Amman lukuhetki 14 vuotta (!) ja tämän vuoden 10 luetuinta tekstiä


Niin se tosiaan on, että Amman lukuhetki on kulkenut mukanani jo 14 vuotta! Tuntuu uskomattomalta, että olen saanut blogata jo näin pitkään ja kaikki nämä vuodet teksteilleni on riittänyt lukijoita ja somekanaville seuraajia. Siispä KIITOS.

Usein minulla on ollut näin vuodenvaihteessa tapana vetää kulunutta vuotta yhteen, pohdiskella kirjasomen merkitystä sekä kirja-alan muutosta ja virtauksia. Niin tarpeellista kun ajoittainen tarkastelu, analysointi ja pöllyttäminen onkin, tällä kertaa haluan itsekkäästi keskittyä vain kiitoksiin.

Vaikka maailmanmeno on monta kertaa vetänyt mielen matalaksi tänä vuonna, on henkilökohtaisesti vuosi 2023 ollut mitä hienoin. Täytin 40 vuotta, sain opiskelut päätökseen, aloitin uudessa työssä (töissä)... vielä alkuvuosi kului varsin leppoisissa merkeissä opintovapaalla, loppuvuodesta leppoisuudesta ei sitten olekaan ollut enää mitään jäljellä. Vasta töihin palattuani olen kuitenkin havainnut itsessäni tapahtuneita muutoksia opintovapaan aikana: monet hiljaiset ja hitaat, sisäiset kehityskulut ovat päässeet muhimaan ihan itsestään erilaisen vuoden aikana.

Syksyllä minulla on ollut kiirettä paitsi työ-, opiskelu- ja juhlarintamalla myös kirjallisuustapahtumissa. Olen ollut mukana tekemässä tavalla tai toisella niin Turun ja Helsingin kirjamessuja kuin Kirjakantti-tapahtumaakin. Kevättalvella olin mukana järjestämässä Blogistanian kirjallisuuspalkintojenjakoa. 

Tuntuu hienolta, että olen saanut olla mukana tässä kaikessa. Siispä vielä kerran: Kiitos.

Vuodenvaihteessa on muodikasta vetää kulunutta vuotta yhteen erilaisilla top9-listoilla. Siispä lopuksi Amman lukuhetken luetuimman postaukset tänä vuonna. Ne kuvaavat mielestäni varsin hyvin sitä, millainen blogin sisältö nykyisin on: lukuvinkkejä, kirja-arvioita, teatteria, ajankohtaista kirjallisuuskeskustelua, kirjatapahtumia... olen itse asiassa tästä listasta salaa aika ylpeä. Blogini vaikuttaa sen perusteella aika kiinnostavalta, ajankohtaiselta ja monipuoliselta kirjallisuus- ja kulttuuriblogilta. Vau, onpa kivaa huomata se itsekin.

Eiköhän näillä samoilla eväillä jatketa myös 15. vuodelle!

Ps. Huomasittekin ehkä, että olen hieman päivittänyt blogin ulkoasua juhlan kunniaksi. Tämä on osa laajempaa visuaalisen ilmeen kohentelua, joka jatkuu tämänkin jälkeen. Pyydän kärsivällisyyttä, viilailen hiljalleen osasia kuntoon.

Amman lukuhetken 10 luetuinta postausta vuonna 2023

Kommentit

  1. Onnea teini-ikäiselle! <3 Sun blogia on mukavaa lukea.

    VastaaPoista
  2. Ihanaa nähdä kuinka blogisi tarina tässä jatkuu, 14 vuotta jo vau! :D On aina yhtä mukavaa päästä lukemaan monipuolisia tekstejäsi eli hyvää luku- ja kulttuurivuotta 2024!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, kiitos kauniista sanoistasi <3 oikein hyvää lukuvuotta myös sinulle!

      Poista
  3. Onnea onnea ja kaikkea hyvää tuleviin vuosiin 🫶

    Tästä tulikin mieleen, että oma blogi täytti joulukuussa 10 vuotta, enkä ollenkaan muistanut sitä, sitten kun olisi ollut aika kirjoitella siitä jotain. Voi voi. Vuoden paketointiakaan en ole vielä saanut aloitettua, perinteisesti yritän pusertaa sen ulos joskus tammikuun aikana 😅

    Sinun blogiani minun tulisi nykyään eniten luettua, vilaisin tuon ruandalaisnaisen kirjankin samalla. Voi kun ehtisi kaiken jne

    VastaaPoista

Lähetä kommentti