Blogi ja Amma
Aino-Maria Savolainen
FM, entinen opettaja ja toimittaja, nykyinen viestintäasiantuntija
Kirjahippi ja haaveilija
Kaksi lasta, yksi mies
Yksi remontoitava talo ja yksi rakennettava kesämökki
Lukemattomia (lukemattomia) kirjoja

Olen onnellinen, kun saan käpertyä sohvan nurkkaan kirjan kanssa. Tai riippumattoon. Tai viettää sunnuntaiaamun sängyssä ahmien tarinaa sivu sivulta. Omimmillani olen myös teatterin ja elokuvateatterin katsomossa, taikka sitten siellä kotisohvalla television ääressä. On ihanaa istua konserttikatsomossa ja antaa musiikin virran viedä. Huippuhetkiä ovat ne, jolloin saa tavata toisia samanmielisiä: lukijoita, kirjasomettajia, kirjailijoita, näyttelijöitä, muusikoita... ja keskustella heidän kanssaan kaikesta siitä, mikä sillä hetkellä on merkityksellistä.

Näistä hetkistä kirjoitan tänne blogiini, muistoksi itselleni ja inspiraatioksi toisille. Ennen kaikkea tämä on kirjablogi. Blogi, joka omistaa hetken kirjalle. Sen lisäksi Amman lukuhetki löytyy myös Instagramista nimellä amman_lukuhetki sekä muista yleisimmistä somevälineistä.

Toisinaan kirjoitan myös itse. Miellän itseni tiedottavan tekstin kirjoittajaksi ja sitä olen suurimman osan työurastani tehnytkin. Mutta kolme kirjaakin on nähnyt päivänvalon:
 - Näkymätön työ - näkymätön tekijä. Carl Henrik Ståhlberg 1799-1878. Omakustanne 2008.
 - Linnasta Humisevalle harjulle. 50 parasta kirjaa. Yhdessä Katja Jalkasen kanssa. Avain 2014.
 - Korot kopisten. Käytännön opas kulttuuriviidakkoon. Yhdessä Katja Jalkasen kanssa. Avain 2016.


Kommentit