Kirjoja ja kosmetiikkaa

Sain Morrelta ja Leenalta tämän kivan haasteen, KIITOS!

Haasteeseen kuuluu tehdä top10-listansa niin kosmetiikan kuin kirjojenkin osalta. Aloitetaan kosmetiikasta.

1.Garnier Nordic Essentials puhdistuspyyhkeet herkälle iholle (voi olla kuvittelua, mutta ihon kuivuminen loppui, kun aloin puhdistaa meikit pyyhkeillä veden ja putsarin sijaan)
2. XZ Suklaa & Vanilja hoitosuihke hiuksille (lifesaver pitkien ja paksujen hiusten selvittelyssä ja tuoksu...nam...)
3. Lumene Natural Code Skin Perfektor mattameikkivoide (Oho, en ollutkaan huomanut ennen tätä listaa, että minusta on tullut Lumene-tyttö)
4. Lumene Natural Code mineraalipuuteri
5. Lumene Natural Code Eye Dramatizer silmämeikkikynä
6. Lumene Natural Code Eye Dramatizer Trio luomiväri (Natural Code sisältää ratamoa. Tuotteet kestävät kasvoilla hyvin, eivätkä tuki ihoa)
7. Chloé Eau de Parfum (Niin makea ja täyteläinen, mutta kuitenkin hehkeä tuoksu)
8. Burberry Summer Eau de Parfum (Vähän pirtsakampi)
9. Well Being Spa Instant manicure kuorintavoide (Partylite-kutsuilta ostettu kuorintavoide pelastaa sekä kesäkädet että -jalat ja riittää varmaan loppuelämäksi.
10. L'oreal HydraFresh-kosteusvoide (Kosteuttaa ja raikastaa kasvot)

Toisessa osassa piti listata top10-kirjat. Olen tehnyt yhden listan aiemminkin ja se löytyy täältä. Listalla mainittuja kirjoja kohtaan tuntemani arvostus ja kiintymys ei ole laantunut, mutta päätin tällä kertaa tehdä listan blogini puolentoistavuoden olemassaoloajan aikana lukemistani kirjoista. Koska keskinäinen järjestys on mahdotonta selvittää, tulevat kirjat satunnaisesti lueteltuna.

Naiset:
* Charlotte Bronté: Kotiopettajattaren romaani
* Kiba Lumberg: Musta perhonen
* Muriel Barbery: Siilin eleganssi
* Carita Forsgren: Kolmen kuun kuningatar
* Hanna Tuuri: Orapihlajapiiri

Ja miehet:
* Satta Salvatore: Pieni kaupunki Sardiniassa
* Richard Yates: Revolutionary Road
* Robert Åsbacka: Urkujenrakentaja
* John Berendt: Keskiyö hyvän ja pahan puutarhassa
* Arvid Järnefelt: Isänmaa

Lähetän haasteen eteenpäin Ilselle Juuri tällaista-blogiin, Jennille K-blogiin, Susalle Järjellä ja tunteella-blogiin sekä Saralle Ps.Rakastan kirjoja-blogiin!

Hehkeää Eino Leinon, runon ja suven päivää!

Kommentit

 1. Näitä listoja on aina ihana lukea. Naiskirjailijoiden teoksista suosikkejani ovat Kotiopettajattaren romaani ja Siilin eleganssi. Tuurin Orapihlajapiiri on edelleen mielessäni hyvin lämpimästi.

  Lumene-tyttö tosiaan olet sinäkin! Unohdin kosmetiikkalistaltani tuon XZ:n suklaahiussuihkeen. Käytän sitä talviaikaan, jolloin hiukset sähköistyvät ja se tosiaan auttaa. Nyt kesällä sähköisyysongelmaa ei ole ja siksi kai en sitä muistanutkaan.

  Mietin muuten tämän haasteen lähettämistä sinulle, mutta huomasin sinun saaneen tämän jo. :)

  VastaaPoista
 2. Kotiopettajattaren romaani on ihana! Sen lisäksi olen lukenut listaltasi vain Yatesin kirjan, joka on todella hyvä (ja löytyy 100 mieskirjailijaa-listaltani, kuten Bronte tietysti naiskirjalistalta) sekä Isänmaan. Pieni kaupunki Sardiniassa herättä kuvailusi perusteella uteliaisuuden!

  VastaaPoista
 3. Ole hyvä vain!

  Siis jos olisin laittanut hisjuttuni, niin ne ovat kaikki tuota XZ Suklaa-Vanilja -sarjaa. Ja Lumenelta lisään nyt itselleni valokynän, jota ilman en lähde edes autiolle saarelle.

  Minua vaivaa, miksi en syttynyt Kolmen kuun kuningattarelle...

  Mukavaa Eino Leinon, runon ja suven päivää!

  VastaaPoista
 4. Molemmilla listoillasi on jokunen omakin suosikki. :) Näitä on kiva lukea!

  VastaaPoista
 5. Meillä on sama kesätuoksu! Burberryn Summeria suositteli eräs Stockan myyjä (en itse tunne tai tajua tuoksuista oikein mitään) ja se oli tosiaan täysin sellainen kesätuoksu kuin toivoinkin. Raikkaan kirpakka!

  VastaaPoista
 6. Onpa sullakin kiinnostava lista. Kotiopettajattaren romaanin laitoin omalle listalleni, mutta hyvin siellä olisi voinut olla myös Siilin elenganssi. Forsgren, Tuuri, Salvatore ja Berenth ovat mulle tuntemattomia suuruuksia. Åsbackan kirjan olen lukenut ja tykkäsin siitä kyllä. Isänmaan olen tainnut lukea aikoja sitten kirjallisuutta opiskellessa.

  Katsoin muuten ihan pari iltaa sitten elokuvan Revolutionary Road. Oli vaikuttava ja hyvä. Oletkohan nähnyt? Kirjankin haluaisin lukea, koska jäi todella kiinnostamaan, miten tarina kirjassa etenee ja miten tunteet on siinä kuvattu.

  VastaaPoista
 7. Katja, <3!

  Maria, suosittelen ehdottomasti Salvatorea! Sitä paitsi minua kiinnostaa kuulla, olenko vain minä höyrähtänyt vai olenko oikeasti onnistunut löytämään unohduksiin jääneen helmen :)

  Leena, sehän tässä lukemisessa onkin niin jännittävää, että välillä yllättää itsensäkin. Kirja, josta "pitäisi" pitää, ei iskekään ja sitten joku itselle aivan vieraalta tuntuva iskee kuin metrinen koivuhalko ;)

  Karoliina :)

  Morre, mulla on vähän sama ongelma tuoksujen kanssa. Ja yleensä sokoksella tmv. liikkeessä joudun poistumaan 10min päästä pois pää pyörällä :) Sain Summerin mieheltäni lahjaksi. Chloén taas löysin jonkun naistenlehden "etsi oma tuoksusi"-testin avulla: oivallinen apu meille hajurajoitteisille :D

  Anna Elina, en ole nähnyt elokuvaa, mutta googlettamalla huomasin, että siinähän ovat Leonardo diCaprio ja Kate Winslet parina taas! Pitänee katsoa jo ihan sen vuoksi, mutta uskon kyllä, että kirja on taipunut oikeasti hyvin elokuvaan. Suosittelen kirjaa ja kutsuisin sitäkin samoilla adjektiiveilla: vaikuttava ja hyvä.

  VastaaPoista
 8. Kiitos! <3!

  Minen ole tiennytkään tuollaisesta Suklaa-Vanilja-jutusta, mutta lähden sitä metsästämään ihan tosissani. Ja Åsbacka, Åsbacka! Ihana. Minulla kävi tuuri R.Roadin kanssa, kun ensin luin ja seuraavana päivänä kävin elokuvissa. Olin ihan pyörryksissä niistä tunnelmista sitten. :)

  Ja alan jo uskoa Salvatoreesi!! :)

  VastaaPoista
 9. Ilse ole hyvä :) Suklaa-vaniljaa saa jopa meidän lähikaupasta, joten pitäisi löytyä helposti!

  VastaaPoista
 10. Olen lukenut ensin Yatesin kirjan ja nähnyt sen jälkeen siitä tehdyn elokuvan, ja mielestäni elokuva on tavoittanut kirjan tunnelman todella hyvin! Tosin tarinan loppupään tapahtumat olivat minulle elokuvassa visualisoituina liian rankkaa katsottavaa. DiCaprio ja Winslet tekevät hienot roolityöt.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti