Helteisen heinäkuun hitit (ja pieniä järjestelyjä)


Heinäkuu alkaa olla lopussa, joten tilastoidaanpas kuukauden lukemisia ja tekemisiä. Valtaosa kuukaudesta meni historiallisten miesten parissa: Mussolini (Göran Hägg), Aleksanteri I ja Napoleon (Harri Tapperin Keisari ja kääpiöt) samassa kuussa, aika vaikuttava kokoelma! Kevyempää osastoa edustivat Pakkasen dekkari Kissa kuussa, Samartinin Senor Peregrino ja Pietiläisen Villa Charme. Pettymyksiä ei tähän kuukauteen mahtunut, mutta kaksi kirjaa oli kuitenkin selkeästi ylitse muiden: Chris Cleaven Little Been tarina sekä Johanna Sinisalon Linnunaivot. Aivan valtavan hienoja kirjoja molemmat!

Olettekohan huomanneet, että olen värkännyt kaikkea pientä uutta blogiin viime viikkojen aikana? Sivun yläosassa on nyt klikattavissa esiin viime ja tänä vuonna luetut kirjat. Vasemmassa sivupalkissa (heti tällä hetkellä luvussa olevien kirjojen jälkeen) puolestaan näkyvät kuukauden luetuimmat postaukset. Reijo Mäen Mustasiivestä taitaa tulla kesän hitti, sen verran pitkään se on jo keikkunut topkolmosessa! Lisäksi olen hieman karsinut ja järkeistänyt tunnistepilveä. Se työ jatkuu edelleen, eikä varmaan koskaan lopukaan. Sanokaa, onko pilvi parempi aakkosjärjestyksessä vai "suuruus"järjestyksessä? Mielipiteenne on tärkeä, sillä tärkeintä on, että pilvi olisi lukijoille hyödyllinen.

Tavallisen tapaan annan tulevalle kuulle kolme lukuvinkkiä. Ajattelin vaihteen vuoksi laittaa sivun laitaan kuvalinkit. Antakaahan palautetta siitäkin, onko kuvalista parempi vai huonompi kuin pelkkä kirjan ja kirjailijan nimi.
Elokuun kirjavinkit vievät tällä kertaa kolmanteen maailmaan :
Cleave: Little Been tarina (itsestään selvästi)
Umar: Amina (jos pidit edellisestä, pidät tästäkin, mahtava kirja Nigerian ongelmista)
Richman: Pohjoinen tango (ei yllä edellisten tasolle, mutta pakolaisteema toistuu tässäkin)

Pssst! Arvatkaa mitä! Olen hommaillut kaikessa hiljaisuudessa yhtä aivan uutta juttua ja olen siitä aika innoissani. Lisää ensi viikolla!

Kommentit

 1. Sinulla on ollut hyvä heinäkuu, ja on aina kiva, kun bloggaajat jaksavat tuunata "kotejaan". :) Minusta aakkosjärjestys on kiva tunnisteissa (ja monissa muissakin asioissa), koska siten tietää kätevimmin löytävänsä etsimänsä.

  Hyvää viikonlopun jatkoa ja alkavaa elokuuta!

  VastaaPoista
 2. Amma, aivoissa jotain vikaa...kai...mikä ihmeen pilvi!

  Meillä on nyt aivan eri kirjat menossa, mutta eihän se ole ikinä tahtia haitannut.

  Sanon, että alan siivoamaan, kun alan järjestellä palkkiani. Muu siivoaminen on elämän hukkaan heitettyjä tunteja. Tänään tosin järjstelen uuden kuunliljakukkapenkin.

  Mitähän uutta olet keksinyt...ensi viikolle.

  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 3. Karoliina, kyllä tämä kuukausi oli hyvä! Minullakin on taipumus aakkostaa vähän kaikkea mahdollista :) Aurinkoista viikonloppua!

  Leena, ei ole ihme, jos aivot ovat helteillä ylikuumentuneet:) Tarkoitan siis tunnistepilvea tuolla oikeassa palkissa kun rullaat vähän alaspäin!

  Kamalaahan se olisikin, jos kaikki lukisivat samaan aikaan samaa. Paitsi nyt pitää sanoa, että Kilpi on minulle tällä hetkellä melkein liikaa. Pidän siitä silti.

  Ensi viikolla sitten... minua vähän jännittää. Pidätteköhän minua vähän pöhkönä?

  Ihanaa viikonloppua sinnekin!

  VastaaPoista
 4. Voi itku Amma, nyt iski kauhea uteliaisuus ja olen reissussa alkuviikon ja mitäs jos en pääsekään koneelle ja...

  No koitan kestää jännäyksen :-) Ja ihanaa että suosittelet Little Beetä!

  VastaaPoista
 5. Oletpa lukenut ihanan paljon ja monipuolisesti heinäkuussa.

  Minä olen vähän toisaalta-toisaalta-ihminen aakkosten ja pilven suhteen. Kirjailijoiden nimet olisi hyvä olla aakkosissa, mutta toisaalta muut tunnisteet voisivat olla pilvessä, koska itse kukin nimeää asioita eri tavoin eikä aakkosista aina löydä jotain. Otan esimerkiksi vaikka jännityskirjallisuuden: Se voi jossain blogissa olla tunnisteen dekkarit, toisissa jännitys, joissakin vanhanaikaisesti salapoliisiromaanit alla. Jos bloggaaja lukee niitä ahkerasti, nousevat ne pilvessä esille selvästi visuaalisuutensa ansiosta. Muuten aakkoset on kyllä parempi juttu. Tai onko jollain kaunokirjallisuus jaettu alalajeihin ja miten ne on nimetty? Silloin pilvi on paikallaan, mutta muuten minäkin olen aakkosten ystävä.

  Tuo Pohjoinen tango on vieläkin lukematta - viime syksyn voittoni täältä. :)

  VastaaPoista
 6. Hyviä järjestelyjä olet tehnyt ja mainioita kirjoja lukenut.

  Tuo Little Been tarina pitää kyllä minunkin lukea, kun sitä on niin kovasti kehuttu. Vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta.

  Ja mitähän juttua kehittelet? Kiinnostavaa ja jännittävää....

  VastaaPoista
 7. Minäkin tulin uteliaaksi ;). Aika harvoin itse klikkailen tunnistepilviä, mutta varmaankin aakkostus olisi parempi kuin suuruusjärjestys, koska suurimpaan postausmäärään viittaavat tunnisteet erottuvat joka tapauksessa kokonsa puolesta.

  Lukuvinkit huomaa helpommin, jos ne linkittää kuvalla, kuten nyt olet tehnyt. Ihanaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 8. Little Been tarina on niin hieno!!

  Hmm...uteliaana odotan ensi viikon alkua ;)

  VastaaPoista
 9. Hieno heinäkuu, ihan kade olen ja pian alkaa ne syksyn pimeät, jospa minäkin sitten saan jonkun kirjan luettua :)haen täältä hiukan vinkkiä...

  VastaaPoista
 10. Hei Amma kivalta näyttää blogisi ja kuvalinkit ovat minusta hyvä idea! Ajattelin, että alan myös listaamaan lukemiani kirjoja kuukausittain, kun en ehdi kaikista kirjoittamaan, mutta olisi hyvä edes jäädä itselleen muistijälkiä. Blogin järjesteleminen on minustakin kivaa puuhaa :)

  Odotan, mitä jännää ensi viikolla tapahtuu!

  VastaaPoista
 11. Kyllä tosiaan helmiä olet lukenut kun pääsit tuosta historiallisesta herraseurasta eroon... :)

  Minä tykkään kyllä pilvistä, kun ne ovat nätimpiä. Näin analyyttisellä linjalla tänään. Ja hyvin uteliaana odotan ensi viikkoa! Må bra!

  VastaaPoista
 12. Kiitos kommenteista, mielipiteistänne ja uteliaisuudestanne! Aika halpamaista minulta, herättää toisten uteliaisuus laukkaamaan :) No, kohta se sitten selviää!

  VastaaPoista
 13. Kovasti tykkään blogisi ulkoasusta, tämä on selkeä ja täällä on aina yhtä mukavaa käydä! :) Ja minä taas olen aakkosjärjestyksen + pilven ystävä. Siis että tunnisteet ovat pilvimuodostelmassa mutta aakkostettuna. :)

  Olet lukenut mielenkiintoisia kirjoja, Little Bee ja nyt Linnunaivotkin (kiitos sinun mainion arviosi!) ovat omalla lukulistallani. Niin, ja Amina, joka on ollut kirjastosta lainassa jo varmaan toukokuusta...

  Ja minäkin kihisen täällä uteliaisuudesta!! Mitämitä ihmettä??? :D

  VastaaPoista
 14. Kiitos Sara, lue ihmeessä Amina! Se oli aivan mahtava kirja, rankka, mutta mahtava! Ja Little Bee ja Linnunaivot myös, sinulla on upeita kirjoja odottamassa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti