Kesäkuu pakettiin ja heinäkuu käyntiin!


Terveisiä helteiseltä heinäpellolta! Tai no en minä kyllä varsinaisesti ollut pellolla (vauva, mikä ihana tekosyy!), mutta hengessä mukana kuitenkin.

Minäkin päätin aloittaa monista kirjablogeista tutun tavan paketoida kuukauden lukemiset yhteen. Näitä on kiva lukea ja useamman kerran olen bongannut toisilta kuun lopussa sellaisia kiinnostavia arvioita, jotka ovat vilahtaneet aiemmin silmien ohi. Vanhaan tuttuun tyyliin annan lukijoille myös kolme lukuvinkkiä heinäkuulle, vinkkien paikka vain on vaihtunut helpommin havaittavaan oikeaan ylänurkkaan.

Kesäkuussa luin kuusi kirjaa, joista yksi oli lastenkirja; Pörrö-nallen Piplia.
Loput olivat romaaneita ja niistä kolme vieläpä uusinta uutta:
Elisabeth Ahon Sisar
Marianne Cederwallin Ajattelen sinua kuolemaasi asti
Reijo Mäen Mustasiipi

Vanhempaa osastoa edustivat Totally British-haasteeseen lukemani Shakespearen Kuningas Lear
ja Retrohaasteen viimeistellyt Satta Salvatoren Pieni kaupunki Sardiniassa.

Kaikista positiivisin lukukokemus oli ehdottomasti Pieni kaupunki Sardiniassa, jota mainostan jokaiselle, joka haluaa kokeilla vähän jotain erilaista. Myös Sisar on jäänyt mieleen erittäin positiivisena, vaikka heti lukukokemuksen jälkeen se tuntui aika keskimääräiseltä kirjalta. Minkään kirjan lukemista ei tarvitse katua, mutta Kuningas Lear ei kyllä jättänyt juuri mitään muuta jälkeä kuin puudutuksen. Mutta voipahan ainakin brassailla, että Shakespeareakin on tänä kesänä luettu :D

Kesäkuussa innostuin myös matkailukohteiden esittelemisestä ja oli erityisen hienoa, että Kuopion isot ja pienet nähtävyydet herättivät kiinnostusta. Kieli pitkällä odotan, että jaatte omien kotipaikkojenne kirjallisia matkakohteita omissa blogeissanne!

Heinäkuun lukemistoon ehdotan seuraavia teoksia:
Luonnollisesti kaiken hehkutukseni jälkeen Pieni kaupunki Sardiniassa, joka sopii erinomaisesti kesään,
dekkarien (ja äänikirjojen!) ystäville Juha Nummisen Naskali sekä
huomisten kuninkaallisten häiden kunniaksi (mikäli morsian ei karkaa, kuten huhut väittävät) Alexander von Schönburgin Kaikki mitä olet halunnut tietää kuninkaallisista. Kirjan ainoa viittaus Grimaldeihin taisi tosin olla tämäntyyppinen: merirosvosuku, joka on sattunut pääsemään valtaan pikkukaupungissa. Aiheesta olisi ollut hauska lukea enemmänkin, mutta kirjailija ei katsonut lisäselvityksiä tarpeelliseksi?!

Hienoa ja helteistä (vähän vähempikin kyllä riittäisi) viikonloppua!

Kommentit

  1. Hienoa viikonloppua sinnekin! Minuahan ei helle haittaa, mutta vauvallisella voi tietysti olla toiset fiilikset. :)

    Olen kuule käynyt kaikkea lukemassa pitkin matkaa, mutta ensin en ehtinyt kommentoida ja sitten se ei onnistunut puhelimella. Kuopio-juttu oli mainio - ja vaivaanähnyt! Kiitos siitä! Ja muustakin, tietysti. Eikä vähiten siitä, että olet ollut uskollinen kommentoija, vaikka oma osallistumiseni on ollut minimissä. Kiitos ja halaus!

    VastaaPoista
  2. Voi kuule, tietäisitpä, kuinka monta kommenttia on jäänyt sinulta saamatta, kun tuo kännykällä kommentointi on kenkkuillut! Hyvä kuitenkin, että muutama on päässyt perille saakka:) Välillä ehtii osallistua enemmän, välillä vähän vähemmän, se on ymmärrettävää - ja te olette reissanneetkin niin paljon!

    Hali! <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti