Elo-syyskuun luetutMinusta tuntuu, että tuskailen aika usein sitä, kuinka vähän ehdin lukea siihen verrattuna, mitä haluaisin ehtiä. Syksyn aloitus on kuitenkin ollut jopa omalla mittapuullani harvinaisen nihkeä. Elokuun illat tuntuivat täyttyvän kaikesta muusta kuin lukemisesta, syyskuu meni käytännössä kokonaan sairastaessa, jolloin kirjaan tarttuminen tuntui suorastaan ylivoimaiselta. Onneksi tajusin siirtyä jossakin vaiheessa äänikirjojen kuunteluun. Kun yöunet jäivät joka tapauksesa vähäisiksi ensin yskän ja lopulta keuhkoputkentulehduksen takia, tekivät äänikirjat valvomisesta huomattavasti siedettävämpää.

Äänikirjoja kuuntelin kolme kappaletta, kaksi syksyn uutustietokirjaa ja yhden esikoisromaanin, syksyn uutuuksia sekin:

Myös muita loppukesän ja alkusyksyn uutuuskirjoja tuli luettua:
Maija Kajannon Mittoja ja tilaustöitä oli erinomaista luettavaa ja muuten eniten lukijoita kerännyt kirjaesittely näiden kahden kuukauden aikana.

(Jos mietitte, mikä oli kaikista luetuin kirjoitus, niin se oli tämä syksyn uutuuskirjoja esittelevä postaus.)


Näistä viimeisin on nuorten/ nuorten aikuisten kirja, ja lanu-osastoa edusti myös yhdessä lasten kanssa lukemamme David Walliamsin Gangsterimummi. Aiemmin ilmestynyttä brittikirjallisuutta edusti myös Jessica Fellowesin Mitfordin murhat, mikä ehkä oli minulle suurin pettymys näistä kirjoista. En oikein innostunut siitä missään vaiheessa.

Mainitsinkin jo aiemmin paljon lukijoita keränneen vinkkipostauksen syksyn kiinnostavimmista uutuuksista. Myöhemmin tein oman listaukseni myös syksyn tietokirjoista. Se löytyy täältä.

Ehdin myös käymään kertaalleen teatterissa. Kuopion kaupunginteatterin versio Stephen Kingin Piinasta oli, no, piinaavaa katsottavaa, mutta hyvällä tavalla :)

Entä mitä on luvassa lokakuussa? Nihkeiden lukujumikuukausien jälkeen oletan lempeämpää poutasäätä olevan luvassa. Lähiaikoina luvassa on ainakin venäläisten klassikoiden opetuksia, sekä pitkästä aikaa Netflix-vinkkejä. Lukupinossa on myös odottamassa monta uutuuskirjaa, joista minulla on suuret odotukset. Veikkaan, että pinossa on useampikin Savonia-ehdokas, kukapa tietää, ehkä myös Finlandia-kandidaatteja löytyy seasta?

Kirjasyksyn kuumimmat ja jännittävämmät vaiheet lähestyvät!

Kommentit