Syksyn tietokirjauutuudet - lue nämä 10 kirjaa!


Jokin aika sitten vinkkasin syksyn kiinnostavimpia kaunokirjauutuuksia. Koska tärppilistalle tuntui olevan tilausta, kokosin samaan tapaan yhteen myös tutustumisen arvoisia tietokirjoja.

Kuten minulle tyypillistä on, listalla on useampikin elämäkerta ja historiaa. Sen lisäksi mukana on muun muassa työelämään ja hyvinvointiin liittyviä teoksia.

Poimi vinkit itselle tai lahjaksi. Ja jaa ihmeessä omat tietokirjavinkkisi! Mitä muita kiinnostavia tietokirjoja tänä syksynä ilmestyy?

Atena

Jussi Jäppinen: Viimeisen kesän jäljillä. Suomi vuonna 1939 ja 2019
Ilmestyy syyskuussa

Hans Wagnerin kuvista koostuva värikuvateos kertoo olympialaisiin valmistautuvasta Suomesta sotavuosien kynnyksellä. Kuvallisella aikamatkalla näkyy niin muutos kuin muuttumattomuuskin.

Viv Groskop: Älä heittäydy junan alle
Ilmestyy syyskuussa
Mitä kaikkea voimme oppia venäläisistä klassikoista? Onko tämä elämäntaito-opas suoraan helvetistä vai paras selfhelp-opus ikinä? Pakko ottaa selvää!


Bazar

Anna Fifield: Loistava toveri. Kim Jong-Un
Ilmestyy lokakuussa
Pohjois-Korea kiinnostaa aina. Luen parhaillaan yhtä sinne sijoittuvaa tietokirjaa. Nykyisen johtajan persoonaa luotaava katsaus voisi olla sille luontevaa jatkoa.

Sanna Fäldt: Naisen voimakirja työelämään
Ilmestyy marraskuussa
Lainaus katalogista:"...auttaa jokaista naista johtamaan itseään niin että työstä ja arjesta voi saada enemmän iloa. Kirjan harjoitukset ohjaavat parantamaan keskittymiskykyä ja läsnäolemisten taitoa..."
Kiitos, kyllä kelpaa!

Gummerus 

Antti Heikkinen: Kallio-poika. Peilikuvassa Kalle Päätalo
Ilmestyy syyskuussa
En suoraan sanottuna tiedä, tunnenko Päätaloa tai hänen tuotantoaan riittävästi lukeakseni tätä kirjaa, mutta tiedän kyllä erään, joka tuntee. Siispä - jos ei omaksi, niin sitten lahjalistalle.

Karoliina Timonen: Kirjeitä Iijoelle
Ilmestyy elokuussa
Samat perusteet kuin edellä!

Johnny Kniga

Miina Äkkijyrkkä, Lamppu Laamanen: Äkkijyrkkä. Jumala ja erotiikka
Ilmestyy syyskuussa
Ihailen kovasti räiskyvää ja kuvia kumartelematonta taiteilijaa, myös siksi, ettei hän naisena ole koskaan alistunut nöyrän muusan rooliin. Tuskinpa kovin loiva tai tylsä on tämäkään kirja.

Otava

Jari Tervo: Loiri.
Ilmestyy syyskuussa.
Tarvinneeko tämä perusteluja? Vesa-Matti Loiri on kotimaisen viihteen ikoni, jonka elämään mahtuu niin suunnatonta menestystä kuin traagisia menetyksiäkin. Ihailen sitä, että kirjan nimi päättyy ytimekkäästi pisteeseen. Tuo piste nostaa odotukset korkealle.

Paavo Castrén: Pappilan poika
Ilmestyy syyskuussa.
Tähän kirjaan tunnen kotiseuturakkaudellista mielenkiintoa, sillä Paavo Castrén on elänyt lapsuutensa synnyin- ja nykyisessä mökkipitäjässäni Pielavedellä. Castrén on arvostettu antiikin tutkija, joka on onnistuneesti popularisoinut tieteenalaansa.

Tammi

Henri Tuomilehto, Jouni Vornanen: Nukkumalla menestykseen
Ilmestyy syyskuussa
Olen nyt muutaman viikon ajan herännyt aamuyöllä miettimään syntyjä syviä. Aluksi syy oli flunssaisissa lapsissa, mutta muutamana viime yönä olen herännyt jo enemmän tavan vuoksi. Ei tarvinne perustella muuten. Ehdottomasti lukuun!


Kommentit