Blogistanian kirjapalkinnot 2018: Amman äänetOn taas se aika vuodesta, kun kotimaiset kirjabloggaajat äänestävät vuoden parhaista kirjoista. Ääniä annetaan neljässä kategoriassa ja niiden perusteella selviävät Blogistanian Finlandian, Globalian, Kuopuksen ja Tiedon voittajat.

Tänä vuonna äänestystä emännöivät/isännöivät seuraavat blogit:
Blogistanian Finlandia: Tuntematon lukija
Blogistanian Globalia: Kirjamies
Blogistanian Kuopus: Yöpöydän kirjat
Blogistanian Tieto: Hannan Kirjokansi

Kyseisissä blogeissa julkaistaan sunnuntaina 25.2. voittajakirjat.

Pitemmittä puheitta, tässä tulevat Amman äänet!

Blogistanian Finlandia:
Monta pienempää, toisiinsa lomittuvaa ja limittyvää tarinaa muodostavat suuren kertomuksen, sukusaagan, joka toisaalta on komeaa luettavaa, toisaalta niin arkipäiväinen, että sellaisia lienee Suomessa tuhansia.
Silti ja juuri siksi tarina menee ihon alle ja koskettaa syvältä.2 pistettä Max Manner: Kadotettujen kahvila (Arktinen Banaani)Kadotettujen kahvila on suurenmoinen romaani ja kirjailijan tämänastisesta tuotannosta ylivoimaisesti paras. Suosittelen lämpimästi.1 piste Minna Rytisalo: Rouva C (Gummerus)
Entä laantuuko tämä myrsky, joka roihuaa lukijan mielessä kirjan kansien sulkeuduttua?


Blogistanian Globalia:

3 pistettä P.Z. Reizin: Onnen algoritmi (Gummerus)...Onnen algoritmi ei kuitenkaan ole tieteisromaani, vaan ihmissuhderomaani. Mitenkäpä se voisi tieteiskirjallisuutta ollakaan, sillä monet romaanissa kuvatut asiat ovat todellisuutta jo tänä päivänä. Romaani johtaa hermostuttaviin ajatuskulkuihin siitä, mitä kaikkea vapaana mellastavat tekoälyt voivatkaan saada aikaiseksi.2 pistettä Jojo Moyes: Elä rohkeasti (Gummerus)

Elä rohkeasti ei ole maailmankirjallisuuden merkkiteos, mutta piru vieköön, se on juuri sellainen kirja, jonka kanssa on mukava uppoutua torkkupeiton alle tuntikausiksi ja jonka luettuaan on hyvällä tuulella, ehkäpä ihmisenä vähän eheämpikin.
Blogistanian Kuopus


3 pistettä Magdalena Hai: Kolmas sisar (Otava)


Kolmas sisar ei ole ohikiitävä hetki. Vaikka sen lukisikin nopeasti, näin uskon, jää se lähtemättömästi lukijansa mieleen. Sielua se ei revi rikki, mutta jättää eittämättä sinne pienen särön. Sellaisen, jota hellii ja vaalii mielessään pitkään.
Kirja toimi hyvin iltalukemisena, mutta se tarjoaa myös oivallisen työkalun esimerkiksi kouluihin ja päiväkoteihin. Kirja sisältää pohdiskeluun ja keskusteluun houkuttelevia kysymyksiä sekä erilaisia tehtäviä, joilla voi juhlistaa vaikkapa Minna Canthin ja tasa-arvon päivää.
Kirja on läpeensä hauskaa ja lämminhenkistä lukemista.
Blogistanian Tieto
Minun tarinani on paitsi mukaansatempaava ja samaistuttava tarina, myös yksi inspiroivimmista teoksista, joita olen vähään aikaan lukenut.


Naiset joita ajattelen öisin on epäilemättä vaarallinen kirja. Se voimaannuttaa, herättää halun paitsi unelmoida myös tehdä haaveet todeksi. Välittömiä vaikutuksia ovat muun muassa armottoman matkakuumeen herääminen sekä ilmiselvä niskoittelun halu vallitsevien, mutta järjettömiltä tuntevien normistojen edessä....kirja on kirjoittajalle aarreaitta. Lukkiutunut tilanne ja toimimaton teksti voi herätä eloon, kun sitä lähestyy toiseta tulokulmasta. Erilaisiin kirjoitusharjoituksiin ja kirjoittamisen kursseille teos on käsikirja, josta voi poimia eri tapoja kokeiluun.Tässä ne ovat vielä kerran. Amman lukuhetken viime vuoden parhaat!


Kommentit

 1. Tuli keskeytys tähän ääntenlaskuun enkä ole varma, kommentoinko jo, että äänet on täältäkin laskettu mukaan, kiitos osallistumisesta!

  VastaaPoista
 2. Oi, ihanan naisvaltainen ja Minna Canth -henkinen lista sinulla! Michelle Obaman kirja on minulla edelleen kesken, mutta hyvässä vedossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin ihastelin, että tulipa jotenkin voimaannuttava, vahvojen naisten lista. Minun tarinani on tosi <3

   Poista
 3. Globalian äänet otettu huomioon. Kiitos!

  VastaaPoista
 4. Kuopuksen äänet laskettu, kiitos äänestämisestä!

  VastaaPoista
 5. Ilahdun, että myös sinulla on Kuopus-kirjana Canth-kuvakirja. Ilahdun siitäkin, että Blogistania-listoissa on iso kirjo kirjoja - jokaiselle jotakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voittajien lisäksi toivoisin, että myös ehdokaslistat saisivat huomiota. Todella monipuolinen kattaus kirjoja tulee huomioiduksi.

   Poista
 6. Finlandian äänet laskettu. Kiitos osallistumisesta! :)

  VastaaPoista
 7. Hyviä valintoja. Ihana kun sinulla on tuo Canth-kuvakirja mukana listalla. Minäkin luin Vasantolan, ei ihan yltänyt listalleni, vaikka hyvä olikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsin tuosta kuvakirjasta kovin, siinä oli Minnan henkeä. Ja Vasantola oli vaikuttava.

   Poista

Lähetä kommentti