Satuhetki: Eemun tarinoita 2 - Ihan varma karkkipäivä (Maarit Nurmi)


Ihastuimme koko perhe viime vuoden puolella Maarit Nurmen luomaan Eemu Hauskaseen. Eemun ratkiriemukkaiden päiväkirjojen ääressä viihtyy ja nauraa niin lapsi kuin aikuinen. Eemun hyväntahtoiset tarinat sijoittuvat joko kouluun, kotiin tai kavereiden kanssa vietettyyn vapaa-aikaan, joten juttuihin on helppo samaistua.

Ihan varma karkkipäivä jatkaakin ykkösosan linjalla. Lyhyet tarinat ja havainnollistavat piirrokset sekä puhekuplat keventävät lukemista lapsella, mutta mielestäni ihan parhaimmillaan kirja on yhdessä ääneen luettuna. Esimerkiksi Eemun, Mantan ja Jaska-koiran retki agility-puistoon oli niin hauska, että meinasimme tikahtua nauruun ihan jokainen. 

Vitsien lisäksi kirjassa on toki syvällisempääkin sanomaa. Nyrkki-Taiston ristiriitainen hahmo nousee  tässä osassa isoon merkitykseen. Siinä missä ensimmäisessä kirjassa Taisto oli melko yksiselitteisesti pahis, nyt Eemu pikku hiljaa huomaa, että poika onkin oikeastaan ihan mukava.

Vakavampaa sisältöä edustaa myös Eemun ja kavereiden selvittämä myymälävarkaan tapaus, jonka taustalta löytyy melko traaginen tarina. Jälleen kerran, kaikki ei ehkä ole ihan sitä, miltä näyttää.

Eka- ja kolmasluokkalainen tuntuvat olevan juuri oikeaa kohderyhmää kirjalle, joten ainakin heidän ikätovereilleen Eemun seikkailuja voi suositella lämpimästi.

Maarit Nurmi: Eemun tarinoita 2 - Ihan varma karkkipäivä 
Myllylahti 2018
204s.


Kommentit