Satuhetki: Maarit Nurmi: Eemun tarinoita 1 - Musta tulee sankari*Täpititäpititäptäp*

Innostunutta täpinöintiä, sitä on herättänyt viimeisin lasten kanssa lukemamme kirja. Maarit Nurmen Eemun tarinoita 1 - Musta tulee sankari. Erityisesti alakouluikäisille pojille suunnattu kirja toimi erinomaisesti myös ekaluokkalaiselle tytölle ja 35-vuotiaalle äidille. Nurmen hauskoja tarinoita ja luontevaa puhekieltä on kiva lukea ääneen ja näköjään myös mukava kuunnella. Kirjassa on yli 200 sivua, mutta tekstiä rytmittävät kuvat ja puhekuplat keventävät luku-urakkaa nuorella lukijalla.

Eemu on alakouluikäinen poika, jonka perheeseen kuuluu vanhempien lisäksi Malla- ja Mella-pikkusiskot sekä kirjan alussa vielä nimetön, aivan vastasyntynyt pikkuveli. Koulussa parhaat kaverit ovat Aleksi ja Mico, mutta tarinoissa tutuiksi tulevat myös monet muut luokkalaiset, kuten ärsyttävä Nyrkki-Taisto sekä Emilia, joka on aika kiva tyttö. Eemu aloittaa päiväkirjan kirjoittamisen vihkoon, koska hän haluaa merkitä muistiin pikkuveljelle, mitä kaikkea hänen vauva-aikanaan tapahtui. Pian Eemu kuitenkin huomaa, ettei vauvoille tapahdu ensimmäisinä viikkoina ja kuukausina oikein mitään. Siksipä Eemu alkaa kirjoittaa omasta elämästään, ja siihenhän mahtuu tapahtumia vaikka kuinka paljon!

Kirja on läpeensä hauskaa ja lämminhenkistä lukemista. Mieleeni tuli itse lapsena lukemani Bertin päiväkirjat sekä sitäkin enemmän Pauli Matikaisen Mustakäsi-kirjat 1980-luvulta. Kuten Matikainen, myös Nurmi saa sekä lapset että aikuiset nauramaan ääneen. Huumorin keinoin pystytään käsittelemään myös tunteita, kaverisuhteita ja eettisiä kysymyksiä.

Kuten kirjan nimestäkin voi päätellä, kyseessä on kirjasarja. Tämä ensimmäinen osa ilmestyi alkuvuonna, ja seuraava on tullut jo syksyllä markkinoille. Jatkoa näyttäisi olevan tulossa taas kevättalvella. Tämä on hyvä, toivottavasti mahdollisimman moni lapsi löytää kirjat ja alkaa ahmia sarjaa eteenpäin. Meilläkin on jo seuraava osa tilauksessa. Sitä odotellessa lapset päättivät aloittaa päiväkirjan kirjoittamisen. Sen verran hauskalta puuhalta se Eemun esimerkin myötä vaikutti.

Maarit Nurmi: Eemun tarinoita 1 - Musta tulee sankari
Myllylahti 2018
221s.

Kommentit