Satuhetki: Suuren metsän joulu (Ulf Stark, Eva Eriksson)

Suuren metsän joulu on hurmaavasti kuvitettu lastenkirja Suuren metsän eläinten jouluvalmisteluista. Eläimet valmistautuvat jouluun ja tontun tuloon, vaikkeivät aivan varmoja olekaan siitä, mikä se joulu oikein on. Silti mielet täyttyvät odotuksesta ja päivät monenlaisesta puuhasta. Kutkuttavan jännityksen lisäksi saattaa niin lasten kuin aikuisten pinnakin hieman kiristyä - entä jos tonttu ei tulekaan?

Toisaalla yksinäinen ja äreä Kire-tonttu pitää huolta talostaan ja horteisesta kimalaisesta, arvaamatta ollenkaan, että häntä odotetaan kuumeisesti metsässä. Pienet puput Iina ja Niki lähtevät etsimään häntä, mutta matka talvisessa metsässä osoittautuu pitkäksi ja kylmäksi.

Tarina on jaettu 25 osaan, joten kirja soveltuu mainiosti kirjalliseksi joulukalenteriksi. Lyhyet tarinat ja kaunis kuvitus soveltuu pienillekin lapsille, ja kustantajan sivuilla kirja onkin määritelty 3 - 6 -vuotiaille sopivaksi. Onneksi omat 9- ja 7 -vuotiaat ovat vielä niin täynnä joulun taikaa ja odotusta, että myös he pitivät kirjasta kovasti, joten teos sopii hyvin isompienkin joulutunnelmaan virittäytymiseen.

Ulf Stark, Eva Eriksson: Suuren metsän joulu (Jul i Stora Skogen 2012)
WSOY 2014
101s.
Suomentanut Kati ValliKommentit