Joogaa jokaiselle

Kappas, minulla tuntuu olevan paikoitellen ihan oikeaakin sosiaalista elämää (ei sillä, että väheksyisin teitä, blogiystäväni!). En ole nimittäin ehtinyt lukea loppuviikosta ollenkaan. Ja meneillään oleva teoshan on niinkin raskas kuin Paholainen pukeutuu Pradaan! Toivon, että lukemattomuus johtuu vain kiireestä, eikä siitä, että minusta on tullut niin kulddurelli, ettei chic lit jaksa stimuloida hienostuneita lukutottumuksiani. No, tuskinpa siitä on pelkoa.Onneksi minulla on takataskussani naisteemaviikkoon sopiva yllätyskortti, nimittäin Ursula Karvenin  Helppoa joogaa aamusta iltaan. Kiitokset Leenalle tästä vinkistä!

Olen haaveillut jo vuosikausia joogatunneilla käymisestä, mutta aina se on hautautunut muiden mukatarpeellisten kiireiden alle. Olen vannonut itselleni, että jahka pääsen kesällä tästä rantapallostani eroon, aloitan joogaamisen. Mutta kas, ehkä sitä voikin aloittaa lämmittelyt jo tässä vaiheessa! Helppoa joogaa aamusta iltaan on juuri sitä, mitä otsikko lupaa ja joogakirja minun makuuni. Harjoitukset ovat yksinkertaisia, nopeita ja sopivat myös meille, joiden elastisuus on virttyneiden verkkareiden kuminauhan luokkaa. Lyhyitä harjoituksia voi tehdä sängyssä, suihkussa, autossa, työpaikalla, ruokaa laittaessa, televisiota katsellessa ja niin edelleen.

Lisäpisteitä tulee myös hauskasta piirroskuvituksesta. Itse asiassa kuvissa on minusta paljon juuri chic lit-tyyliä. On virkistävää katsella sellaisia joogakuvia, jotka liittyvät arkisiin tilanteisiin. Ei merenrantaa, joogamattoa, kirkkaankeltaisia joogavaatteita tai meditatiivista musiikkia. Ei tunnin pakollista ulkoilukomennusta aviomiehille ja taaperoille. Me like.

Vielä kun saisin raivattua yöpöytäni tenttikirjoista ja korvattua ne ainoastaan tällä opuksella. Haluan ehdottomasti illalla viimeiseksi tutustua liikkeisiin ja hengitellä kaikessa rauhassa. Haluan hävittää selkärankani paikalla sojottavan rautakangen kerta kaikkiaan! Tämän kirjan avulla se varmasti on myös mahdollista.

Kommentit

 1. Amma, nyt miehenkin käyttää täät kirjaa;-) Myönnän, että opas on koko ajan olkkarin pikkupöydällä, josta sitten muistamme mikä on elämässä todella tärkeää: terveys.

  Minäkin pidin kovasti kirjan kuvista.

  Lue uudesta Anna-lehdestä Essi Wuorelan selkätragedia. Luin sitä viime yönä puolenyön jälkeen ja ajattelin monenmoista mm. koskien tätä runsasta blogi-istumista...Siinä on jutun sisällä mainittu yksi helppo, vaaraton liike, joka auttaa selkää. Se on 'by the way' sama liike, johon sain suosituksen molempien raskauksieni aikana, joten...

  Kiitos linkityksestä!

  Mukavaa viikonloppua, Amma♥

  VastaaPoista
 2. Pitäisiköhän tämä kirja hankkia? Minä aloin joogata pitkän tauon jälkeen tuossa noin 1,5 kk sitten. Mutta kun olen vähän sellainen kaikki tai ei mitään -ihminen, niin liikuntakausinakin pyrin sitten tekemään ihan kunnolla. Nyt pyrin tekemään tunnin mittaisen astangaharjoituksen päivittäin, paitsi viikonloppuisin. Tosin usein se on jäänytkin pyrkimykseksi, kun lapset ovat sairastelleet juuri nyt niin paljon, eikä minulla ole ollut kotona joogarauhaa. Siksi(kin) olisi kiva, jos tulisi tehtyä jotain pienimuotoisempaa päivän muiden puuhien lomassa.

  VastaaPoista
 3. Leena, ihanaa sunnuntaita sinne saarelle! Kiitos vinkistä, täytyy etsiä Anna käsiin!

  Karoliina, vau, tunnin harkat joka päivä. Nostan hattua todella korkealle! Minulle tällaiset pikkuharjoitukset muun toiminnan lomassa sopivat hyvin, sillä olen hirveän huono etsimään itselleni tunnin mittaista taukoa kaikesta muusta - ja miehen työn luonteen vuoksi, se ei oikein ole tässä vaiheessa mahdollistakaan. Suosittelen kyllä tätä lämpimästi, kannattaa tutustua!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti