Tammikuussa luettua


Tuntuu, että tammikuussa on tapahtunut vaikka mitä.

Aloitin oman vuoteni pienen blogiahdistuksen kourissa, mikä herättikin ilahduttavasti laajempaa keskustelua ja pohdiskelua bloggausharrastuksen hyvistä ja huonoista puolista. Pohdintojeni innoittaman luin rauhalliseen tahtiin, mutta ehdin kuitenkin lukea ihan kelpo määrän laadukkaita kirjoja:

Emma Donoghuen Huone
Liisa Väisäsen Kristilliset symbolit
Tuomas Kyrön Liitto (äänikirja)
Audrey Niffeneggerin Aikamatkustajan vaimo
Marko Kilven Kadotetut
Mark Blaken Queen -Is This The Real Life?

Kuukauden parasta kirjaa on kyllä vaikea, jopa mahdotonta nimetä! Aika monen kirjan jälkeen olin aivan hengästynyt ja varma, ettei tämän paremmaksi voi lukukokemus mennä, mutta meni kuitenkin. Huoneessa oli jotakin tavattoman koskettavaa, samoin Liitossa. Kristilliset symbolit oli hyvin kiinnostava kirja ja Aikamatkustajan vaimoon oli alkuhankaluuksien jälkeen mukavaa uppoutua. Kadotetut sai minut useiksi päiviksi miettimään maailman menoa. Nyt kuun lopussa on kuitenkin Queen kaikista vahvimpana mielessä, ehkä siksi, että kyseisen kirjan viimeisimmäksi luinkin. Joka tapauksessa Freddie on seikkaillut jo useana yönä unissani :)

Helmikuun aloitan vanhojen ystävieni, Mary Marckin tyttökirjojen seurassa, mutta uutuuksiakin lienee luvassa.

Tässä kuussa annan sivupalkissa vinkkiä mainioista äänikirjoista, sattumalta kaikki ovat kotimaisia:

Jo ylhäällä esitelty Liitto (Tuomas Kyrö),

ihanan Ritva Valkaman lukema Ihmisen osa (Kari Hotakainen)

sekä dekkarien ystäville Naskali (Juha Numminen).

Näistä kelpaa aloittaa, mikäli äänikirjat ovat vielä tuntematonta aluetta!


Kommentit

 1. Ääänikirjoille täältä iso sydän. Kyrön Liitto voisi ollakin jännä kuunnella. Minulla on nyt lainassa Petri Tammisen Enon opetukset. :)

  VastaaPoista
 2. Minä katsoin Enon opetukset silloin viime talvena (-ko se oli vai nyt syksyllä?) televisiosta ja pidin tavallaan kyllä. Liitto toimii äänikirjana todella hyvin:)

  VastaaPoista
 3. Ihmisen osa Ritva Valkaman lukemana kuuloistaisi kyllä aika houkuttelevalta... saisikohan iPodin oikeasti integroitua autostereoihin...

  VastaaPoista
 4. Booksy: meillä on autossa semmoinen piuha, jonka oikeaa nimeä en todellakaan tiedä, mutta siihen voi yhdistää ainakin puhelimen ja valita taajuuden. Siinä on semmoinen pyöreäpäinen liitäntä, mikä ainakin minun kännyssä käy samaan rööriin kuin kuulokkeetkin. Sillä tavalla minä ajellessani kuuntelen!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit