Ann-Christin Antell: Joulu Örndahlin ruukissaIhanaa Tapaninpäivän iltaa! Toivottavasti joulunne on tähän mennessä ollut leppoisa ja hyvä.

Monen joulupäiviin kuuluvat myös kirjat ja lukeminen, mutta olen itse huomannut, että itse joulupäivinä aikaa lukemiseen on ainakin minulla rajatusti. Aatto on täynnä toimintaa jo itsessään, ja molempina joulupäivinä meillä on tapana kokoontua yhteen suvun ja perheen kanssa. Jos jossakin välissä aikaa lukemiseen onkin, on olo niin tyytyväisen väsähtänyt ja kylläinen, että lukeminenkin etenee hitaasti. Toisin sanottuna, minun varsinainen lukujouluni alkaa vasta huomisesta eteenpäin.

Siksi olikin hauskaa, että Ann-Christin Antell on kirjoittanut äänikirjaksi lyhyen joulukertomuksen. Reilun kaksituntisen Joulu Örndahlin ruukissa -kertomuksen päähenkilö on Martta, joka on tuttu myös aiemmin tänä vuonna ilmestyneestä Puuvillatehtaan perijä -romaanista. Joulutarina sijoittuu Antellin historiallisten romaanien väliin, siihen kohtaan Martan ja hänen ottovanhempiensa Jennyn ja Fredrikin kertomusta, johon aiemmissa kirjoissa on vain viitattu, toisin sanottuna perheen elämään Örndahlin ruukissa, Ruotsissa.

Kartanossa valmistaudutaan joulun viettoon ja samalla Martta pohtii tulevaisuuttaan. Ensi kertaa nuoren tytön lämpimät ajatukset kohdistuvat myös vastakkaiseen sukupuoleen, sepän poikaan Antoniin. Idylliset joulunaluspäivät rikkoutuvat kuitenkin hätään ja huoleen kun sekä Martan pikkuveli Aapo, että häntä pelastamaan lähtenyt Anton vajoavat jäihin.

Joulu Örndahlin ruukissa on kuin jouluaterian päälle nautittu joulukonvehti. Suloinen ja suussa sulava, vanhan ajan joulutunnelmaa henkivä tarina on viaton, herkkä ja juuri sopiva, keventävä välipala jouluun. Mieleen tulevat entisaikojen tyttökirjat. Jos et ole tätä kuunnellut, niin vielä ehdit hyvin sukeltamaan joulutunnelmaan Martan mukana!

Ann-Christin Antell: Joulu Örndahlin ruukissa
Gummerus 2022
Lukija Sanna Majuri
Kesto 2h 13min

Kommentit

  1. Harmittaa kovasti, että tätä ei ilmeisesti ole fyysisenä kirjana lainkaan. Sellaisesta suuntauksesta en ole ollenkaan mielissäni, vaikkei minulla sinänsä ole mitään äänikirjoja vastaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Toivottavasti tämä tulee myös fyysisenä. Haaveilin myös mielessäni, että Antell kirjoittaisi tällaisia lyhyitä tarinoita enemmänkin ja ne sitten koottaisiin yhteen kokoelmaksi…?

      Poista

Lähetä kommentti