Maaliskuussa luin, huhtikuussa luen (+palkinto)

http://office.microsoft.com/en-us/images/?CTT=97

Maaliskuu osoittautui aktiiviseksi ja uutuuspainotteiseksi lukukuukaudeksi. Esittelin viime kuussa peräti yhdeksän kirjaa, mikä lienee minulle jonkinlainen ennätys. Tosin yksi esitellyistä kirjoista oli
Lasten toivotut: 100 iloista lastenlaulua, (mukana tullut CD soi muuten parhaillaankin ja Poikanen keinuttelee sohvassa itseään Lennä, lennä leppäkertun tahtiin...)

Tämän kuukauden ehdotonta aatelia oli Robert Harrisin Pompeji, olen todella iloinen löydettyäni itselleni uuden kirjailijan ja eilen velipojan kirjahyllystä löytyikin Kolmannen valtakunnan salaisuus, joten Harrisia on luvassa myös huhtikuussa!

Viime kuussa jatkoin myös Antti Tuurin tuotannon parissa lukemalla Ikitien, eikä Tuuri tuottanut pettymystä tälläkään kertaa. Huhtikuussakin on luvassa lisää Tuuria, tosin Hanna Tuuria, sillä hänen uutuuskirjansa Tuulen maa on jo lukupinossa odottamassa.

Niin ikään kuukauden parhaita kirjoja oli ehdottomasti Eve Hietamiehen Tarhapäivä. Tämän kirjan lisäksi odotin kovasti Carita Forsgrenin Perintöä ehkä osin sekavissakin tunnelmissa, mutta lopulta pidin kirjasta kovasti.

Kate Mortonin Paluu Rivertoniin oli maisemaltaan niin viehättävä kirja, että olisin suonut sen olevan vähän parempi myös kerronnan tasolla. Satu Rämön ja Katja Lahden Vuoden mutsi nauratti, mutta totuuden nimissä myös ärsytti. Rosamund Luptonin Sisar oli ihan hyvä lukuromaani, mutta ilman blogia en olisi enää muistanut lukeneeni sitä viime kuussa. Kristiina Lähteen Joku on nukkunut vuoteessani jätti vähän epävarman olon, en oikein päässyt kirjaan missään vaiheessa sisälle.

***
Epävarmuus johti lopulta KBF-keskusteluun, jossa jurnutin hyvien tarinoiden puutetta. Kiitos kaikille erinomaisista kommenteista! Tällä kertaa parhaan kommentin palkinto menee
MERENHUISKEELLE, joka kirjoitti mm. näin:

Ajattelen, että tarinat ovat ihmisille tärkeitä siksi, että niiden avulla jäsennetään myös omaa elämää. Elämä ei olekaan satunnaista tapahtumien virtaa, vaan tapahtumia, jotka johtavat toisiin tapahtumiin ja muodostavat tarinan. Ihminen etsii merkitystä olemassaololleen ja elämälleen tarinoiden kautta.

Merenhuiske, otathan yhteyttä, niin laitan sinulle kirjallisuutta tulemaan :)

***
Tässä kuussa blogissani on ollut käynnissä myös kysely pääsiäiskirjastani. Vielä on muutama päivä aikaa esittää mielipiteensä! Tällä hetkellä näyttää siltä, että pääsen klassikkotarinan kimppuun...
***

Huhtikuussa oikeasta sivupalkista pääsee tutustumaan lapsiperheiden ihanankamalaan arkeen Vuoden mutsin, Tarhapäivän, Melomisen ja Huoneen kautta.

***
Kiitoksia kaikille lukijoille ja kommentoijille kuluneesta kuukaudesta. Ja te uudet, kiitos siitä, että olette täällä <3

Kommentit

 1. Hauskaa: olen nimittäin kanssasi tismalleen samaa mieltä Paluusta Rivertoniin, Vuoden mutsista sekä Sisaresta. Itse asiassa tässä virpojia odotellessani ja ovea aukoessani (asuinalueellamme riittää pikkulapsia :)) olen luonnostellut omaa listaani maaliskuussa lukemistani kirjoista ja kirjoitin Sisaresta samoin kuin sinä! Kirja tosiaan unohtuu mielestä nopsaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaankin oltu tässä kuussa liikuttavan yksimielisiä:)

   Meilläkin kävi äsken ensimmäiset virpojat ikinä. Kivaa, vaikka olin ihan orientoitunut syömään karkit itse:)

   Poista
 2. Ooh, kiitoksia kovasti! Ihan tässä hämmentyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä ja kiitos itsellesi!

   Poista
  2. Ja kiitos kirjoista! Vaikuttavat oikein mielenkiintoisilta uusilta tuttavuuksilta.
   Niin, ja käyntikorttisi on muuten myös tosi hieno!

   Poista
  3. Kiva, että tulivat perille! Postitus viivästyi, kun ennen pääsiäistä oli niin kiirettä.

   Poista

Lähetä kommentti