Kesämatkakohteita kirjalliseen tyyliin: viime kuussa luettuja kirjoja


Tervetuloa Amman kirjalliselle ryhmämatkalle halki kesäisen Suomen ja vähän ulommaksikin. Tarjolla on kiinnostavia kohteita, erilaiset mieltymykset huomioiden. Ottaisitko mieluummin äkkilähdön Kallion, Tampereen vai Jylhäsalmen kesään? Vai oletko pimeyden lapsi, jota mieluummin kutsuu marraskuinen Kotka?

Anna Brotkinin käsikirjoittama Aikuiset-sarja on ihastuttanut itseni lisäksi monia muitakin. Nyt fanien onkin mahdollista päästä Aikuiset The Bible  -kirjan mukana sarjan maailmaan. Ja Aikuisissahan on melkein aina kesä!! Oikeastaan Brotkinin ja muun tuotantotiimin ajatukset sarjan luomisesta ovat niin kiinnostavia, että kirjaa voi suositella niillekin, joihin nuorten aikuisten maailma Kalliossa ei televisiossa vedonnut.

Jos kuitenkin kuulut vahvasti Helsinki-immuuneihin, matkaat ehkä mieluummin Tampereelle. Mirella Mäkilän Seuraavana Tampere on oikea matkailumainos, niin houkuttelevin sanakääntein, ja välillä myös aidolla Tampereen murteella, kirjailija kaupunkia kuvaa. Kotiseuturakkaus ei kuitenkaan ole kirjan ainoa teema, sillä tähän voi samaistua moni, joka keräilee entisen elämän palasia yhteen uuden alun edessä. 

Jos uusi elämä ja uudet kuviot kiinnostavat, mutta olet enemmän maalaistyttöjä tai -poikia, on aina hyvä idea suunnata Jylhäsalmelle. Siellä, aitojen ja oikeiden ihmisten parissa asiat nimittäin lutviutuvat, ne sydämenasiat varsinkin. Pari reissua lossilla eestaas, ja elämässä puhaltavat ihan eri tuulet! Siitä Kirsi Pehkonen sekä Unikoita ja unelmia Jylhäsalmella pitää huolen. 

Jos et oikein osaa valita, ja tunnet olevasi niin  mökkijuhannuksen, kesäfestareiden kuin helsinkiläisen kesäterassin kannalla, kannattaa valita Leena Lehtolaisen novellikokoelma Juhannustulet. Kertomuksia suviyöstä. Lehtolaisen novelleissa kyllä tapahtuu aika karmeita asioita, mutta siitä huolimatta kesäidylliäkin on vahvasti ilmassa. Ja eri puolilla Suomea. Miksi valita, jos voi saada kaikki? 

Okeiokeiokei. Kaikki eivät ole kesäihmisiä. Mikä olisi epäkesäisin paikka? Miltä kuulostaa Kotka marraskuussa? Sinne nimittäin sijoittuu Johanna Savolaisen toinen dekkari Minne kuljit maailmassa. Kotkan katuja talsii rikospoliisi Veikko Nieminen, joka selvittää sekä uutta kuolemantapausta että vanhaa nuoren tytön katoamista. Jotenkin ne tuntuvat liittyvän yhteen ja tiettyyn nuoriksi aikuisiksi ehtineeseen kaveriporukkaan. 

Jos tämäkään ei vielä riitä, aina voi lähteä Anna Janssonin matkaan ja nautiskella nordic noirista täysillä. Valoisat kesäyöt ovatkin ihan yliarvostettuja, sillä aina voi selvitellä uusia ja vanhoja murhia sekä mielisairaalaan suljettujen naisten kohtaloita ruotsalaisessa marraskuun harmaudessa. Menneisyyden paino on sen verran raskasta tavaraa, että johan alkaa kesän liika kuplivuus kadota mielestä! 

Mikä olisi näistä sinun suosikkikohde, varataanko liput? 😊


Kommentit

  1. Ihana postausidea! Nautin myös sun stoorien suullisista arvioista kesäkuun kirjoista viikonloppuna 😊 (oliko se viikonloppuna?! lomalla menee päivät sekaisin... 🙈)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Ja kiva kuulla! Minäkin olen ihan päivistä sekaisin :)

      Poista
  2. Oi, miten ihana idea! Ei kiitos marraskuisille tunnelmille, kesäinen Jylhäsalmi sen sijaan voisi kiinnostaa paljonkin. Jospa varaisin liput sinne?

    VastaaPoista
  3. Kiva postaus!
    Kuuntelinkin juuri tuon Seuraavana Tampere, ja se oli oikein hauska! Jylhäsalmissa olen monta osaa jäljessä 😬

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, sinulla on vielä monta hauskaa matkaa Jylhäsalmelle edessä!

      Poista

Lähetä kommentti