Helsingin Kirjamessut: Amman tärpit sekä messulippuarvonta!

Nähdään messuilla!Yksi vuoden lempiviikonlopuistani lähestyy, sillä Helsingin Kirjamessuja vietetään 25. - 28.10. Messuviikonlopusta on muodostunut minulle vuosittainen, henkilökohtainen lomareissu, jolloin saan piehtaroida kirjallisuuden riemuissa sydämen kyllyydestä sekä tavata toisia kirjabloggaajia, kirjailijoita, kustantamojen edustajia ja muita kirjaystäviä eri puolilta Suomea. Vanhat, rakkaat tutut ja uudet, yllättävätkin tutustumiset ovat mielestäni messuviikonlopun suola.


Siksi pyrinkin välttämään kovin tarkkaa viikonlopun ohjelmointia, sillä hauskinta on antaa virran viedä. Sanon siis jo nyt, että jos tunnistatte minut messuvilinässä, tulkaa ihmeessä nykimään hihasta! Jutellaan, halataan, käydään kahvilla, lakukojulla, sovitaan rehvit myöhemmälle tai vilkutellaan nopeasti toisillemme. :)Tänä vuonna messuilen kahtena päivänä, perjantaina ja lauantaina. Perjantaina klo 16.30 kokoontuu Antti Heikkisen Kehveli-romaanin lukupiiri, johon osallistun sekä keskustelijana että bloggaajana. Toisin sanottuna bloggaan messujen jälkeen kyseisen lukupiirin keskustelusta. Lisäkseni keskustelemassa ovat luonnollisesti Antti itse, sekä bloggaajat Kirsin Book Club-, Elämä on ihanaa-, Kirjamies- ja Tuulevin lukublogi -blogeista.


Tämän tilaisuuden tiimoilta minulla on mahdollisuus arpoa 10 kpl pääsylippuja kirjamessuille. Liput ovat sähköisiä, joten maantieteellisellä sijainnilla ei ole väliä, lippu tulee helposti sähköpostissa oikeaan osoitteeseen.


Arvon liput ensi viikon lauantaina 20.10. kaikkien blogiin tai Amman lukuhetken FB-kanaviin (Facebook, Twitter, Instagram) ilmoittautuneiden kesken. Joten kommentoi joko alle tai someen siihen mennessä ja olet mukana arvonnassa!


Pelkkä mukaan ilmoittautuminen ja nimi riittää, mutta olisi erittäin kiva saada myös hyviä tärppejä messuohjelmasta. Mitä itse aiot mennä katselemaan ja kuuntelemaan? Vai vetävätkö sinua enemmän kirjakauppojen messuosastot ja divarihyllyt?


Ohessa oma tärppilistani perjantaille ja lauantaille. Jos omaisin supervoimia ja pystyisin olemaan monessa paikassa yhtä aikaa, ainakin nämä kävisin kuuntelemassa:


Perjantai 26.10


Klo 11 Kallio
Jyri Paretskoi: K15 ja K15 Salaisuuksia

Jyrillä on aina takuuvarmasti hauskat jutut, tai no, ainakin jutut. Lisäksi hänen kirjansa ovat huippusuosittuja nuorten keskuudessa. Äidinkielenopettajanakin työskentelevällä kirjailijalla on paljon sanottavaa siitä, miten nuoria poikia innostetaan lukemaan.


Klo 13 Senaatintori
Minna Rytisalo: Rouva C

Luen parhaillaan nuoresta Minna Canthista kertovaa romaania ja voin sanoa, että hyvä on. Todella hyvä.


Klo 16 Töölö
Kirjailijan unelmia vai keskiluokan haaveita?

Hanna Helmi Heinonen ja Katja Lahti keskustelevat luokka-eroista ja siitä, onko kenellä tahansa varaa tulla kirjailijaksi. Pidin kovasti kevättalvella lukemastani Heinosen Pala omaa taivasta -romaanista, joten sekin vetää puoleensa kiinnostavan keskustelunaiheen lisäksi.


Klo 16 Senaatintori
Saara Turunen: Sivuhenkilö

Myös Sivuhenkilö käsittelee kirjailijan elämää, haaveiden ja todellisuuden ristiriitaa. Kirja oli superkiinnostava.Klo 16.30 Lonna
Lukupiiri Antti Heikkinen: Kehveli

Onko Heikkinen tuonut veijariromaanin 2010-luvulle?Lauantai 27.10.


Klo 11 Suomenlinna
Saapasnahka-torni - Aleksis Kiven elämänkertomus

Historioitsija Teemu Keskisarjan uusi teos Aleksis Kivestä odottaa vielä lukupinkassa vuoroaan. On kiinnostavaa päästä näkemään ja kuulemaan, mitä uutta Keskisarja on saanut kansalliskirjailijasta irti.


Klo 11.30 Kumpula
Iltasatuja kapinallisille tytöille 2

Ensimmäinen osa oli todella hieno lukukokemus, joten kakkonenkin tulee varmasti hankittua lukuun. Minttu Mustakallio lukemassa lavalla näitä tarinoita - ah, sinne!


Klo 12 Suomenlinna
Sinä vuonna 1918

Luin Mike Pohjolan teoksen aiemmin tänä vuonna ja tykkäsin kirjan interaktiivisuudesta. Sekä kirjan toteuttamisen tapa että tietysti vuosi 1918 ovat kiinnostavia keskustelunaiheita.


Klo 12 Senaatintori
Antti Tapani

Vähän luulen, etten tähän tungokseen edes yritä iskeä, mutta olisi kyllä kiva kuulla Antti Tuiskun ajatuksia elämäkertateoksestaan. Pidin lukemastani.


Klo 13.30 Kallio
Ainoa taivas

Essi Ihosen esikoisteos oli kaunis ja koskettava teos. Aihepiiri, naiseksi kasvaminen uskonnollisessa yhteisössä, tuntuu herättävän suuria tunteita ja ristiriitaista vastaanottoa.


Klo 16.30 Toukola
Me Rosvolat - Tarinataistelu

Uusi Rosvolat-tarina täytyy lukea, tietenkin! Klo 16.30 pääsee myös osallistumaan mehukkaan rosvotarinan luomiseen...


Klo 18.30 Senaatintori
Lyriikkahaastattelu: Maija Vilkkumaa

Tähän en aikuisten oikeasti ehdi, sillä minulla on varattu liput teatteriin. Maija Vilkkumaa on kuitenkin yksi lempi rock-lyyrikoistani, joten jos suinkin pystyisin, olisin eturivissä kuuntelemassa tätä!

Kommentit

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Saara Turunen, Riikka Pulkkinen ja Minna Rytisalo kiinnostavat.

  VastaaPoista
 4. Mukana lippuarvonnassa, tarjonnan mielenkiintoisuutta pähkäillen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olkoon, olet voittanut arvonnassa. Laitatko sähköpostiosoitteen, niin pistän lipun tulemaan!

   Poista
 5. Minulla on paljon kirjoja listalla joita haluaisin divareista bongailla mutta myös useampi uutuuskirja nakottaa kirjahampaitani. Jos messuille pääsen niin toivon etten ihan menetä otetta kukkaronnyöreistäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olkoon, olet voittanut lipun! Mihin osoitteeseen laitan lipun tulemaan?

   Poista
 6. Vielä on messuvihko kokonaan loppuun käymättä, mutta kyllähän siinä runsaudenpulaa on. Joitakin keskusteluja olisi kiva kuunnella, mutta jättää myös aikaa haahuiluun ja antikvariaattien tarjonnan katsastamiseen. Minna Rytisalo olisi kiinnostava. laurawallberg (ät) gmail.com

  VastaaPoista
 7. Kiinnosta löytää uusia kirjoja itselle luettavaksi :)
  ida.kojo@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olkoon, olet voittanut lipun. Laitan sen sinulle tulemaan.

   Poista
 8. Divarihyllyt vetävät eniten puoleensa, ohjelmista en niin välitä. Mukana!

  VastaaPoista
 9. Tommi Kinnusen haluaisin nähdä, koska Pintistä hullaannuin ehkä jopa vielä enemmän kuin Neljäntienristeyksestä ja Lopotista, hanna.elina.tuomisto(ät)gmail.com

  VastaaPoista

Lähetä kommentti