Luinpa lokakuussakin!


Marraskuu on jo päässyt hyvään vauhtiin, mutta minä ehdin paketoida lokakuun lukukuun vasta nyt! Olen koko syksyn päivitellyt elämän hektisyyttä ja odotellut sen rauhoittumista. Turhaan. Nyt olen tajunnut, että tämä taitaa olla vallitseva asiantila, johon joko täytyy sopeutua tai sitten tehdä asialle jotain. En tiedä vielä mitä teen, mutta aluksi ajattelin lopettaa asian voivottelun ja siitä stressaamisen :)

Elämme blogimaailmassa hektisiä aikoja. Ainakin minä haluan lukea vielä monta uutuutta, että pystyisin esittämään vankkumatton (ja luonnollisesti erehtymättömän) mielipiteeni Blogistanian Finlandia ja Globalia -äänestyksissä. Joskus olen tainnut julistautua vanhemman kirjallisuuden kannattajaksi, mutta anteeksi vaan, kovin uudelta näyttää lokakuu ja meneillään oleva marraskuukin. Lupaan yrittää puristaa mukaan jotakin vähän vanhempaakin!

Lokakuussa olin kovin sotaisissa tunnelmissa:
Sirpa Kähkösen Neidonkenkä, Teemu Keskisarjan Raskas tie Raatteeseen ja Antti Tuurin Rauta-antura pitivät huolen siitä.

Jännityksestä taas vastasivat Taavi Soininvaaran Valkoinen kääpiö (äänikirja), Vera Valan Kuolema sypressin varjossa ja P.D. Jamesin Syystanssiaiset. Vaikeammin kategorioitava kirja oli Sarah Winmanin Kani nimeltä jumala. Kuukauden satuhetkessä puhuttiin Babarista.

Olipa muuten hyvä lukukuukausi! Pettymyksiä ei ollut yksikään ja hyviä taas monta. Kirkkaasti kuukauden paras oli kuitenkin Keskisarjan Raskas tie Raatteeseen, jolle toivon menestystä Tieto-Finlandiaa jaettaessa. Haluan nostaa myös esille Valan Kuoleman sypressin varjossa, koska se pääsi yllättämään positiivisesti, mikä on aina hyvä asia.

Marraskuulle on tosiaan luvassa uutuuksia, mutta koska huomasin lokakuussa julkaisseeni pelkkiä kirja-arvioita, on tässä kuussa syytä laittaa kieli poskeen. Luvassa siis ainakin aiemmin lupailemani kynsilakkapostaus (!) ja uusi KBF-keskustelu :) Pysykää siis taajuudella ja käykää kurkkaamassa marraskuun lukuvinkkini. Menneiden ankarien talvien lumia esittelevät:

Antti Tuurin Kylmien kyytimies
Aki Ollikaisen Nälkävuosi ja
Kalle Päätalon Koillismaa

Kommentit

  1. Minäkin haluaisin lukea niiiiiin monta kirjaa ennen Blogistanian Finlandiaa ja Globaliaa. Tuntuu, että olen jotenkin ohittanut monia paljon kehuttuja ja puhuttuja tapauksia, ja tietysti haluaisin lukea ne kaikki. Mutta aika ei vain riitä. :/

    VastaaPoista
  2. Sinäpä olet ahkeroinut uutuuksien parissa! Itse taidan olla laiskuri ja lukea vain sitä mikä milloinkin hyvältä tuntuu. Taajuudella pysytään ja kynsilakkapostausta vartoillaan ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti