Bloggaajan paratiisiviikonloppu

Viime viikonvaihteen Helsingin kirjamessuista on kerrottu jo useissa blogeissa. On ollut mukava käydä kurkkaamassa toisten messukuulumisia ja hauskaa nähdä, kuinka monipuolinen tapahtuma on kyseessä: jokaiselle kirjallisuuden ystävälle tuntuu löytyneen jotakin!


Minulle tämä oli ensimmäinen kerta Helsingin kirjamessuilla. Keskityin tunnelmasta nauttimiseen ja suloiseen haahuilemiseen. Sama pätee myös koko lomaviikonloppuuni. Pienten lasten äidille on puhdasta nautintoa, kun  tarvitsee vastata vain itsestään ja voi viettää aikaa sen kummemmin suunnittelematta ja aikatauluttamatta. Koska messuiluni ei ollut kovinkaan analyyttistä, sitä ei ole tämä matkakertomuskaan. Sen sijaan muutamia hajanaisia huomioita:

- Oli ihanaa tavata uusia blogikollegoita! Ja toki aivan yhtä ihanaa tavata vanhoja tuttuja. Olen huomannut, että kaikki tapaamani kirjabloggarit ovat aika lailla sellaisia kuin olen kuvitellutkin. En puhu nyt ulkonäöstä, vaan siitä mielikuvasta, mikä minulla on muodostunut blogin kautta sen pitäjästä ihmisenä. Tästä voi kai vetää sen johtopäätöksen, että kirjabloggarit tekevät rohkeasti ja rehellisesti oman näköistään blogia, eivätkä yritä pitää yllä sen kummempia nettirooleja, hienoa!

- Olen huomannut myös sen, että toisten kirjabloggarien kanssa tunnen olevani omieni seurassa. Kun kaikkia yhdistää sama intohimo kirjallisuuteen, tuntuu, että ymmärtää täysin, mitä toisen mielessä liikkuu. No, kuulostaa vähän liioitellulta, mutta ainakin hetkittäin tulee sellainen tunne :)

- Näinkin maalaisena pääni meinasi mennä pyörälle kaikista näkemistäni julkisuuden henkilöistä. Siis onhan meillä täällä Savossakin julkkiksia, mutta täällä päin on tapana suhtautua heihin pikkukaupungin tyyliin maanläheisesti sen kummempaa glorifioimatta. Ulkopaikkakunnan julkkikset taas löytävät tiensä tänne perin harvoin. Siispä niskani olivat ahkerasta bongauksesta johtuen päivän päätteeksi kipeät. Ja silmäkulmani syrjäkarein, vähän niin kuin salaa, tarkkailusta.


- Kirjojakin ostin. Ensiksi piti hankkia tuliaiset ja isänpäivälahja. Itselleni ostin muutaman kirjan, harkittuja kaikki tyynni, ainakin melkein.

- Olin kuullut etukäteen paljon tungoksesta, mutta minun näkökulmastani se oli vähäistä. Olen kokenut paljon tuskaisampia hetkiä Jyväskylän kirjamessuilla. Väkeä ei tosin ollut silloin enemmän, mutta tilaa oli vastaavasta vähemmän.


Kun viimein raskin lähteä kirjamessuilta, vietin aikaa ylellisesti ylhäisessä yksinäisyydessäni. Iltamenoihini kuului muun muassa ravintolaillallinen sekä P.D. James ja minä kylpyammeessa suklaan kera. Seuraavaksi päiväksi olin suunnittelut taidemuseovierailua, mutta koska sää oli mitä mainioin ja edellinen päivä oli kulunut sisätiloissa, kävelin tuntikausia kaduilla ja imin itseeni arkkitehtuuria ja historiaa. En erityisemmin usko sielunvaellukseen, mutta tietyillä Punavuoren kaduilla kävellessäni minusta aina tuntuu, kuin olisin tullut kotiin.

Tässä teille hieman kuvakavalkadia lopuksi.
Lämpimät kiitokset Karistolle messukutsusta ja WSOY:lle ja kirjailijoille blogibrunssista. Eikä vähiten miehelleni omasta henkilökohtaisesti lomasta, kyllä nyt taas jaksaa!

Kommentit

 1. Sinun viikonloppuparatiisisi on periaatteessa myös minun paratiisini P.D. Jamesia myöden :) En kyllä ehtinyt itse tällä kertaa kiertelemään Helsinkiä, mutta jo junamatkan pyhittäminen kirjoittamiseen ja lukemiseen tuntuu melkoiselta ylellisyydeltä leikki-ikäisen äidille :)

  VastaaPoista
 2. Ooh, nautinnollista! :) Olen harkinnut että pitäisikö pyytää valmistujaislahjaksi (joskus tuossa ensi vuoden puolella tämä toivon mukaan olisi aiheellista) viikonloppuvapaa; voisin mennä kirjapinon kanssa hotelliin ja pitää 24h-lukumaratonin kaikessa rauhassa, lueskellen hotellihuoneessa ja kahvilassa ja missä nyt sopivalta tuntuisi. Jonkun mielestä varmaan harvinaisen pöljä haave, mutta onneksi täältä blogimaailmasta tosiaan löytyy niitä ymmärtäjiä! :D

  VastaaPoista
 3. Olipa ihana lukea messukuulumisia. Minulla kirjamessut jäivät väliin, joten olen aistinut tunnelmia blogien välityksellä.

  Hauska tuo julkkisjuttu. Jotenkin tunnistan tuon maanläheisen suhtautumisen. Tottahan joku Sami Kapanen tai Marco Hietala käy ruokakaupassa siinä missä muutkin ihmiset, joten mitä sitä siitä sitten hössöttämään jos heihin kauppareissullaan törmää ;)

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa ihanalta viikonlopulta! Etenkin kylpyamme, suklaa ja hyvä kirja = mahtavuutta. :)

  VastaaPoista
 5. Amma oli mukava tavata ja aivan mahtava viikonloppu sinulla! :)

  VastaaPoista
 6. Juuri noin pitää vapaailta/-viikonloppu viettää - hyvää ruokaa, suklaata, kirja ja vielä lasillinen hyvää viiniä, oih! Mukava postaus.

  VastaaPoista
 7. Mahtava viikonloppu takana selvästi - toivotan uusia yhtä ihania myös tulevaan! :)

  Harmi ettei tällä kertaa tavattu, mutta eiköhän senkin aika vielä tule.

  VastaaPoista
 8. Oli kiva nähdä, tervetuloa uudelleen =)

  Kivan rauhallisia nuo sun kuvat!

  VastaaPoista
 9. Oli ihana nähdä. Ja kirjamessuissa on jotain taikaa: kaiken kiireen ja hälinän keskellä on jotenkin hyvä fiilis. :)

  VastaaPoista
 10. Hieno matka ja kiva kun kävit! Katja on oikeassa; vaikka messut ovat yhtä häslinkiä, perusvire on kuitenkin tosi kiva ja viihtyisä. Julkkiksista: melkein paremmin pistävät silmään ne kirjailijat, joita siellä EI näe, kuin ne jotka siellä ovat - kun siellä ovat "kaikki."

  VastaaPoista
 11. Sinulle on tunnustus blogissani http://nenakirjassa.blogspot.fi/2012/11/tunnustuksia.html

  Osallistuminen ei ole pakollista, mutta kehut saat joka tapauksessa! :)

  VastaaPoista
 12. Kuulostaa aika lailla täydelliseltä akkujenlataamisviikonlopulta <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti