Satu Tähtinen: Lordi D ja seurapiirisalaisuuksiaLady Josephina, lähipiirin kesken Josie, on järjestänyt elämänsä melko mukavalle mallille, vaikkakin hän on jäämässä vanhaksipiiaksi, mikä 1800-luvun Englannissa on toki surkuteltava kohtalo. Onnekseen Josien veli on Suttonin herttua ja naisen henkilökohtainenkin varallisuus mukiinmenevä, joten miestä ei tarvitse ottaa vastuksiksi elatuksen takia. Hän keskittyykin johtamaan hyväntekeväisyyttä tekevää ja siihen varoja keräävää Moraalisten naisten kirjakerhoa.

Lordi D on puolestaan seurapiirien sulava salonkileijona ja naistennaurattaja, joka edustaa juuri niitä miehisyyden huikentelevia piirteitä, joita Josie ei voi sulattaa. Eräässä illanvietossa Lordi D kuitenkin puolivahingossa tulee loukanneeksi Josephinaa ja tapahtumasta jää ikävä maku suuhun kaikille osapuolille. Erinäisten käänteiden seurauksena Josie ja Lordi D eli Raymond päättävät esittää seurustelevansa Lontoon seurapiirikauden ajan. Järjestelyssä on molemmilla vain voitettavaa.

Paitsi että tietysti molemmat ovat vaarassa menettää sydämensä!

Lordi D ja seurapiirisalaisuuksia on kotimainen täsmäisku Bridgerton-sarjan ja kirjojen faneille. Seurapiirieleganssia, kulissien takaista juonittelua ja ajan ahdistavien tiukkojen siveellisyyssääntöjen puristuksissa riutuvaa rakkautta sekä tukahdutettua intohimoa. 

Valtaosan ajasta kirja säilyy kuitenkin varsin kilttinä, ja luokittelin kirjaa jo kerronnaltaan nuorten- ja yound adult -kategoriaan. Kirjan loppu sai minut kuitenkin muuttamaan mieleni, sen verran antaumuksella kuukausien ajan kypsyteltyä intohimoja puretaan!

Satu Tähtisen teksti on sulavaa, ja kerronta vetävää. Tällainen kirja on helppo hotkaista nopeasti, niin näppärästi tarina imaisee mukaansa. Toisaalta lukiessa ei tarvitse olla hetkeäkään huolissaan: lukija ja kirjailija ovat yksimielisiä siitä, mihin ja millä tavalla tarina etenee. Kirja on yhtä täydellisen sulava kuin Lordi D hurmausvaihteen päälle pistäessään. On varmasti makukysymys, olisiko juoneen kaivannut vielä koukun tai kaksi lisää, mutta ainakin itse koin suoraviivaisemman lähestymistavan toimivan.

Tähän aikaan vuodesta tulee jo usein ehdoteltua kirjoja lähestyville kesälomille. Lordi D:tä voi huoletta suositella lomalukemistoon - tai sitten loman odotteluun! Jos haluat lukiessa elpyä, viihtyä ja päästä maistamaan huoletonta fiilistä, ilman turhia yllätyksiä tai takapakkeja, niihin hetkiin tämä kirja on nappivalinta.

Ja jatkoakin on tulossa: Seikkailijalordin paluusta ja muista yllätyksistä päästään kuulemaan lisää tulevana syksynä.

Satu Tähtinen: Lordi D ja seurapiirisalaisuuksia
Otava 2024
301s.Kommentit

 1. Hihii, tämä lienee täsmäisku minun sunnuntaikoomaani

  VastaaPoista
 2. En taida kuulua kirjan kohderyhmään, mutta kiinnostavaa että suomalainen kirjailija tuo omanlaisensa lisän brittiseurapiirejä käsitteleviin historiallisiin romaaneihin. En ole tuota Bridgerton-sarjaakaan katsonut, mutta olen siitä lukenut eli tiedän suunnilleen, mistä on kyse. Ei vaan osu omien intressieni piiriin.

  Mutta makuasioita tietenkin ja toisaalta tämä Tähtisen kirja voisi toimia sellaiseen lukufiilikseen, kun ei periaatteessa jaksa syystä tai toisesta lukea, vaan haluaa vain ottaa vastaan. Joskus tulee sellaisiakin oloja.

  VastaaPoista
 3. Minä olen juuri viettänyt viikonloppua lukemalla erästä toista Brittein saarille sijoittuvaa historiallista viihderomaania ja viihdyin erinomaisesti. Juuri nyt mielentila ja energiataso kohtasivat kepeän ja sujuvan ja hieman höpsön kerronnan kanssa. Joskus tällaiset kirjat ovat aivan täydellisiä hetkeen! Ja samaa mieltä siitä, on ihan kiva tietää, että he saavat toisensa kirjan lopussa.

  VastaaPoista
 4. Vaikken siitä ensimmäisestä Bridgerton-kirjasta ole (ainakaan vielä) eteenpäin jatkanutkaan (ja Netflix ei meillä näy), niin mä luulen että mun on ihan pakko kuunnella tämä! 😃 Nimittäin sen jälkeen kun kuuntelin Ilona Tuomisen Seurustelusalaliiton olen kuunnellut Anna Kellerin Tyttöystävädiilin, jossa myös feikataan suhdetta, ja tämähän menisi oivallisesti sen pariksi mun tuplapostauksissa!

  Onko tässä sarjassa siis tuo lordi pääosassa?

  VastaaPoista
 5. Mä nyt aloitin tämän. Nextoryssa siinä on kaksi tägiä, erotiikka ja eroottinen romanssi, ei mitään muuta 😆 Mihinkähän sä olet minut oikein yllyttänyt 🙄😅😅

  VastaaPoista

Lähetä kommentti