Satuhetki: Holly Webbin Pelokas pikku NöpöJos haluat herättää lapsissasi uinuvan lemmikkikuumeen, tässäpä oiva kirja siihen tarkoitukseen! Kissan- tai koiranpennun hankkiminen tosin on lastemme toivelistalla joka joulu (ja myös joulujen väliaikoina), joten meillä kuume ei edes tarvitse varsinaista yllykettä.

Holly Webbin Pelokas pikku Nöpö kertoo Maddy-nimisestä tytöstä, jonka paras ystävä Kate muuttaa pois kaupungista. Yksin jääminen pelottaa Maddya ja häntä piristääkseen vanhemmat hankkivat tyttärelleen hänen pitkään toivomansa lemmikin, pienen ja söpön kissanpennun, joka saa nimekseen Nöpö.

Ilman parasta ystävää koulussa on ikävää ja kurjaa, mutta onneksi Nöpön seura piristää Maddya. Mutta kun Nöpö aloittaa ulkoiluharjoitukset kotipihalla, tullaan ongelmiin: naapurin ilkeät kollikissat Tiikeri ja Tomi eivät toivota uutta tulokasta tervetulleeksi omalle reviirilleen ja Nöpö joutuu vaikeuksiin.

Aikuislukijan näkökulmasta Webb rinnastaa näppärästi Maddyn ja Nöpön arkuuden ja yksinäisyyden tunteen. Maddylle koulun välitunnit ilman Katea ovat sama asia, kuin pelottava pihanmaa Nöpölle. Lapsilukija ei tällaista nyanssia vättämättä tiedosta, mutta hankalien tunteiden käsitteleminen pienen kissanpennun seikkailujen kautta on oiva väline omienkin tunteiden sanoittamiseen ja läpikäymiseen.

Me luimme kirjan yhdessä iltasatukirjana, mutta 122 -sivuinen kirja sopii hyvin myös sujuvasti itsekseen lukevalle alakoululaiselle. Sophy Williamsin mustavalkoiset kuvat keventävät kirjaa ja luku-urakkaa sopivasti.

Holly Webb on kirjoittanut näköjään pitkän listan vastaavanlaisia kirjoja, joissa seikkailevat söpöt eläimet, joten jos Pelokas pikku Nöpö osuu pienen lukijan lukuhermoon, riittää samanhenkistä, suomennettua lukemista yhteen jos toiseenkin lukuhetkeen.

Holly Webb: Pelokas pikku Nöpö (The Frightender Kitten 2012)
Karisto 2018
Suomentanut Tuula Syvänperä
Kuvittanut Sophy Williams


Kommentit