Charlotte Verrecas: Villit Värit


Lasten Keskuksen julkaisema Villit Värit (Charlotte Verrecas) ilmestyi meille jo kauan sitten. Silloin ajatus kasvoväreistä ei tuntunut houkuttelevalta, vaan pikemminkin orastavalta katastrofilta. Kirjan upea ulkoinen olemus teki kuitenkin vaikutuksen, joten talletin kirjan visusti talteen tulevaisuutta ja hitusen isompia lapsia varten. Joitakin kuukausia sitten herra Syksy sitten bongasi sen kirjahyllystä ja ihastui ikihyviksi. Jonkin aikaa jouduimme nautiskelemaan ainoastaan kuvista, kunnes, kiitos joulupukin, talouteemme kotiutuivat kasvovärit. Ja voi pojat, kylläpä meillä sen jälkeen onkin tehty kasvomaalauksia!

                              

Kirja sisältää kuvalliset ja sanalliset ohjeet 18 lapsille suunnattuun, näyttävään kasvomaalaukseen. Verrecas ei todellakaan tyydy pelkkiin kukkasiin poskipäissä, vaan kyse on monivaiheisista ja monivärisistä pienistä taideteoksista. Jokaiselle löytyy jotakin: valita voi hurjasta merirosvosta tai herkästä kukkaiskeijusta. Meillä suosituimmat maalaukset ovat ehdottomasti olleet Hämähäkkimies ja Karkkikoira

Arvatkaapa, mikä tässä on parasta? Se, että jopa minä, joka olen kuvataiteellisesti varsin keskinkertainen tapaus, eikä käden ja silmän yhteistyö ole koskaan ollut vahvuuteni, osaan tehdä kasvomaalauksia. Olen tosin tehnyt niitä joskus aiemminkin, mutta kyllä tässä hujahti yli 15 vuotta väliä ennen uutta tulemista. Eli mistään rakettitieteestä ei tosiaankaan ole kysymys, kunhan välineet ovat kunnossa. Ja niihinkin löytyy lyhyt briiffaus kirjan alusta. Muusta pitää huolen selkeät, vaiheittaiset ohjeet. Helppoa ja hauskaa! En ole välttämättä sellainen äiti, joka olisi innoissaan mukana lasten kaikissa leikeissä tai raahaisi lapset ulos reippailemaan säällä kuin säällä. Mutta voin sanoa, että olen sellainen äiti, joka tekee mielellään lapsille kasvomaalauksia, koska se on kivaa.

           

Lapset ovat luonnollisesti innoissaan. Asiakastyytyväisyys äidin kasvomaalausbuduaarissa on ollut korkea ja onpa käsittelyyni uskaltautunut pari muutakin kuin omaa lasta. Ja koska he olivat kouluikäisiä, on mainittava vielä yksi huomio: ohjeissa on otettu hyvin huomioon eri ikäiset lapset. Omille 3- ja 5 -vuotiaille mukuloille löytyy hyviä maalauksia, mutta löytyypä ohjeista myös zombie- ym. hurjempia juttuja vähän vanhemmille. Valikoima on hyvä myös siinä mielessä, että sekä tytöille että pojille löytyy runsaasti vaihtoehtoja.

Villit värit on loistava hankinta lapsiperheisiin. Olipa sitten kyseessä lastenkemut tai tylsä pakkaspäivä, tästä kirjasta on paljon iloa.

Charlotte Verrecas: Villit värit
Lasten Keskus 2013
84s.
Suomentanut Sanna Kangasluoma

Kommentit