Vastauksia Lumiomenan kysymyksiin


Katja Lumiomena -blogista haastoi vastaamaan kysymyksiin! Kiitos kaunis Katjalle! Vastaankin heti samantien, bloggausaikani arkisin on nykyään rajallista. On tämä kokopäiväinen työnteko aika hektistä toisinaan, mutta nautin kyllä (ainakin likimain) joka hetkestä. Vapaa-ajankin merkitys on korostunut ja hyvä niin. Tänä viikonloppuna meillä on ollut harvinainen, yhteinen vapaa viikonloppu ja olemme häpeilemättä olleet tekemättä juuri mitään ja nautiskelleet toistemme seurasta. Ja onhan sitä tullut jotakin samalla tehtyäkin: on leivottu yhdessä pipareita (ja syöty, örps), ulkoiltu ja luettu kukin omia kirjojamme. Tästä kuusta on muodostumassa hyvin vahvasti asiaproosa-kuukausi, parhaillaan luen Peter von Baghin Chaplinia. Kunhan äänet lastenhuoneessa vaikenevat, olisi edessä lahjojen paketointia. Kyllä nyt taas jaksaa viimeisen täyden viikon! Teen kyllä vielä jouluviikollakin töitä, mutta uudenvuoden jälkeen minullekin on luvassa hengähdystauko.

Mutta haasteeseen. Ohjeet ovat seuraavanlaiset:
1. Kerro pari asiaa itsestäsi tai päiväsi kuulumisista. Liitä myös kuva.
2. Vastaa haastajan kysymyksiin, jos se tuntuu sinusta mukavalta.
 3. Voit muuttaa haasteen sisältöä mieleiseksesi.
 4. Keksi haluamasi määrä kysymyksiä.
5. Haasta haluamasi määrä blogeja mukaan.

Oheinen kuva on tämäniltaiselta sauvakävelylenkiltä. En ole lumen tulon jälkeen sauvakävellyt ja sen kyllä huomaa. On suorastaan vaikeaa kirjoittaa näppiksellä kun kädet tärisevät vieläkin jäiseen tiehen osuneiden sauvaniskujen voimasta :) Kävin rannassa tarkastelemassa jäätilannetta. Vielä ei ole Kallavedelle menemistä. Mutta ehkä jo ensi kuussa lähden tältä paikalta sivakoimaan. Kuten kyltistä näkyy, pääsee meiltä vaikka kiertämään "Puijonsarven nennee", jos vaan kunto kestää sinne asti!

Katjan kysymykset olivat seuraavanlaiset:


1. Mikä on joulun paras herkku?
On kyllä vaikea valita mitään yksittäistä herkkua, joulu on minulle sellainen makujen sinfonia. Mutta jos on pakko valita yksi, niin riisipuurosta en kyllä luopuisi.

2. Joulukuusi: luonnonkuusi, kasvatettu, muovinen tai ei kuusta ollenkaan?
Ehdottomasti luonnonkuusi. Itse maalta isäni kanssa noudettu. Olisi varmasti järkevämpää käydä ostamassa kuusi torilta kuin hakea se 90 kilometrin päästä, mutta eihän se olisi ollenkaan sama asia! Oikean kuusen etsiminen, arvioiminen ja pähkäily kuuluvat jouluun.

3. Oletko joulun suhteen konservatiivinen tai uutta etsivä?
Joissakin asioissa, kuten kuusen noudossa, olen konservatiivi, mutta itse asiassa olen viime vuosina etsinyt jatkuvasti uutta. Tämä joulu onkin ensimmäinen, jonka vietämme mieheni ja lasten kanssa neljästään omassa kodissa. Toisaalta on haikeaa rikkoa perinteitä, mutta toisaalta odotan ensimmäistä "omaa" joulua innolla!

4. Mitä teet vanhoille joulukorteille?
Säilytän niitä kauniissa pahvilaatikossa. Joitakin olen käyttänyt askarrellessani lapsille tulitikkurasioista joulukalenterit. Muutamia kauneimpia olen myös ripustanut esille seinälle.

5. Jos saisit suositella blogisi lukijoille vain yhtä kirjaa joululukemiseksi, mikä tuo kirja olisi?
Jaiks. Itse haaveilen jatkavani Välskärin kertomuksia. Jouluna on minusta kiva lukea jotain sellaista, mitä ei välttämättä muulloin tule lukeneeksi. Ja jos mukana on ripaus seikkailua, taikaa tai muuta arkirealismista poikkeavaa, niin aina parempi!

Välitän haasteen eteenpäin Erjalle, Paulalle, Hannalle, Marille ja Taikalle!

Ja kysymykset ovat

1. Mikä tuo sinulle joulumielen?

2. Mikä on mieleenpainuvin lukukokemuksesi (ei siis välttämättä paras kirja) tältä vuodelta?

3. Milloin viimeksi hemmottelit itseäsi ja miten?

4. Mitä toivot joululahjaksi?

5. Mikä on lempijoululaulusi?

Valoa ja voimaa viikkoon, kohta on pimeän aika ruveta väistymään!
Amma

Kommentit

  1. Ihanaa, että vastasit. :) Olen aika lailla samaa mieltä joulukuusen kanssa, tosin viime vuosina olen kelpuuttanut myös kasvatetun kuusen siksi, että kummisetäni kasvattaa joulukuusia (onneksi sellaisia perinteisen luonnonkuusen näköisiä). Muovikuusta tai ulkomailla kasvatettua en kotiini halua.

    "Oma joulu" on varmasti erilainen, mutta tosiaankin teidän oma. Me emme ole vielä koskaan viettäneet joulua vain oman perheen kesken.

    Tunnelmallista joulunalusviikkoa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kysymyksistä, kävin niihin juuri vastaamassa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti