Kuukausikatsaus ja viimeinkin arvonta


Huh hei, marraskuu on takanapäin ja tuntuu jäsenissä! Uusi työ aloitettu ja Kirjakantin loppurutistus onnistuneesti suoritettu. Sattuneesta syystä lukeminen jäi vähemmälle. Sen sijaan kaikkea muuta kulttuuri- ja kirjallisuusasiaa on blogissa käsitelty paljonkin. Viikko sitten vietetty Kirjakantti -tapahtuma näkyi vahvasti ennen ja jälkeen tapahtuman. Koko syksyn kestänyt Kaikkien aikojen paras kirja -projekti sai päätöksensä, kun kirjabloggaajien äänestyksen tulokset julkaisiin. Väinö Linnan Täällä pohjantähden alla tuli valituksi ja klassikot valtasivat myös seuraavat sijat. Palaan vielä myöhemmin Kirjakantti -fiilistelyihin kuvien muodossa. Omasta puolestani voin sanoa, että tapahtuma onnistui hyvin ja oli kaikessa monipuolisuudessaan antoisa kokemus. Oli myös ihana tavata toisia bloggaajia ja muita kirjallisuuden ystäviä! Ei muuta kuin ensi vuotta odottamaan (suunnittelu on käynnissä)!

Tämänvuotinen Kirjakantti -projekti tuli siis päätökseen, mutta uusi projekti alkoi. Lähdin kulkemaan savolaisen kirjallisuuden jäljille ja ensimmäisenä etappina haastattelin Nilsiän lahjaa kulttuurielämälle, kirjailija-näyttelijä-toimittaja-laulaja Antti Heikkistä. Onnittelen itseäni hyvästä vainusta, sillä Heikkinen on yksi Savonia-ehdokkaista ja sittemmin palkittu myös Kalevi Jäntin palkinnolla. Niin, onnittelen myös Heikkistä itseään, jolle kunnia tietenkin kuuluu!

Kirjallisten rientojen ohella sain sentään jotakin luettuakin. Kuukausi alkoi kauan odotetulla Salla Simukan Lumikki-trilogian toisella osalla. Valkea kuin lumi ei valitettavasti lunastanut kaikkia odotuksiani, mutta toisaalta latasi niitä sitäkin enemmän päätösosaan. Lanu -teema jatkui myös Satuhetkessä, kun esittelin Mauri Kunnaksen Avaruuskirjan.

Valtaosa kuukaudesta meni Pasi Ilmari Jääskeläisen uuden Sielut kulkevat sateessa -romaanin parissa. Kirja ei ollut helppo luettava ja ehkä joitakin paineitakin oli, haastattelinhan kirjailijaa itseään Kirjakantissa. Loppujen lopuksi kirja oli kuitenkin erittäin antoisa lukukokemus, joten olen tyytyväinen siihen, että näin sen eteen oikeasti vaivaa. Kuun lopuksi ehdin vielä tutustumaan sarjakuvan maailmaan. Timo Mäkelän sarjakuvamuotoon muokkaama Romeo ja Julia oli kiinnostava ja onnistunut kirjaelämys.

Neljä kirjaa, joista yksi lasten iltasatukirja. Vau. Kuukausi on tosiaan ollut yhtä kiireinen kuin miltä se on tuntunutkin. Yritän ehtiä joulukuussa vähän enemmän. Ainakin asiaproosaa on luvassa!


Ja sitten Kaikkien aikojen paras kirja -arvontaan. Lupasin näet syksyllä, että kaikkien kirjoja äänestykseen ehdottaneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja. Viimeinkin voin/muistan/ehdin lunastaa lupaukseni. Onnettaren suosikkeja olivat tällä kertaa seuraavat henkilöt, joilta odotan pikapuoliin osoitetietoja kopsahtamaan sähköpostiluukkuuni ammanblogi(at)gmail.com:

Pihi nainen
Elegia
Kaisa

Onnea voittajille ja vielä kerran kiitos kaikille osallistujille. Tämä oli hieno projekti. Mutta eiköhän sitä ensi vuonnakin jotain keksitä ;)
Ihanaa, tunnelmallista joulukuuta ja ensimmäisen adventin iltaa!
Amma

Kommentit

  1. Jee! Laittelin jo yhteystietoni tulemaan sähköpostitse. :)

    VastaaPoista
  2. Sinulla on tosiaan riittänyt touhua marraskuussa!
    Mutta hyvin jaksoit hoitaa kaiken :) Olet kyllä melko super.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti