Ilona Pietiläinen: Lumoava joulu


Kun selasin Ilona Pietiläisen Lumoavaa joulua sohvalla eräänä iltana, satuin huomaamaan, kuinka hyvin kirjan kaunis kansi sopii uusiin joulutyynynpäällisiini. Eikö totta? Voisin sijoittaa kirjan koko joulunseuduksi sohvalle, ellei se olisi melko epäkäytännöllistä, sohvalla pitäisi kai voida istuakin? Lumoavan kaunis kirja kuitenkin on, sellainen, jota haluaa pitää esillä jo ihan esteettisistä syistä.

Olen viime aikoina huomannut suhtautumiseni jouluun muuttuneen. Vähemmän näpertelyä ja stressaamista, enemmän rentoutumista ja perinteiden rikkomista. Siitäpä syystä uudet tyynyliinat taitavat jäädä ainoiksi "panostuksiksi" tähän jouluun. Jouluvalojakin olen ripustanut aiempaa vähemmän ja muut joulukoristeet odottavat laatikossa kiltisti aatonaattoa. Siitäpä syystä en ole aivan otollisin lukija Lumoavalle joululle. Kirja vyöryttää upeiden kuvien muodossa toinen toistaan kekseliäämpiä ja tunnelmallisempia ideoita lumoavaan jouluun. Vaikka kirjan DIY-ohjeet ovat varsin simppeleitä, ei minusta tänä jouluna ole niiden toteuttajaksi. Mutta ehkä jonain toisena vuonna. Muutaman idean napsin ylös energisempää ja joutilaampaa tulevaisuutta varten.

Onneksi kirjasta voi nauttia ilman luomisen paineitakin. Voi melkein nuuskutella pipareiden, kuusen ja joulumausteiden tuoksua, tuntea korvissa kulkusten kilinän ja joululaulut. Kuvat ovat kauniita, niin tosiaankin, lumoavia. Ilona Pietiläinen vie lukijan matkalle tunnelmallisiin joulukoteihin, joista jokainen on vähän erilainen. Kirja on jaettu kahteen osaan: pastelliin ja punavalkoiseen jouluun. Henkilökohtaisesti huomasin lämpeneväni tänä vuonna enemmän pastellille, joten jos hankkisin tai tekisin uusia koristeita täksi jouluksi, ne olisivat vaaleita ja romanttisia, ehkä vähän kimaltelevia kuten nuo yläkuvan tyynytkin ovat.

Lumoava joulu tarjoaa vinkkejä askarteluun, sisustamiseen, leipomiseen ja tunnelmointiin. Ja on myös tunnelmointikirja. Kuvat ja tekstit yhdessä sopivat hyvin joulufiilistelyyn ja johdattelevat joulun tunnelmaan. Pietiläisen lisäksi kirjaan ovat kirjoittaneet oman tekstinsä perheet, joiden joulukodeissa kirja vierailee.

Mitä tärppejä kirjasta poimin itselleni? Tämä voisi olla Amman joulu 2013, ainakin tunnetasolla.


Tällä kertaa tein aivan tavallisia pipareita, mutta joskus haluan ehdottomasti kokeilla vaahtokarkkikuorrutetta!Konvehtijuomaa testaan kyllä jo tänä jouluna. Niitä konvehtejahan ei lasketa sitten syödyiksi, eikö niin??Suklaalevite-keksitkin näyttävät hirveän pahalle.Tammikuussa hemmottelen itseäni pastellinvärisillä kukilla, mutta voisihan sen oikeastaan aloittaa jo joulukuussakin...


...esimerkiksi hyasinteilla.


Jotakin punavalkoistakin tarttui haravaani. Mieleeni ei ole tullutkaan, että pihlajanmarjoja voisi pakastaa! Tämän toteutan joskus. Tosin mietinpä vain, kuinka pitkään pihamme linnut odottavat, ennen kuin marjat ovat paremmissa suissa!

Olen muuten blogannut toisestakin Pietiläisen kirjasta. Kurkkaa Villa Charmen tunnelmaa täältä!

Olin viime viikolla Kuopion musiikkikeskuksessa Rajattoman upeassa joulukonsertissa. Essi Wuorelaa siteeraten "joulu tulee laulamalla." Itse lisäisin tuohon vielä "ja lukemalla." Stressi siis pois ja joulunodotuksesta nauttimaan. Lumoavaa, tunnelmallista kolmatta adventtia kaikille! 

Ilona Pietiläinen: Lumoava joulu. Ideoita tunnelmalliseen jouluun.
Docendo 2013.
167s.


Kommentit

  1. Kiva tuo viimeinen kuva. Otan heti käyttööni tuon marjojen pakastamisen linnuille, tosin siirrän sen ensi syksyyn, kun saan pihlajanmarjoja.
    Kirja on jättiläiskokoa ja meidän kotikoloomme aivan liian suuri, mutta olen sitä ihaillen tutkiskellut kirjakaupassa.

    VastaaPoista
  2. Kirjoititpa tästä innostavasti! Katselen kirjaa varmasti nyt toisin silmin. :) Nimittäin omaan makuuni tässä oli vähän liikaa kaikkea, mutta tuon konvehtikaakao-vinkin bongasin kirjaa lukiessani ja hyasintteja - juuri vaaleanpunaisia - meillä jo onkin.

    Tunnelmallista jouluun sunnuntaita!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti