Miklu: Paras kirja ikinäTänään kerroin lapsille, että luvassa olisi yllätys ja jotain spesiaalia.
- Se on niiiin varmasti joku kirja, totesi toinen silmiään pyöritellen.
- Olispa mieluummin jotakin herkkua, tai uusi tekninen laite, totesi toinen.

En lannistunut, sillä olin melko varma menestyksestä. Siispä menimme kaikki kolme yhdessä peiton alle, hämärään makuuhuoneeseen silmät kiinni makaamaan ja laitoin pyörimän tubettaja ja somevaikuttaja Miklun Paras kirja ikinä -äänikirjan.

How sweet success it was!

Miklu ei ehkä kirjaa kirjoittaessaan ollut tullut ajatelleeksi, että siitä tehtäisiin myös äänikirja. Tai sitten oli, niin näppärästi hän selvitti kirjaa lukiessaan ongelmat, joita seuraa, kun fyysisessä kirjassa on piirroksia, tai esimerkiksi Tuhoa tämä sivu -osio.

50 minuuttia kestävä äänikirja koostui 14 lyhyestä luvusta ja lapset jaksoivat kuunnella kirjan alusta loppuun yhtäjaksoisesti. Luvut sisälsivät erilaisia hauskoja juttuja, mutta myös vakavia teemoja. Miklu kertoo omakohtaisia kokemuksia nuoruuden epävarmuudesta, nolouden tunteesta, kehottaa kuuntelijoita avoimuuteen ja tunteiden rehelliseen näyttämiseen: omasta epävarmuudesta saa ja pitää puhua, itkeä saa, toisaalta kannattaa muistaa olla myös kiitollinen kaikista hyvistä asioista.

Lukiessani mietin sitä, kuinka hienoa ja tärkeää on, että on Miklun kaltaisia nuoria (miehiä) idoleita, jotka puhuvat tällaisista tärkeistä asioista nuorten omalla kielellä. Kun Miklu puhuu elämästä, ei hän luonnollisestikaan varsinaisesti kerro mitään uutta, mutta olennaista on, että häntä kuunnellaan. Tapa viedä viestiä eteenpäin on sellainen, mikä resonoi nuorissa, eikä äidin tai isän tuntienkaan mittaisilla palopuheilla ole yhtä suurta vaikutusta kuin muutamalla tarkoin valitulla somettajan sanalla. Tästä toki seuraa myös melkoinen vastuu, mutta Miklu kantaa ainakin tässä kirjassa esikuvan viittaa menestyksellä.

Miklu puhuu useaan otteeseen myös lukemisen tärkeydestä ja merkityksestä sekä itselleen että yleisesti. Niissä kohdissa yritin tuulettaa mahdollisimman hillitysti ja sisäänpäin, ettei äidin intoilu pilaisi katu-uskottavuutta aivan kokonaan. Nyt blogatessani uskallan päästää riemun ilmoille: Mahtavaa Miklu!

Paras kirja ikinä jätti hyvälle tuulelle. Nuorissa kuuntelijoissa heräsi heti kiinnostus äänikirjoihin. Lukeminen olisi kuulemma paljon siistimpää kuuntelemalla. No sopiihan se minulle, ei muuta kuin äänikirjoja lataamaan! Seuraavan äänikirjan valintaa pitää tosin hetken aikaa miettiä, tämä kun kuulemma oli paras kirja ikinä.


Miklu: Paras kirja ikinä
Otavan äänikirja (Elisa Kirja) 2019
51min.
Lukija Miklu

Kommentit

 1. Woh I love your content, bookmarked!

  VastaaPoista
 2. Good site! I truly love how it is easy on my eyes and the data are well written. I'm wondering how I might be
  notified when a new post has been made. I have subscribed to your feed which must do
  the trick! Have a great day!

  VastaaPoista
 3. Ihan mahtava kirja ja lukukokemus kummitytön kanssa. Valoisuutta ja myönteisyyttä kaivataan, lukukehotuksista puhumattakaan. Kyllä alkaisin fanittaa Miklua jos näin vanhana kehtaisin.

  VastaaPoista
 4. Miten kirjavinkkaisit tätä kirjaa? kellesse sopii jne.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti