Lukuilon lähteillä: viime vuoden kohokohdat

Tämän kuun lopussa, tarkkaan ottaen 27.1. äänestetään taas Blogistanian viime vuoden parhaista kirjoista. Osan äänistä jo tiedän, osa on vielä mietinnän alla. Paikoitellen pistesijoille on ruuhkaa, pariin kategoriaan olisin toivonut lukeneeni vielä enemmän.

Käydessäni viime vuonna luettujen listaa läpi, huomasin, että sekaan mahtuu monta huippuhetkeä jo aikaisempina vuosina ilmestyneistä kirjoista. Olisi sääli jättää ne kokonaan huomiotta. Tässä kootusti muutama kirkas muisto hetkestä, jolloin täydellisesti tietää, miksi yleensä kirjoja niin paljon luen. Joukossa on sikin sokin, sattumanvaraisessa järjestyksessä ja kaikin puolin muutenkin sekaisin eri vuosien kirjoja, siis myös viime vuoden uutuuksia. Jää nähtäväksi mitkä niistä yltävät Blogistania-mittelöihin.

Joka tapauksessa, ainakin näiden teosten parissa koin täydellisen lukuflown viime vuonna!
Kommentit

 1. Lempi oli omallakin parhaiden listallani ja Frau olisi ollut, jos listaan olisi laittanut kaikki viime vuoden huiput. Sen sijaan Dickerin kirja jäi kesken ja nyt en suostuisi koskemaan kirjailijan teoksiin edes pitkällä tikulla, ei todellakaan ollut minun kuppini teetä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dicker tuntuu olevan kirjailija, joka herättää tunteita. Toiset tykkäävät ja toiset eivät yhtään. Mutta hyvä niin, onneksi voi valita mitä lukee! :)

   Poista
 2. Minulla jäi Dickerin ensimmäinen kirja kesken. Ymmärrän kyllä miksi siitä pidetään kovasti, mutta se vain jatkui ja jatkui...! :) Karhuvaaran uhri on lukulistallani, Frau oli minullekin yksi vuoden parhaita ja Moriartya on aina ilo lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylemmäs juuri kommentoinkin, että Dicker tuntuu herättävän erityisen paljon tunteita puolesta ja vastaan. :)
   Kieltämättä tarinassa riitti pituutta.
   Suosittelen Karhuvaaran uhria, todella virkistävä teos!

   Poista
 3. Luin tällä viikolla Lempin ja yllätyin siitä miten siihen tykästyin. Olin kuullut toki kehuja paljon, mutta pienet ennakkoluulot oli vielä sodan ja kauniiksi kehutun kielen takia. Tykkäsinkin siitä tosi paljon!
  Kiva kasaus.
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lempi on kyllä ihana. Kaikki siitä taitavat pitää. Vaivaton kirja lukea, mutta silti hieno ja syvä.

   Poista
 4. Hyvin erilainen lista kuin minkä itse laatisin, mielenkiintoista. Reeta Paakkisen Turkki-kirja oli tosiaan ilahduttava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsin Paakkisen kirjasta todella paljon, ihan parhaita viime vuonna lukemiani tietokirjoja.
   Sepä näissä listoissa itsestäni on hauskaa, että eri lukijat painottavat erilaisia kirjoja ja on kiva bongata teoksia omalle lukulistalle. Tosin kovin subjektiivisia ja hetkessä tehtyjähän nämä ovat. Toisena päivänä saattaisi tulla erilainen lista itsellenikin.

   Poista

Lähetä kommentti