Tiedosta taidetta Kirjakantissa!Jokavuotinen kirjallisuuden ystävien pikkujoulu, Kirjakantti, on jälleen täällä! Kuopiolainen pitkän linjan kulttuuritapahtuma pohdiskelee tällä kertaa faktan ja fiktion suhdetta ja kerää yhteen kirjailijoita, lukijoita ja muita sanataiteen ystäviä.

Virallisia avajaisia jännittävine Savonia-palkintoehdokkaiden julkistamisineen vietetään kaupunginkirjaston juhlasalissa perjantaina klo 16.30. Etkoja vietetään kuitenkin jo aiemmin. Parhaillaan kirjastolla on menossa Kohti avointa kulttuuria -seminaari ja huomenna torstaina kesäyliopiston tiloissa vietetään Sanataidekoulu Aapelin sanataidekekkereitä.

Lauantaina tapahtuu niin kaupunginkirjastolla kuin kauppakeskus Apajassa. Päivän kirjailijakavalkadiin mahtuvat muun muassa Antti Heikkinen, Marja-Leena Tiainen, Tatu Kokko, Risto Isomäki, Tuula-Liina Varis ja Heikki Turunen. Illalla VB-keskuksella vietetään Martti Merenmaa -iltaa ja klo 19.30 eteenpäin istahdetaan kirjailijoiden kanssa Tarinatiskin ääreen Muikkuravintola Sampossa.

Allekirjoittaneella on Tarinatiskin aluksi ilo haastatella Pauli Hanhiniemeä. Puhumme ainakin juuri ilmestyneestä Kerran elettyä -elämäkerrasta. Jatkoja vietetään Henry's Pubissa, jossa Pauli Hanhiniemen retkue soittaa.

Sunnuntaina on perhepäivän aika. Snellman-instituutin tiloissa on luvassa tietokirjakurkistuksia ja taideporkkanoita. Paikalla ovat myös Elina Lappalainen, Tiina Kekäläinen ja Anne Vepsä. Sunnuntain päätteeksi on luvassa vielä tarinoita tämän päivän Kuopiosta Minna Canthin hengessä.

Upea, monipuolinen kattaus kirjallisuusasiaa siis luvassa! Toivottavasti nähdään viikonlopun mittaan eri tapahtumissa. Jos kuitenkin olet estynyt tulemasta paikalle, seuraa Facebookissa Kirjakantin sivuja. Lähetämme livenä tunnelmapaloja, kirjabloggaajien kirjavinkkejä ja muita mielenkiintoisia hetkiä seuraajillemme.

Täydellinen ja ajantasainen ohjelma löytyy osoitteesta www.kirjakantti.fi 

Kommentit