Marraskuun kirjat ja päivän kuva


Marraskuu tuli ja meni! Itselläni on sellainen tunne, että kuukausi teki kaltaisekseen; harmaaksi ja raskaaksi, sillä vauhtia riitti. Tosin on huomautettava, että pääsääntöisesti kuukausi kului kaiken kivan merkeissä! Myös hyvin kirjallinen kuukausi oli, vaikkakaan en ehtinyt lukea tavalliseen tapaan. Pääsääntöisesti tästä on tietysti "syyttäminen" Kirjakanttia, mutta onneksi kirjallisuudesta saikin tuona viikonloppuna nauttia monella muulla tavalla kuin lukemalla. Kunhan saan aikaiseksi, teen vielä kuvakoosteen Kirjakantista tänne blogiin, odottakaahan vain!

Marraskuussa bloggasin kuudesta kirjasta. Niistä ensimmäisen Laura Kolben Yläluokan tosin luin jo lokakuun puolella. Kirja herätti ajatuksia niin minussa kuin teissä lukijoissakin. Hyvän kirjan merkki siis!

Pasi Ahtiaisen Jokakelinmiehen luin täsmäiskuna Savonia-palkintoa silmällä pitäen, sillä olin aivan varma siitä, että kirja olisi ehdolla. Metsään meni, niin kuin meni Savonia-veikkaukseni pääosin muutenkin (Antti Holma ja Jouni Tossavainen sentään osuivat). Pääsin kuitenkin moikkaamaan Ahtiaista  Kirjakantissa sekä kuuntelemaan hänen esiintymistään Vestäjien kirjailijoiden osuudessa. Kiinnostava kirjailja, jonka uran kehitystä jään seuraamaan mielenkiinnolla.

Ollessani työmatkalla Helsingissä luin Juha Järvelän ja Marjo Vallilan Komisario Palmun jäljillä -kirjan. Palmu-kävely jäi kuitenkin suorittamatta tällä erää. Ensi viikolla olisi taas tiedossa reissu isolle kirkolle, mutta taidanpa suosiolla jättää kävelyretkeni kesäisempään tai ainakin valoisampaan ajankohtaan.

Ennen Kirjakanttia pääsin tutustumaan Magdalena Hain Gigy ja Henry -sarjaan kahden ensimmäisen kirjan osalta. Ihastuin steampunk-maailmaan oitis ja vielä enemmän innostuin Kirjakantissa, jossa pääsin haastattelemaan Magdalena Haita ja Hanna Matilaista eli Morrea, joka on kirjoittanut Mitä kummaa -tietoteoksen. 

Siinäpä luetut kirjat sitten olivatkin. Pidän marraskuuta kuitenkin mahdottoman onnistuneena, kun kaiken muun ohella ehdittiin Copycat-kisaillakin. Mikäli voittajan julistus meni sinulta eilen ohi, niin se löytyy täältä.

Monet kirjanystävät osallistuivat marraskuussa lukuhaasteeseen, jossa tavoitteena oli lukea 30 sivua päivässä. Minusta ei siihen tässä kuussa ollut, vaikka normaalioloissa sen ei pitäisi olla ongelma eikä mikään. Parin viimeisen viikon aikana olen oikeastaan kuunnellut vain äänikirjaa, muuten en ole lukenut yhtään, kääk! Mutta ei huolta, kokemuksesta jo tiedän, että joskus lukujumi on ihan paikallaan ja sen jälkeen lukeminen sitten vasta maistuukin!

Kuvituksena kirjakuvahaasteen kuva 2: ulkona. Tällä kelillä (tänään satoi lunta!) ei paljon ulkona lueta, mutta lenkillä olen kuunnellut Robert Galbraithin Silkkiäistoukkaa. Pidän hirveästi Galbraithin (tai Rowlingin) kerronnasta, mutta neljän ensimmäisen tunnin aikana tarinassa ei ole tapahutunut oikein mitään!

    

Kommentit