Vielä kerran Turun kirjamessut

Kirjamessujen ensiminuutit.

Olin viime viikolla ensimmäistä kertaa Turun kirjamessuilla. Matkani aiheutti yleisen kirjahippiyden lisäksi Linnasta humisevalle harjulle -kirja, jonka tiimoilta nousimme Katja Jalkasen kanssa Kuisti-lavalle heti perjantaiaamuna. Matkani Turkuun alkoi kuitenkin jo torstaina iltapäivällä. Junamatka Kuopiosta Turkuun on pitkä, niin pitkä, mutta onneksi samaan vaunuun sattui muutakin messuporukkaa, nimittäin nuorisokirjailijat Kirsi Pehkonen ja Jyri Paretskoi puolisoineen. Mukavassa seurassa matka taittuikin mukavasti!

Kirsi Pehkonen ja Jyri Paretskoi somettavat messujunassa.


Perjantaina lähdin onneksi hyvissä ajoin liikkeelle, sillä vaikka muuten messuista jäi hyvin positiivinen mielikuva, takkusi ainakin messujen avauspäivän aamuna esiintyjien sisäänotto melkoisesti. Esiintyjien sisääntulon edessä kiemurteli kymmenien metrien jono, eivätkä kaikki  olleet osanneet varautua asiaan. Solidaarisesti päästimme aivan ensimmäisenä esiintymisvuorossa olevia edellemme, mutta kyllä jossakin vaiheessa oli jo ihan selvää hampaiden kirskuttelua havaittavissa jonon pysyessä miltei paikallaan. Tässä siis kehittämisvinkkiä ensi vuoteen: sisääntulo jouhevammaksi ja esiintyjät hyvissä ajoin paikalle, kiitos.

Tiina Aalto, Katja Jalkanen ja minä vietimme mainion juttuhetken Kuisti-lavalla. Sastamalan lavalta kyllä kuului välillä torvimusiikkia, mutta ilmeisesti yleisö kuuli myös meidät!

Avaimen kustannuspäällikkö Tiina Aalto haastatteli minua ja Katjaa kirjastamme ja aikaisesta ajankohdasta huolimatta paikalle kerääntyi ilahduttavan paljon kuuntelijoita, kiitos siitä! Kirjavinkkikirjan kirjoittaminen sovittaa näköjään kirjoittajien päälle myös kirjavinkkaaja-viitan, joten kirjavinkkejä tuli annetuksi melkoisesti niin itse esiintymisen aikana kuin heti sen jälkeen Sisuradion haastattelussakin! Ei hassumpaa :)

Siri Kolu uutta kirjaansa lukemassa.


Kaikenlaisia jengiläisiä liikkeellä!
Esiintymisen jälkeen minulla olikin vapaata aikaa ja käytin sen uusien ja vanhojen tuttujen, kiinnostavien kirjailijoiden ym. kulttuurihenkilöiden bongaamiseen, toisten esiintymisten kuuunteluun ja yleiseen haahuiluun. Suuremmat kirjaostokset vältin, mutta tokihan lapsille piti tuoda tuliaisia ja ai että, kun sattuikin tällä kertaa mieleiset kirjaostokset tarttumaan mukaan!

Jörn DonnerNyt on pari viikkoa aikaa hengähtää ja sitten vuorossa ovatkin jo Helsingin kirjamessut. Sielläkin olemme Katjan kanssa lauteilla sunnuntaina klo 11. Hengailen myös muiden bloggaajien kanssa Boknäsin osastolla klo 12-13. Nähdään siis silloin tai mikäli ei nähdä, välitän jälleen messutunnelmia mahdollisuuksien mukaan Amman lukuhetken FB-sivuilla. Joten mikäli sunnuntaimessut jää väliin, hyppää kelkkaan virtuaalisesti!

Kommentit

  1. Olisipa ollut hauska päästä sinua ja Katjaa kuuntelemaan, mutta koulutehtävän vuoksi istuin ihan muissa seminaareissa sen ajan. Vaan hyvä oli sekin!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti