KIRJABLOGGAAJIEN COPYCAT-KILPAILU ALKAA: Rakas romaanihenkilöKuva: AmazonCrossing

Olitte ehkä jo menettäneet toivonne tai sitten unohtaneet koko asian, mutta viimein minulla on ilo ja kunnia julistaa vuoden 2014 Suuri Copycat -kilpailu avatuksi! Tervetuloa mukaan kaikki vanhat konkarit ja uudet haastajat! Niitä, joille Copycat-kisa on aivan uusi asia, pyydän tutustumaan kahteen aikaisempaan Copycat-kilpailuun. Se onnistuu näppärästi oikeassa sivupalkissa olevan tunnistetaulukon kautta (ks. sieltä copycat). Lyhykäisyydessään tarkoituksena on luoda oma versio jostakin kirjan kannesta. Toteutustapa on vapaa: kuvaaminen, piirtäminen, maalaaminen ja kaikki muut variaatiot ovat sallittuja.

KAIKKIEN AIKOJEN KOLMANNEN, RAKAS ROMAANIHENKILÖ - COPYCATKISAN SÄÄNNÖT OVAT SEURAAVAT:

1. Tämänkertaisen kisan aiheena on Rakas romaanihenkilö. Valitse siis joku itsellesi läheinen kirjallinen hahmo ja häntä esittävä, kuvaava, ilmentävä (muutkin kuin suoranaisesti ihmistä/hahmoa esittävät kansikuvat siis sallitaan) kansikuva.
2. Luo oma versiosi haluamallasi tavalla. Kuvasta tai sen saatteesta tulee ilmetä, mistä romaanihenkilöstä on kyse.
3. Kun kuva on valmis, osallistu kilpailuun kommentoimalla tämän postauksen kommenttilaatikkoon. Aikaa osallistua on kuukausi, eli kuvien vastaanottaminen päättyy 19.10.
4. Mikäli sinulla on blogi, voit julkaista kuvan siellä. Myös muut sosiaalisen median julkaisut ovat sallittuja ja jopa suotavia. Tunnisteena tässä karnevaalissa toimii #kirjacopycat. Tässä yhteydessä on myös näppärää esittää alkuperäinen kansikuva muistin virkistämiseksi (esim. kuten yllä olen tehnyt, mielellään tekijä- tms. tietojen kanssa varustettuna)
5. Lähetä oma, alkuperäinen kuvasi sähköpostiosoitteeseen ammanblogi@gmail.com 19.10 mennessä. Arvostan mahdollisimman hyvää kuvanlaatua ja pakattua tiedostoa.

GRANDE FINALE:
6. Kaikista osallistuneista copycat-kuvista kootaan Kuopion kaupunginkirjastoon Rakas romaanihenkilö - näyttely, joka on esillä 17.11.- 29.11.2014. Samana aikana kaikilla halukkailla on mahdollisuus äänestää mielestään parasta kuvaa.
7. Äänestäminen tapahtuu Amman lukuhetki -blogissa ja Kuopion kaupunginkirjastossa myöhemmin ilmoitettavien ohjeiden mukaisesti.
8. Voittajakuvan tekijä palkitaan kirjapaketilla. Samoin yksi onnekas äänestäjä arvotaan kirjapaketin voittajaksi.

Siis vielä lyhkäisesti: Valitse romaanihenkilö ja kansi. Tee copycat-kuva. Ilmoittaudu alla kommenteissa ja lähetä kuvasi minulle sähköpostissa. Saavu Kuopioon ihailemaan näyttelyä, erinomainen mahdollisuus tarjoutuu mm. Kirjakantin aikana 21.-23.11. ÄÄNESTÄ!

***

Ohessa oma näkemykseni aiheeseen. Tutustuin Leena Lehtolaisen Maria Kallioon jo varhaisnuoruudessa ja hänen kanssaan olen kasvanut aikuiseksi. Maria on vähän vanhempi kuin minä, siksi hänen vanavedessään onkin ollut helppoa opiskella, siirtyä työelämään, vakiintua, perustaa perhe, yhdistää äitiys ja työelämä jne. Toisaalta Maria ei ole yksiselitteinen tai -ulotteinen hahmo, vaan kaikessa ristiriitaisuudessaan inhimillinen. Monta kertaa olen ollut hänen kanssaan aivan eri mieltä ja minulla on ollut vaikeuksia hyväksyä hänen ratkaisujaan. Kuinka kasvattavaa onkaan vaihtaa ajatuksia romaanihenkilön kanssa ja ymmärtää, ettei minun tapani käsittää asioita ole välttämättä se ainoa ja oikea. Olen Marialle paljosta kiitollinen!
Oheinen kansi on AmazonCrossingin julkaisemasta My First Murder (Ensimmäinen murhani) -dekkarista. Valitettavasti en löytänyt tietoja kannen tekijästä. Alkuperäisen kuvan naisella on kohtalokkaat silmät. Omiani on kyllä kehuttu kauniiksi, mutta enemmän nallekarhumaisella tai lehmämäisellä (!) tavalla. Kukin tyylillään ;)

Onnea, iloa ja leikkimieltä kaikille kilpailuun!

Kommentit

 1. Jes aivan mahtava kisa! Nyt vain suunnittelemaan, odotan innolla muiden toteutuksia (ja myös sitä, mitä itse keksin...)

  VastaaPoista
 2. Tämä on kyllä hauska haaste. Täällä minun kirjankannet minulle rakkaasta romaanihenkilöstä.

  VastaaPoista
 3. Kiva ja hauska haaste, Pitäiskö osallistua? Mulle tulee heti mieleen yksi kirja, joka on minuun jättänyt jälkensä.

  VastaaPoista
 4. Hih, tähän on pakko keksiä jotain kivaa!

  VastaaPoista
 5. Olen ihan varmasti mukana!! :)

  VastaaPoista
 6. Jee Amma, tätä on odotettu! :) Täällä on nyt suunniteltu jo hiusvärin ostamista ja askartelua, saa nähdä tuleeko tästä mitään mutta iloisin mielin liikkeellä. Upea Maria Kallio -kansi!

  VastaaPoista
 7. Oujee! Tuskin maltan odottaa tuotoksianne!

  VastaaPoista
 8. Kiva, että copycat on taas täällä! Lähden mukaan, mutta mietiskelen vielä, miten ideani toteutan. Oma kantesi on hieno!

  VastaaPoista
 9. Kivaa, että copycat on palannut! Pitääpä miettiä, mitä tehdä - yksi ideanpoikanen alkaa jo kasvaa mielessä.

  VastaaPoista
 10. Kylläpä nostit riman korkealle omalla tuotoksellasi :) En vielä tiedä osallistunko tähän itse, mutta on mahtava seurata minkälaisia taideteoksia kisaan tulee.

  VastaaPoista
 11. Siellä se nyt on, blogissani: http://mustikkakummunanna.blogspot.fi/2014/09/copycat-rakas-romaanihenkilo.html

  VastaaPoista
 12. Osallistuin tällä kertaa minäkin: http://hdcanis.blogspot.fi/2014/09/kirjabloggaajien-copycat-kilpailu.html

  VastaaPoista
 13. Mahtava kilpailu! Harmi, etten taida olla niin visuaallinen ihminen, että saisin kansitaidetta aikaan.

  VastaaPoista
 14. Olen lukenut vain yhden Leena Lehtolaisen romaanin eikä siinä ollut Mariaa. Kirjan nimi taisi olla Jonakin onnellisena päivänä ja pidin siitä kovasti. Silti ei ole noita Maria Kallio -kirjoja tullut luettua. Jonkun Maria Kallio-tv-elokuvan (vai oliko se sarja?) olen kyllä mielestäni nähnyt. Tyylikäs kansi sinulla - hyvin uskollinen alkuperäiselle, mutta silti persoonallinen, tykkään! :)

  Oma tuotokseni on toistaiseksi esillä vain Kirjavalaan Facebook-sivulla, mutta teen aiheesta postauksen huomenna blogiini.

  https://www.facebook.com/Kirjavalas

  VastaaPoista
 15. Minulla oli hurjan hauskaa tätä tehdessä, kiitos mainiosta kilpailusta! :) Täällä minun versioni: http://1001kirjaajayksipienielama.blogspot.fi/2014/10/copycat-kilpailu-rakas-romaanihenkilo.html

  VastaaPoista
 16. No niin, tässäpä minunkin korteni kekoon: http://kirjakissa.blogspot.fi/2014/10/rakas-romaanihenkilo.html

  VastaaPoista
 17. No niin, nyt se on blogissakin. :)

  http://mainoskatko.blogspot.co.uk/2014/10/copycat-kuka-on-fiktiivinen-rakkaasi.html

  VastaaPoista
 18. Tässä hieman erikoisempi copycat: http://salainenelama.blogspot.fi/2014/10/rakas-romaanihenkilo-copycat.html

  VastaaPoista
 19. Valmiina ollaan, olipa kivaa! http://pigeonnaire.blogspot.fi/2014/10/copycat-kilpailu-rakas-romaanihenkilo.html

  VastaaPoista
 20. Mukana ollaan, just sain valmiiksi omani! :D

  VastaaPoista
 21. Hyppään mukaan! http://pihinnaisenelamaa.blogspot.fi/2014/10/copycat-kisaan-todella-rakkaalla.html

  VastaaPoista
 22. Minäkin osallistun. Haastavaa oli mutta hauskaa myös!

  http://luetutlukemattomat.blogspot.fi/2014/10/copycat-kisa-rakas-romaanihenkilo.html

  VastaaPoista
 23. Mukana ollaan :)
  http://teatterinna.blogspot.fi/2014/10/rakas-romaanihenkilo.html

  VastaaPoista
 24. Päätinpä osallistua!
  http://todellavaiheessa.blogspot.fi/2014/10/copycat-kilpailu-rakas-romaanihenkilo.html

  VastaaPoista
 25. Osallistun myös :D
  http://hh-lukija.blogspot.fi/2014/10/copycat-kisa.html

  VastaaPoista
 26. Mukana! :)

  http://kirjojenkeskella.blogspot.fi/2014/10/rakas-romaanihenkilo-copycat.html

  VastaaPoista

Lähetä kommentti