Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla on kirjabloggaajien Kaikkien aikojen paras kirja


Väinö Linnan Täällä pohjantähden alla on Kaikkien aikojen paras kirja!

Kotimaiset kirjabloggaajat ovat äänestäneet Kaikkien aikojen parhaaksi kirjaksi Väinö Linnan Täällä pohjantähden alla -romaanin. Linnan jälkeen seuraavaksi eniten ääniä saivat Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo, Mika Waltarin Sinuhe egyptiläinen, J.R.R. Tolkienin Taru sormusten herrasta sekä Fjodor Dostojevskin Rikos ja rangaistus. Lokakuussa järjestettyyn äänestykseen osallistui yli viisikymmentä kirjablogia. Kirjabloggaajien ja kuopiolaisen Kirjakantti -kirjallisuustapahtuman järjestämässä yhteistempauksessa kaikki kirjallisuuden ystävät saivat asettaa lempikirjojaan ehdolle. Syyskuun aikana Amman lukuhetki -kirjablogiin tulikin yli 500 ehdotusta.

Muuta kymmenen parhaan kirjan joukkoon päässeet teokset ovat:
Emily Brontë: Humiseva harju
Sofi Oksanen: Puhdistus
Kjell Westö: Missä kuljimme kerran
Charlotte Brontë: Kotiopettajattaren romaani
Leena Krohn: TainaronKommentit

 1. Oi, olen niin iloinen tästä. TPTA on paras!

  VastaaPoista
 2. Ooh, mahtavaa! Ja mahtavakseni (hmm, mitä suomea) totean, että en ole lukenut näistä ainoatakaan. Bad me. Enhän minä edes muistanut äänestää. Ja täytyy myöntää, ettei näistä taida olla yksikään lukusuunnitelmissa. The Worst Bookblogger Award goes to... Irene! =D

  VastaaPoista
 3. Arvasin! Mulla TPTA on vielä lukematta, alkoipa taas houkuttaa hieman entistäkin enemmän...

  VastaaPoista
 4. Olen iloinen, että Sinuhe egyptiläinen ja Taru sormusten herrasta sijoittuivat noin hyvin. :) Kymmenen parhaimman lista on kokonaisuudessaankin mielenkiintoinen.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, Taru sormusten herrasta ja Ylpeys ja ennakkoluulo pärjäsivät noin hyvin! Ja Tainaron on myös kymmenen parhaan joukossa. :) Hmm, pitäisiköhän minun lukea tuo voittajakirja... otan harkintaan, voisi ainakin yrittää periaatteella 1 osa / vuosi (pitkän tähtäimen projekti siis). :)

  VastaaPoista
 6. Mahtavuutta, parempaa kirjaa ei olisi voitu valita!

  VastaaPoista
 7. Lista ei ole kauhean yllättävä, mutta kieltämättä täynnä hienoja kirjoja. Yllättävin (ja sikäli ilahduttavin) lienee Tainaron, ja täytyykin ottaa se heti lukulistalle, koska se on toinen listan kirjoista joita en ole vielä lukenut. Toinen on Rikos ja rangaistus.

  VastaaPoista
 8. Osin arvattava, osin hyvin yllättävä lista! Ylpeyttä ja ennakkoluuloa olisin itse veikannut ykköseksi, mutta eipä Täällä Pohjantähden allakaan mikään kovin suuri yllätys voittajaksi ole! Tainaronia ja Missä kuljimme kerran ehkä hieman ihmettelen top 10 -listalla (vaikka itse asiassa jälkimmäistä en ole edes lukenut!), mutta kokonaisuudessaan oikein hieno lista! :)

  VastaaPoista
 9. Minäkin arvasin, ja olen tosi iloinen että juuri TPTA äänestettiin parhaimmaksi. Minulla se on vielä lukematta, mutta eipähän ole kauaa... :)

  VastaaPoista
 10. En minäkään ole lukenut noista yhtäkään mutta omassa hyllyssä on tuo Linnan Täällä Pohjantähden alla. Jonain päivänä sitä vielä luen ja saatan lukea noita muitakin. Upeita teoksia kaikki kuitenkin vaikka niistä ei omakohtaista lukukokemusta olekaan :)

  VastaaPoista
 11. Hieno lista! Hyviä kirjoja, joista TSH on minulla kesken ja Tainaron lukematta. Jäipähän siis tavoiteltavaa. TPTA:sta olen iloinen.

  VastaaPoista
 12. Heh, top5:sta luettu kaikki, paitsi Väinö Linna. Tosin aloitin just viikko sitten senkin kuuntelun äänikirjana =)

  VastaaPoista
 13. Eniten kuulkaa harmittaa, etten pistänyt muistiin, mitä äänestin ja sähköpostin jo olen kadottanut. Mutta TPA ja TSH olivat ainakin muistaakseni listallani...kai. Myös Seitsemää veljestä taisin äänestää, mutta se ei näemmä menestynyt :)

  VastaaPoista
 14. Hyvä on lista. Sitä ihmettelen, että miksiköhän Tuntematon sotilas ei ole listalla.

  VastaaPoista
 15. Upeita kirjoja päätyi listalle! Nyt on sitten vissiin pakko lukea tuo Rikos ja rangaistuskin, kun se on listalta ainoa, jota en ole lukenut… :-)

  VastaaPoista
 16. Rikos ja rangaistus oli ainoa minun äänestämäni, joka päätyi listalle.... Ja itse asiassa ainoa, jonka olen tästä listasta lukenut. :) No paitsi Puhdistuksen luin näytelmänä, kirjana ei enää kiinnosta. Ei sinänsä ole mitenkään yllättävä lista, mutta yllättävyys ei tietysti tarkoitus ollutkaan. Kivaa oli äänestää.

  VastaaPoista
 17. Hieno lista! Muutama kärkikymmeniköstä on luettavien listallani, yhden olen varmasti lukenut (Puhdistus), toisen (Kotiopettajattaren romaani) lukemisesta en ole ihan varma ja yhtä (R&R) olen joskus aloittanut.

  VastaaPoista
 18. Hieno lista! Ja tuttuja kirjoja muut paitsi TSH ja Tainaron, josta jälkimmäinen on jo lukulistalla. Tuntematon sotilas olisi tosiaan voinut hyvinkin olla mukana, mutta enpä osaa sanoa, minkä tilalla noista. TSH ei minulle ole "niitä kirjoja", joten ehkä itse laittaisin sen siihen - mutta Sormusten herra on selvästi tehnyt niin moneen niin suuren vaikutuksen, että on listasijansa ansainnut.

  VastaaPoista
 19. Nappivalinta, mikäs muukaan se olisi? Kaikki noista muuten tullut luettua, vaikken mikään varsinainen himolukija olekaan :) Oon näköjään keskittynyt olennaiseen ;)

  VastaaPoista
 20. Jännä, lukematta ensimmäiseksi ja kymmenenneksi tulleet kirjat. Ehkä joku päivä...

  VastaaPoista

Lähetä kommentti