Lokakuun luetut

Lokakuussa vierailin usein Helsingissä. 

Hupsista, kuukausi on jo pitkällä ja viime kuukausi on vielä paalaamatta! Kuten aiemmin täällä kerroinkin, elämäni on muuttunut kertaheitolla varsin hektiseksi ja lokakuu jää kyllä mieleeni varsin erikoisena kuukautena monella tapaa. Mutta ehdin onneksi lukeakin! Jostakin keskustelusta (en muista enää milloin ja missä, anteeksi) silmiini pisti anonyymi kommentti, jossa ihmeteltiin bloggaajien intoa kirjoittaa kuukausipostauksia. Itse tykkään käydä lukemassa toisten blogien koosteita ihan jo siitäkin syystä, etten ehdi nykyään seurata blogeja niin paljon kuin toivoisin. Kuukausikoosteesta on hyvä käydä tsekkaamassa, onko jotakin kiinnostavaa mennyt ohi! Oman kuukausikoosteen tekeminen on taas muodostunut minulle tärkeäksi rituaaliksi. On kiva palata ajassa muutama viikko ja tarkastella, mitä kirjoja onkaan tullut luettua, mitkä ovat jääneet mieleen, mitkä ei ja mistä tämä johtuu. On myös mukavaa fiilistellä vielä kertaalleen kirjojen jättämiä tuntemuksia ennen kuin kirmaa uuteen kuukauteen ja uusiin kirjallisiin seikkailuihin!  Blogien seuraamisessa on kuitenkin se hyvä puoli, että niitä postauksia, jotka eivät kiinnosta, ei tarvitse myöskään lukea. Joten kukin tehköön tyylillään. :)

Lokakuussa luin
Kylli-tädin elämäkerran

tulin pelokkaaksi
Marko Kilven Kuolematonta lukiessa

olin Kaari Utrion seuraneiti

imeydyin Intercity-junan penkillä
Veristen varjojen oopperaan Marissa Mehrin johdattamana

torkahtelin samassa junassa kuunnellessani
Agatha Christien Sinistä junaa

haastoin itseni
Antti Tuurin Alkemistien kanssa

ihastuin veikeään
Tuula Korolaisen ja Virpi Talvitien Kissa, kissa, kissa -kirjaan

seikkailin Lontoossa
Robert Galbraithin Käen kutsussa

Aika mainio kuukausi takana! Ja marraskuusta tulee vielä parempi, uskokaa tai älkää. Ensinnäkin Amman lukuhetki aloittaa aivan uuden postaussarjan, josta olen todella innoissani. Ja kuun lopussa on Kirjakantti, missä paljastetaan Kaikkien aikojen paras kirja, Savonia-ehdokkaatkin paljastuvat, Pasi Ilmari Jääskeläinen saapuu bloggaajien kirjailijavieraaksi ja toivottavasti näen mahdollisimman monta kirjabloggaajaa livenä!

Ja ihan just nyt kohta lähden kohti Minna-talon Suomalaista kirjakauppaa, jossa esiintyy Marko Kilpi. Siitäkin lisää, ensi viikolla, joskus! Bis bald!

Kommentit

  1. Amma, olet laatinut lukulistasi hauskasti verbejä käyttäen!
    Minusta tällaisella listalla on joskus kiva korvata pitemmät postaukset, jos tuntuu hauskemmalta vain lukea ja jättää kirjoittaminen. Voisi myös laatia listan vain niistä kirjoista, joista ei jaksanut/ehtinyt kirjoittaa. Ei koosteissa pitäisi olla mitään vikaa!

    VastaaPoista
  2. Ihana kooste, mukava lukukuukausi! Kirjakantin äänestystä odotellaan!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti