Kirjakantin sunnuntai on lasten päivä


Vähhiin käöp ennen ku loppuu. Nimittäin yöt. Huomenna se alkaa! Koska olen hyvin tiiviisti tapahtumapaikoilla viikonloppuna, toimii pääasiallisena Kirjakantti-tiedotuskanavana Amman lukuhetken FB-sivu. Liity siis seuraajaksi, jos et siellä vielä ole, niin pysyt mukana tunnelmassa! Saatan myös Twitteröidä sopivan tilaisuuden tullen. Ja mitä tulee Kaikkien aikojen parhaaseen kirjaan, se kyllä julkistetaan täällä blogissakin, kunhan hetki lyö.
Joten vaikket pääsisikään paikalle, voit silti seurata Kirjakanttia koko viikonlopun ajan. JA jos olet mukana, niin saa ja pitää tulla koputtamaan olkapäälle ja moikkaamaan! Toivottavasti tapaan mahdollisimman monta lukijaa lähipäivinä!

Lupasin teille vielä oman tärppikoosteen sunnuntain lastenpäivästä.
Sunnuntaina 24.11. lasten ja lastenmielisten kannattaa suunnata askeleensa kansalaisopistolle, missä järjestetään pitkin päivää erilaista ja eri ikäisille suunnattua ohjelmaa.

Kello 10.00 ja 10.45 Kuopion kaupunginteatterin kommandoryhmä, Virpi Rautsiala ja Antti Raekallio, esittävät aarretarinoita. Kansantaruja, maahisia, kummituksia, metsänväkeä ja kaikkea muuta jännää sisältävät tarinat sopivat alakouluikäisille.

Kello 11.00 Risto Löf haastattelee kirjailija Kirsti Mäkistä otsikolla Vanhoja taruja nykylapsille. Mäkinen on mm. kääntänyt Topeliuksen lukemisia lapsille nykykielelle.

11.45-12.45 sanataideopettaja Teija Mursula luennoi aiheesta Sanataide lapsen kielellisen kehityksen tukena. Kun perheen aikuiset ovat kuuntelemassa luentoa, voivat lapset pistäytyä vaikkapa nonstoppina pyörivässä Kummitushuoneen hyytävät huoneet -työpajassa. Mustanpuhuvassa ympäristössä pääsee niin kuuntelemaan kuin kirjoittamaankin kummitusjuttuja. Huuu!

Aivan perheen pienimmille sopii Riimikimara. 0-6 -vuotiaille suunnatun loruhetken vetää draama- ja sanataidekasvattaja Anne Karjula klo 10.30., 11.15 ja 13.00.

Sanataideohjaaja Katja Väänänen puolestaan pyörittää alakoululaisten sanataidepajaa kello 11.00 ja 12.30. Lapset pääsevät hyppäämään vanhan ajan tarinan sisään!

Kansalaisopistolle kannattaa varata mukaan pikkurahaa, sillä lastenkirjakirpputorilta saattaa tehdä melkoisia löytöjä!



Kommentit