Uusia tuulia


Koska olen parhaillaan kahden kirjan loukussa (luen siis paljon, mutta kumpikaan kirjoista ei tunnu etenevän), eikä minulla ole kirjoja jonossa odottamassa esittelyä, on hyvä hetki hieman valaista, mitä täällä ruudun toisella puolella parastaikaa tapahtuu.

Olen jo alkusyksystä kertonutkin, että arkemme tulee tänä syksynä muuttumaan enemmän tai vähemmän ja nyt niitä muutoksia sitten on tiedossa. Olen nimittäin saanut työpaikan ja palaan kokopäiväisesti työelämään ensi kertaa sitten lasten syntymän (ja samalla blogihistoriankin aikana). Töitähän olen tehnyt osa-aikaisesti jo pidemmän aikaa, mutta jatkossa tosiaan työskentelen "oikeasti" ja oman työhuoneen ulkopuolella. En ole tuonut työasioita blogiin ennen, enkä aio tehdä sitä jatkossakaan. Sen verran erilaisista maailmoista on kysymys ja sellaisina haluan ne myös pitää. Toivon kuitenkin ymmärrystä teiltä lukijoilta siihen, että jatkossa päivitystahtini ehkä hidastuu. Tosin koska työni tulee sisältämään jonkin verran autoilua, saanette lukea aiempaa enemmän äänikirjapostauksia!

Vähäistä vapaa-aikaani syö myös eräs kiva projekti, joka työllistää minua tulevana talvena. Se liittyy kirjamaailmaan, joten kerron siitä kyllä jossakin vaiheessa täällä blogissakin. Mutta se aika ei ole aivan vielä. Tarkoitukseni ei ole olla ärsyttävän salamyhkäinen ja kinuta uteluita, haluan vain kertoa asiasta tarkemmin sitten kun jotain kerrottavaa on :)


Kolmas perheemme elämää myllertävä asia on kesämökkiprojekti. Meillä ei ole varsinaisesti koskaan ollut mökkiunelmia, mutta loppukesän aikana jotenkin kummallisesti päätimme ryhtyä työlääseen ja hulluun projektiin, jossa pelastamme vanhan talovanhuksen ja siirrämme hirret mieheni synnyinsijoille. Koska projekti tulee olemaan pitkä ja ikimuistoinen, haluaisin blogata sen etenemisestä, laittaa ylös ajatuksia ja inspiraatiokuvia tulevaa varten. En vain ole osannut vielä päättää, missä muodossa bloggaisin. Kaikista selkeintä olisi perustaa uusi blogi, mutta koska Pidot Polunpäässäkin on suurimman osan ajasta hunningolla, tuntuu uuden blogin perustaminen raskaalta ja työläältä. Toisaalta olen halunnut pitää Amman lukuhetken selkeästi kirjablogina, joten remppapostausten lisääminen kirja-arvioiden väliin tuntuisi äkkisestään omituiselta, vaikka se ehkä muuten puolustaisi paikkaansa lukutahdin hidastuessa.
Hmm, näitä jään miettimään ja otan ajatuksia, ideoita ja toiveita myös vastaan!


Vaikka siis moni asia muuttuu ja täälläkin vauhti saattaa hidastua, aion kuitenkin pitää kirjabloggaamisesta kiinni kynsin hampain, niin tärkeä asia Amman lukuhetki ja koko blogiyhteisö minulle on. Minulla on jo ensi vuodelle aika kivoja suunnitelmia blogin suhteen, mutta ei anneta ajatusten karata vielä sinne! Nimittäin Kirjakantti -tapahtumaan on enää reilu kuukausi! Tapahtuman ohjelmakin on ilmestynyt tänne. Kuten huomaatte, ohjelma on todella monipuolinen ja vilahtaahan siellä tuttuja bloggaajanimiäkin, kuten myös kirjabloggaajien suursuosikki Pasi Ilmari Jääskeläinen! Ja sokerina pohjalla lauantaina 23.11. paljastuu, mikä on kirjabloggaajien mielestä Kaikkien aikojen paras kirja! Palaan Kirjakanttiin ja sen ohjelmaan vielä tarkemmin marraskuussa, mutta nyt on viimeistään korkea aika merkitä kalenteriin 22.-24.11!

Kommentit

 1. Minusta kirjablogiin voi hyvin kirjoittaa muutakin kuin vain kirja-asioita. Ehkä se rikkoo yhden aiheen blogi -ajatuksen, mutta monipuoliset blogit ovat minusta aina kiinnostavampia. Tämä on tietysti helppo sanoa, kun omassakin blogissani on kahden pääteeman (kirjat ja väikkärinteko) lisäksi sitten paljon muuta sälää.

  Lukisin siis mielelläni tuosta talonpelastusprojektista, kuulostaa aikamoiselta seikkailulta!

  VastaaPoista
 2. Kivoja uusia tuulia puhaltaa! <3

  VastaaPoista
 3. Ihan hyvin voit kirjoittaa tänne, jossa lukijatkin ovat jo valmiina. Ne, jotka eivät jaksa lukea, näkevät jo otsikosta, että päivitys ei koske kirjoja. Tsemppiä kaikkiin haasteisiin!

  VastaaPoista
 4. Ihanaa kuulla kuulumisiasi Amma! Itse puoltaisin myös talonpelastusprojektista kuulemisesta vaikka täältä! Voithan keksiä projektille oman ns. alaotsikon niin, että jo siitä näkisi mitä postaus sisältää. Tavallaan sellainen oma sarjansa blogin sisällä. :)

  Minua niin harmittaa, etten pääse Kirjakanttiin, mutta oletan että moni moni bloggaaja raportoi siitä niin että tuntee olleensa itsekin paikalla.

  Niin ja onnea uusiin haasteisiin!

  VastaaPoista
 5. Minäkin liputan yhteistä blogia vaan!

  Vertailukohta kosmetiikkablogista. Siltä saralta suosikkini on Karkkipäivä, joka siis aloitti ihan vain kosmetiikkablogina. Nykyisin siellä kuitenkin on kirjoittajansa matkatarinoita ja juttua hänen ruokavaliostaan (vähähiilarinen). Kuitenkin se on edelleen pääasiassa kosmetiikkablogi. Mutta erilaiset jutut välissä piristävät mukavasti :)

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä uusiin haasteisiin. Jännittävät ajat edessä, ja jo menossakin. :)

  Minä ainakin pidän kaikista blogiaiheista. Toki johtunee siitä, että omakin blogini on sellainen sekamelska.

  VastaaPoista
 7. Komppaan kaikkia, minustakin olisi mukavaa jos kirjoittaisit mökkiprojektista juuri tänne. :) Minusta on ihanaa, kun esim. Ilselässä on välillä torppajuttuja, ja toisaalta pidän omaa blogiani välillä vähän matkabloginakin, kun tiedän etten jaksa ja ehdi kirjoittaa kahta erillistä eikä minun siis kannata perustaa erikseen matkablogia. Ne, joita matkajuttuni ja kuvani eivät kiinnosta, näkevät jo otsikosta ettei kysymys ole kirjoista.

  Tsemppiä uusiin tuuliin, ja onnea uudesta työstä! <3

  VastaaPoista
 8. Voi, älä yhtään stressaa päivitystahdin mahdollisesta hidastumisesta! :) Kokopäivätyöhön palaaminen on varmasti iso muutos. Ihana tuo kesämökkiprojekti <3 Komppaan muita, että tänne vain nekin tekstit!

  VastaaPoista
 9. <3! Ihana juttu Amma! Ja tervetuloa vain kaikki remppatarinatkin tänne. :-)

  Itse elämänmuutosten myötä bloggaustahtia (ja hui, lukutahtiakin!) rutkasti hidastaneena tunnistan muuten erinomaisesti tuon tarpeen pitää kynsin hampain kumminkin kiinni blogista(nista)... nisti mikä nisti, tukevasti koukussa. :D

  VastaaPoista
 10. Kiitos kaikille kannustavista viesteistänne! Ja kiva huomata, että kaikki ovat niin avoimia ajoittaiseen raksablogi-lipsuiluun! Kuka ties jotain sellaista sisältöä tänne jossakin vaiheessa ilmaantuu :)

  VastaaPoista
 11. Tsemppiä työelämään paluuseen <3 Ei täältä mihinkään karata, minä ainakin roikun odottamassa pidemmänkin postausvälin ajan ;)

  Mökkiprojektinne kuulostaa mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti