Anno domini 2013: kesän topit ja flopit

Iki-ihana Katja Lumiomena-blogista haastoi listaamaan menneen kesän hyviä ja huonoja asioita. Juuri tänään kyllä tuntuu, että kesä on saanut vähän jatkoaikaa, sen verran lämmin sää ainakin täällä Kallaveden rannoilla on. Entä siellä? :)

Topit:

1. Kesä
Koska tiesin perheemme yhteisen loman olevan vasta elokuussa, otin heti toukokuusta asti ohjenuoraksi nauttia kesästä täysillä. Ei suunniteltua ohjelmaa, vaan ex tempore -visiittejä Kuopion Korttelimuseoon, torikahveille tai vaikkapa kotikuntani Pielaveden satamaan, jossa pitää käydä ainakin kerran kesässä pizzalla.
Kerrankin kesän jälkeen ei ole sellainen olo, että eipä ehditty tekemään sitätätäjatuota. Tänä kesänä tehtiin kaikkea mitä pitääkin!

2. Maaseutu
Meillä on mennyt monta kesää oman pihan kanssa pakertamisen parissa. Tänä kesänä päätimme tietoisesti jättää remontit sikseen ja kas, taas oli aikaa nauttia maalaiselämästäkin! Iän myötä kaikenlainen metsässä möyriminen tuntuu entistä luontevammalta. Kukapa tietää, ehkäpä tulevina kesinä vietämme aikaa maalla vielä entistä enemmän?


3. Haaveilu
Tämä kesä jos mikä on ollut haaveilun aikaa. Meillä on monenlaiset elämänmuutokset ja projektit mukavasti työn alla. Itse alan monen vuoden jälkeen palata työelämään, lapset ovat jo aloittaneet osapäivähoidon ja tulevaisuudessa on monta haavetta kimmeltämässä.


4. Pyöreät vuodet
Täytimme niitä miehen kanssa yhtä aikaa. Tämä on hyvä ikä ja niin uskon niiden tulevienkin olevan.5. Syksy
Saako näin sanoa? Kivaa kun on kesä, mutta kyllä syksy ja varsinkin tämä kuulaan kaunis alkusyksy on minun todellinen luontoni!


Flopit:

1. Terveys
Liekö sitten tuon iän kertymisen seurausta, mutta tänä kesänä terveysongelmia on kyllä riittänyt ihan tarpeeksi ja vähän ylikin. Onneksi nyt on jo parempi ja onhan se hyvä välillä saada muistutusta siitä, ettei oma keho ole kone.


2. Stressi
Suuret muutokset ja reistaileva terveys aiheuttavat stressiä. Ja sitä minä yritän karttaa viimeiseen asti, sillä sitten ainakin kaikki paikat prakailevat. Mutta kyllä se tästä, taas :)

3. Helle
Tiedän, että monia ärsyttää kaltaiseni ihminen, joka alkaa valittaa heti kun on vähän lämpimämpää. Olenkin yrittänyt välttää tätä muuten kuin perhe- ja ystäväpiirissä. Mutta tänä kesänä olen vain huomannut, että kun lämpötila nousee yli 22 asteen, olen kiukkuinen, väsynyt ja kärttyinen. Alle parissakymmenessä asteessa olo on kuin uudestisyntyneellä.


Tarkoitus oli kaiketi keksiä huonoja puolia yhtä paljon kuin hyviä, mutta kun en nyt keksi. Enkä halua edes yrittää kaivella muistia. Kalenterini viisaus syyskuulle on:
Kun laitat elämäsi koriin ensin hyvät asiat, huomaat ettei ikäville jää tilaa. 
Olen kyllä valmis allekirjoittamaan tämän, varsinkin tässä tapauksessa!

Kierrätän korin eteenpäin Minnalle Ilselään, Elinalle Mustikkakummulle ja Taikalle Kirjasfääriin!

Kommentit

 1. Kiitos Amma! Mustikkakummulla otetaan haaste vastaan. :-)

  Onpa kurjaa, että sulla on ollut terveysongelmia. Mut hyvä on tosiaan muistaa, ettei kroppa kestä kaikkea. Ja iän myötä sen tajuaminen vaan on koko ajan tärkeämpää.

  VastaaPoista
 2. Stressi ja terveysongelmat tekevät tosiaan muuten mukavasta elämisestä hankalaa. Enkä minäkään pidä helteestä. Terveyttä ja jaksamista siis sinne, sopivassa ilmanalassa!

  VastaaPoista
 3. Kiva, että otit haasteen vastaan. Ja ihanaa, että kesääsi mahtui enemmän top- kuin flop-asioita.

  Toivon vähäisempää stressiä ja hyvää terveyttä - ja kauniinkuulasta syksyä! <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti