Tietokirjat ja asiproosa Amman lukuhetkessä vuonna 2012
Listatessani viime vuonna lukemiani tieto- ja asiateoksia olin positiivisesti yllättynyt määrästä ja laadusta. Ehkä kymmenellä kirjalla ei voi hirveästi leuhkia, mutta toisaalta kaikki lukemani kirjat ovat olleet äärimmäisen mielenkiintoisia. Erityisesti kotimaista asiaproosaa haluaisin lukea enemmänkin, jos jostakin vain löytäisi aikaa! Vuonna 2012 tuli perehdyttyä Queen -yhtyeeseen ja sen keulakuvaan Freddie Mercuryyn. Myös Suomea ja suomalaisuutta tarkasteltiin ulkomaalaisen silmin kahdessa eri kirjassa. Tässä lukemani kirjat linkkeineen kronologisessa järjestyksessä. Listan lopussa paljastan kolmen kärkeni!
Blogistaniassa ei (ainakaan vielä) jaetan palkintoa vuoden tietokirjalle. Mutta epävirallisesti ja epämääräisesti esitän tässä kolmen kärjen viime vuonna luetuista:
1. Teemu Keskisarja: Raaka tie Raatteeseen
2. Lilly Korpiola ja Hanna Nikkanen: Arabikevät
3.Gordon F. Sandner: Usein unohdettu Suomi
Koska vuoden alussa on tapana esittää haasteita, käytän tilaisuutta hyväkseni ja heitän palloa joka suuntaan kirjabloggareille: lisää tietokirjoja ja asiaproosaa, kiitos!
Koska vuoden alussa on tapana esittää haasteita, käytän tilaisuutta hyväkseni ja heitän palloa joka suuntaan kirjabloggareille: lisää tietokirjoja ja asiaproosaa, kiitos!
Ps. Vielä ehdit heittää haasteesi minulle ja äänestää oikeassa sivupalkissa, kehen kirjailijan teoksiin minun olisi syytä tänä vuonna tarttua!
Minäkin olen tietokirjallisuuden ja asiaproosan ystävä, vaikken loppujen lopuksi kamalasti sitä tulekaan lukeneeksi. Noista sinun lukemistasi Kirjailijoiden Helsinki odottaa hyllyssä... Otan siis pallon vastaan! :) Tieto-osastolta luen mielelläni sellaista angloamerikkalaistyylistä narratiivista asiaproosaa - en tiedä mikä olisi oikea termi, mutta siis melko kevyttä, jouhevasti rullaavaa pohdintaa, jossa fakta yhdistyy kirjoittajan omiin kokemuksiin ja isot ilmiöt yksilötason esimerkkeihin. Näin äkkiseltään mieleen tulee esim. viime vuonna lukemani Eric Weinerin The Geography of Bliss, joka käsittelee onnellisuuden olemusta, ja jo kymmenisen vuotta vanha Barbara Ehrenreichin Nälkäpalkalla, jossa tutkiva journalisti kokeilee ns. paskaduuneja ja miettii työtä, työttömyyttä ja köyhyyttä nykypäivän Amerikassa.
VastaaPoistaKirjailijoiden Helsinki oli todella kiinnostavaQ
PoistaKiitos kirjavinkeistä!
Tietokirjoja voisin minäkin lukea enemmän.... tässä oli monta mielenkiintoista vinkkiä, kiitos niistä.
VastaaPoistaSamaa toivoo hän, lisää tietokirjoja, kiitos! Olethan muuten huomannut sen Kansankynttiläin kokoontumisajot -haasteen?
VastaaPoistaJa kiitoksia tästä postauksesta, monta hyvää lukuvinkkiä :). (Tosin nyt olen lukenut niin monta tukevaa tietopläjäystä putkeen, että tarvitsen välillä jotain todellisuuspakoa :D.)
Siis apua, olen nähnyt tuon termin, mutten ole tainnut lukea tarkemmin, mistä on kysymys, koska pakoilen kaikkia haasteita!! Minun täytyy ryhdistäytyä ja ottaa selvää :D
PoistaOle hyvä, se on kyllä ihan totta, että välillä täytyy saada sitä todellisuuspakoa. Ajattelin, että voisin yrittää tänä vuonna lukea yhden tietokirjan/kk. Viime vuonna se onnistui melkein, mutta kesällä repsahdin:)