Pirjo Hassisen Popula voitti Savonia -palkinnon


Pirjo Hassisen Popula on voittanut kirjallisuuden Savonia -palkinnon. Palkinto luovutettiin Hassiselle Kuopion kaupungintalolla järjestetyssä palkintotilaisuudessa.

Palkinnonjaon suorittanut palvelualuejohtaja Pekka Vähäkangas kiitteli Hassisen taitoa kuvata ihmisten välisiä suhteita. Populassa elämäänsä turhautunut portsari löytää hetkellisesti kodin poliittisesta ääriliikkeestä ja isähahmon tämän johtajasta. Palkintoraati kiittää palkintoperusteissaan sitä, että Hassinen nostaa esille ajankohtaisia ongelmia ja kuvaa sitä, miten turhaantuneisuus ja syrjäytyminen ajaa ihmisiä oikeistopopulismin ja rasismin verkkoon.

Tämä oli Pirjo Hassisen toinen Savonia -palkinto. Kiitospuheessaan kirjailija kertoi, että mikäli mahdollista, toinen palkinto tuntuu vielä ensimmäistäkin makeammalle. Populan kaltaisen kirjan kirjoittaminen ei ollut Hassiselle aluksi itsestäänselvyys. Mutta kun kustannustoimittaja innostui ideasta, puhkui kirjailijakin luomisen intoa. Hassinen kertoi olevansa iloinen siitä, että uskalsi tarttua haasteseen.

Palkintotilaisuuteen oli saapunut mukavasti väkeä. Savonia -palkinto saakin mukavasti huomiota kotiseudullaan ja ilahduttavasti enenevässä määrin myös valtakunnallisissa medioissa. Ylen haastattelussa kirjailija itse sanoo, että palkinnoilla on kirjailijalle merkitystä:
- Palkinto tai ehdokkuus tarkoittaa, että kirjani on poimittu esiin sen vuoden sadosta. Kyllä se hyväilee.

Populan ovat kirjabloggareista esitelleet Ilselän Minna ja Mari A kirjablogissaan.


Kommentit

  1. Oletkos jo lukenut kirjan? Kiinnostava aihe! Onnea voittajalle!

    VastaaPoista
  2. Kiva että Hassinen voitti tämän, sen suo hänelle ilolla - ja Popula on vaikuttava, kuten hänellä on tapana.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti