Savonia-palkintoehdokkaat 2012


Savonia -kirjallisuuspalkinto myönnetään vuosittain savolaiselle kirjailijalle kuluvan vuoden teoksestaan. Palkinto jaetaan 2. tammikuuta.

Ehdokkaat ovat:


Hämäläinen, Karo:  Erottaja, WSOY
Kilpi, Marko:  Elävien kirjoihin, Gummerus
Leikas, Antti:  Melominen, Siltala
Lintunen, Maritta: Mozartin hiukset, WSOY
Moster, Helen: Hylky, Avain
Sahlberg, Asko: Häväistyt, WSOY
Tuuri, Hanna:  Orapihlajapiiri, Otava


Tarkoitukseni oli olla paikan päällä kun ehdokkaat julistetaan, mutta aikataulujeni päällekkäisyyksien vuoksi en ehtinyt paikalle. Tässä kuitenkin ehdokkaat! Arvaattekin, että liputan ainakin Marko Kilven Elävien kirjoihin -dekkarin puolesta, mutta todella paljon ilahduin Hanna Tuurin Orapihlajapiirin mukanaolosta! Muita kirjoja en ole itse lukenut, mutta ainakin Helen Mosterin Hylky on saanut blogeissa paljon huomiota, ja  Maritta Lintusen Mozartin hiuksiakin on taidettu esitellä useammassa blogissa. Myös Melominen on kerännyt kiitosta, sen olen pannut merkille.

Mitä ajatuksia teillä on ehdokkaiden suhteen? Kenelle toivotte voittoa?

Palkintoraadin perustelut voi lukea täältä. 

Huomenna tarkoitukseni on käydä kuuntelemassa ainakin ehdokkaiden haastattelua, joten autenttista Kirjakantti-tunnelmaa on luvassa vielä tämän viikonlopun aikana.Baitöwei, huomasin juuri, että tämä on kaikkiaan 200. postaukseni! Olen siis syytänyt tajunnanvirtaani blogistanian tietotulvaan jo melkoisen läjän. Tuuletellaanpa siis pikkuisen! Joulukuussa juhlisin muutenkin blogisynttäreitä (jälleen itserakkaasti ainakin kuukauden juhlat tiedossa), joten jääkööt tämänkin rajapyykin suuremmat juhlinnat samaan kertaan.

Kommentit

 1. Olen lukenut ehdokkaista vain Hylyn ja se on ihan hyvä kirja, mutta Lintusen kirjoista olen pitänyt niin paljon, että toivon palkintoa Mozartin hiuksille, vaikka juuri sitä en olekaan ehtinyt vielä lukea.

  VastaaPoista
 2. Kovatasoinen porukka, mutta muutahan Savosta on kai turha odottaakaan? :))
  Hylyn ja Melomisen olen lukenut ja blogissani esitellytkin, koska molemmat olivat PEKKin kerhokirjoja.
  Kilveltä mulla on kesken parhaillaan Kadotetut, joka on hyvä (blogikirjoitus tulossa ensi viikolla), Orapihlajapiiri on ollut tuossa kirjapinossa jo keväästä asti, pitäisi ehtiä! Ja Sahlbergista sain niin hyvät kehut, että on PAKKO pian etsiä ja lukea. Loput kaksikin tunnistan. Ei paha! Kuka voittaa palkinnon, mitä arvelet?

  VastaaPoista
 3. Noista en ole lukenut vielä yhtäkään, mutta Sahlbergin aiempaa tuotantoa juuri lukeneena ja siitä syvästi vaikuttuneena liputan ehdottomasti Sahlbergin puolesta! :)

  VastaaPoista
 4. Maria, minä kiinnostuin Mozartin hiuksista kun tänään kävin kuuntelemassa ehdokkaita. Jossakin vaiheessa täytyy ehdottomasti tutustua!

  Kirsi, tosiaan, todella kovatasoinen porukka! En osaa yhtään veikata voittajaa tämänpäiväisen paneelinkaan jälkeen. Minäkin ostin Kadotetut viime viikolla, en ole sitä siis vielä lukenut, mutta kaikki sanovat, että tämä kolmas on paras. Orapihljapiiriä en väsy hehkuttamaan!

  Sara, Sahlbergin kirja vaikutti myös kiinnostavalta ja ennen kaikkea korkeatasoiselta. S. oli siitä aivan käsinkosketeltavan ylpeä.

  Yritän ehtiä huomenna kirjaamaan paneelista koostetta blogiin!

  VastaaPoista
 5. Amma, en ole lukenut näistä yhtäkään kuten en Finlandia -ehdokkaistakaan. Enkä aio edes lukea ja silti luen noin 100 kirjaa vuodessa...

  Luin yhden Tuurin kirjan, mutta se oli tylsä - minulle. En kokenut elämystä, en saanut mitään, vaikka rakastan Irlantia ja olimme sinne jo kerran muuttamassakin. Tuurin kieli ei ole minun kieltäni. Avain on julkaissut kerran sellaisen kirjan Irlannista, että ei tottakaan. Heti kun aikaa irtoaa, minä yllätän!

  Mukavaa tulevaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 6. Leena, oletkohan lukenut jonkin Antti Tuurin kirjan? Tämä on Hanna Tuuri, Antin tytär.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti