Tunnustusta, Finlandiaa ja sekalaista juttua

Ei tule kirja-arviota vieläkään! Luen nyt niin hyvää kirjaa, että sitä pitää lukea säästeliäästi. Haluan nautiskella vielä viikonlopun yli! Tämä onkin nyt sellainen sekalainen postaus ja käsittelee saamaani tunnustusta ja blogi-Finlandiaa ja, niin, kai niistä oikeista Finlandia-ehdokkaista on jotakin sanottava.

Olispa nyt todella lesoa sanoa, että siksihän minä tätä naiskirjailijoiden kuukautta blogissani vietän, kun arvasin, että ehdokkuudet menevät tänä vuonna naisille! Valitettavasti en arvannut ja kirjoistakaan en ole yhtään lukenut, useammasta olen sentään kuullut. Minä en yleensä koskaan osaa arvata ehdokkaita, joten tämä ei tuo mitään poikkeusta minun olotilaani. Hieman asiaa makusteltuani (ja siis kirjoja lukematta) liputan Laila Hirvisaaren puolesta. Vaikka Hirvisaari ei täällä Blogistaniassa kovin suurta suosiota nautikaan, olisi hienoa jos Finlandian voittaisi todellinen koko kansan kirjailija. Mutta kirjahan valinnan ratkaisee, ei meriitit. Joten jäämme odottamaan!Avaan kuitenkin sanaisen arkkuni tämän asian tiimoilta vielä tammikuussa osallistumalla Sallan loistavaan Blogistanian Finlandiaan. Sallan ohjeistus tässä:

1. Ajasta blogiisi oman listasi julkaisu maanantaille 2.1.2012 klo 10.00. (Jos blogialustasi ei tue ajastamista, julkaise lista käsin tuohon aikaan.)

2. Nimeä listallasi 3-6 vuonna 2011 ilmestynyttä kotimaista kaunokirjallista teosta, jotka sinun mielestäsi ovat lukemisen arvoisia. Jokaisesta listan kirjasta on löydyttävä vähintään yksi blogiarvio. Linkitä yksi tai useampi blogiarvio listasi kirjoihin. Listalle saa nimetä myös runokokoelmia, novellikokoelmia ja sarjakuvia, toisin kuin virallisessa Finlandia-kilpailussa. Voit käyttää listasi lähtökohtana vuoden 2011 Finlandia-listaa, mutta ei ole pakko.

Huom! Listan kirjoja ei tarvitse rajata niihin, joita on itse lukenut. Voit kerätä tietoa muiden blogiarvioista. Punnitse kanssabloggaajiesi mielipiteitä ja käytä niitä hyväksesi listan teossa.

3. Palaa Sallan lukupäiväkirjan ketjuun 2.1.2012 ja ilmoita kommenttikentässä linkki, josta listasi löytyy.

Kaikkien mukanaolleiden listat kerätään yhteen ja kuusi eniten mainintoja saanutta kirjaa nostetaan Blogistanian Finlandia 2011 –listalle, joka julkaistaan 2.1.2012 klo 20.Sitten tunnustukseen! Leena Lumi lähetti näin herkullista postia, kiitos!Lähetän tunnustuksen eteenpäin 

oman blogin juuri perustaneelle Hannahille Wicked Wonderland -blogiin,
klassikoista reippaalla otteella kirjoittaville Veeralle ja Idalle 100 kirjaa -blogiin ja 
Jaanalle huippumielenkiintoiseen Täällä toisen tähden alla -blogiin

Tunnustuksen tiimoilta tunnustan seuraavat asiat:

1) Lempiväri: Vaaleanpunainen, vihreä, vaaleansininen

2) Lempieläin: Kissa

3) Onnennumero: ?

4) Alkoholiton lempijuomasi: Coca Cola Zero

5) Facebook vai Twitter: FB, olen kyllä Twitterissäkin, mutten juurikaan käytä sitä.

6) Mistä pidät: Perheestä, kodista, kirjoista, vuodenajoista paitsi talvesta en, historiasta, vanhoista tavaroista, väreistä, luovasta joutilaisuudesta, kohteliaista ihmisistä, sukkahousuista, leipomisesta ja leivoksista, joogasta, pienistä ihmeellisistä onnenhetkistä.

7) Lahjojen antaminen vai saaminen: Mieheni sanoi juuri eilen: en voi ymmärtää, miksi haluat itse paketoida kaikki lahjat? Vastasin: koska pidän siitä.

8) Lempimuotosi: En ole koskaan ajatellut asiaa, mutta vastaan pyöreä.

9) Lempipäiväsi: Lauantai

10) Lempikukkasi: RuusuKIITOS KAIKILLE TÄYDELLISEN KIRJAN AINEKSIA TÄHÄN MENNESSÄ JAKANEILLE. LISÄÄ OTETAAN VASTAAN VIIKONLOPUN AJAN. 

KAUNISTA SYKSYN VIIMEISTÄ TAI TALVEN ENSIMMÄISTÄ VIIKONLOPPUA!

Kommentit

 1. Kiitos Amma tunnustuksesta, maistuu mehevälle. Hyvää viikonloppua myös sinulle!

  VastaaPoista
 2. Hei Amma samaa mieltä liputan Hirvisaaren puolesta juuri sen takia, että kerrankin ehdokkaana (tai siltä tuntuu) on nimenomaan kansan kirjailija, mitä suomalaiset todella lukevat! Ensimmäistä kertaa elämässäni olen myös lukenut yhden kirjan Finlandia ehdokkaalta, nimenomaan Hirvisaaren kirjan. Katsoin ihmeissäni kirjamessuilla sitä tavatonta suosiota, kun ihmiset pyysivät Hirvisaarelta nimmaria Katariinaan. Kyllä hän on sen ansainnut!

  p.s. Ruusu on minunkin lempikukkani tai kai sen arvaakin hih!

  VastaaPoista
 3. Ole hyvä, Jaana :)

  Sara, oliko Katariina hyvä? Näin pätkän hänen haastattelustaan televisiossa ja tuntui kirjoittaneen kirjaa sydänverellään. Voisin hyvinkin sen lukea!

  VastaaPoista
 4. Hei Amma pidin kirjasta, fiktion ja faktan yhdistelmästä ja tarkkaa taustatyötä Hirvisaari on tehnyt kirjansa eteen. Historiallisesta henkilöstä Katariinasta sai oikein elävän kuvan. Olen tehnyt blogiinikin jutun jos haluat käydä lukemassa http://sarankirjat.blogspot.com/2011/10/laila-hirvisaari-mina-katariina.html

  VastaaPoista
 5. Minäkin toivon Hirvisaarelle Finlandiaa vaikken ole ehtinyt ehdokaskirjaa lukeakaan. Hirvisaari on tehnyt pitkän uran ja on todellinen koko kansan kirjailija, joten ansaitsisi siksi palkinnon.

  VastaaPoista
 6. Sara, kiitos linkistä, käyn lukemassa!

  Ida, ole hyvä!

  Susa P.,juuri näin!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti