Linnanneidon lokikirja -testi

"Linnanneidon lokikirja on paras kirja jonka olen koskaan lukenut." sanoi J.K. Rowling. "Ehkei aivan paras," jatkaa Amma, "mutta kirjan päätyttyä on tuntunut tältä viimeksi silloin, kun luin Jane Austenin Mansfield Parkin loppuun."


Molemmat ovat ehdottoman suuria kohteliaisuuksia, mutta yksinomaan niihin ei tarvitse luottaa. Tämän Amman lukuhetken pseudotieteellisen tutkimusyksikön kehittelemän testin avulla voit selvittää sopiiko Dodie Smithin kulttimaineeseen noussut klassikko vuodelta 1949 juuri sinulle. Testin tekeminen on yksinkertaista: vastaa allaoleviin kysymyksiin joko kyllä tai ei ja laske lopuksi kyllä-vastaukset yhteen.

1. Pidän kirjoista
2. Pidän kirjoista, jotka käsittelevät kirjallisuutta.
3. Pidän kirjoista, joissa puhutaan fiktiivisestä kirjasta.
4. Pidän päiväkirjoista.
5. Haluaisin asua ikivanhassa linnassa, ainakin kirjassa.
6. Pidän Britanniasta.
7. Ajatus siitä, että on köyhä mutta henkevä, on minusta jotenkin hurmaava.
8. Pidän romantiikasta.
9. Kirja saa olla myös pikkuisen höpsö.
10.Pidän hullunkurisista perheistä.
11. Pidän sisarustarinoista.
12. Pidän Jane Austenin romaaneista.
13. Pidän Brontën sisarusten kirjoista.

14. Pidän Louisa May Alcottin kirjoista.
15. Pidän Hilja Valtosen kirjoista.
16. Ymmärrän, mitä eroa on myrkynvihreällä ja merenvihreällä.
17. Ymmärrän eron suuruuden, kun kyseessä on itsevärjätty satiininen iltapäiväpuku.
18. Arvostan tilannekomiikkaa.
19. Arvostan kasvutarinoita.
20. Arvostan tyylikkäitä ja yllättäviäkin lopetuksia.

Kuinka monta kyllä-vastausta sait? Lue kauhean vakavamielinen analyysi alapuolelta.

Kyllä-vastauksia 0-5 kpl
Tämä ei ole sinun kirjasi. Se on sinun mielestäsi liian kevyttä viihdettä, joka kyllä viittailee kirjallisuuteen, mutta silloinkin suureksi osaksi ei-arvostamiisi naiskirjailijoihin. Oletko kenties vähän vakavamielinen persoona? Anna kun arvaan, olet mies! ;)

Kyllä-vastauksia 5-10 kpl
Tämä ei kuulu tavanomaiseen repertuaariisi. Jos kuitenkin kiinnostuit, voit lukea tämän huoletta. Todennäköisesti pidät kirjaa harmittomana ja mukavana ajankuluna ja pystyt kuvittelemaan, että joidenkin hupsujen mielestä tämä on todella hyvä kirja.

Kyllä-vastauksia 10-15 kpl
Pidät kirjasta varmasti. Se sisältää paljon elementtejä, joista pidät kirjoissa. Samoin viittaukset suosikkikirjailijoidesi teoksiin tuovat lisää kiinnostavuutta. Et ehkä ole aivan pähkinöinä, mutta kohtuullisen innostunut kuitenkin.

Kyllä-vastauksia 15-20 kpl
Tämä on sinun kirjasi. Ainoastaan suhteettomiksi nousseet odotukset tai kertakaikkisen huono ajoitus lukemisen suhteen voivat estää nautinnollisen lukukokemuksen. Muussa tapauksessa olet varmasti myyty.

Tällaista tämän viikon alkuun :) Kiitokset kauniit Täydellisen kirjan etsintään osallistuneille. Paneudun vastauksiin ajan kanssa ja julkaisen sitten koosteen ja parhaan kommentin palkinnon saajan! Mukavaa viikkoa!


Dodie Smith: Linnanneidon lokikirja (I captured the Castle 1949)
Gummerus 2002.
Käännös Marja Helanen-Ahtola
374s.

Kommentit

 1. Täydet 20 pistettä! Rehellisyyden nimissä on sanottava, että minun piti hetken aikaa miettiä tuota itsevärjättyä satiinista iltapukua, mutta kyllä, ehdottomasti ymmärrän senkin kohdan.

  Ei siis auta kuin lukea tämä. Kenties odotukseni voivat nyt olla miltei suhteettoman suuret, mutta tulen silti varmasti olemaan varsin myyty.

  VastaaPoista
 2. Ah, tämä on ihana <3 Rakastuin linnanneidon lokikirjaan lukiessani sen ensi kerran n. 19-vuotiaana, keväällä luin uudestaan siskos- ja nostalgiahaasteiden innoittamana.

  Tuo testi on aivan mainio ja kiteyttää hyvin kirjan olemuksen!

  VastaaPoista
 3. 18 pistettä! Olen lukenut tämän vuosia, vuosia sitten, mutta en muista tästä enää mitään. Nyt täytyy nostaa tämä uudelleenluettavien kirjojen listalle :)

  VastaaPoista
 4. 16 pistettä. Pitänee siis lukea :D

  VastaaPoista
 5. Haha hauska :D Sain 9 pistettä!

  VastaaPoista
 6. No niin, odotukseni ovat siis suhteettomat. Olet kyllä ihana, kiitos! :D

  PS. Noiden värien kanssa ei VOI erehtyä, voi hyvänen aika. Nehän ovat kaksi IHAN eri asiaa.

  VastaaPoista
 7. Tämä on ollut lukulistallani. Odotukseni nousivat ihanan testisi myötä 15 p ja rapiat!

  VastaaPoista
 8. 14 pistettä. Mihinköhän väliin lukulistaani tämänkin ujuttaisin :D

  VastaaPoista
 9. Tein tämän testin jo tuolla toisaalla, mutta jaanpas kuitenkin vielä tulokseni 14 pistettä täällä. Täytynee lukea tämäkin kirja.

  VastaaPoista
 10. Voi kuinka ihana testi! Luovutin laskemisen siinä 15 paikkeilla, eli kyllä tämä voisi minullekin sopia. :D

  Kiitos tästä, hymyilyttää.

  VastaaPoista
 11. Ihana testi JA olen monesti miettinyt, että pitäisi lukea tämä joskus.

  Koska olen ailahtelevainen vaaka-ihminen, pisteeni ovat vähän tulkinnasta riippuen 16-18 ;)

  VastaaPoista
 12. Hahaa! Onpa hauska lukea tuloksianne ja hauskaa tietysti, että niin moni on saanut hyviä pisteitä! Erityismaininta Annille, joka toi kaivattua vaihtelua tuloksiin ;) Sitä kyllä ihmettelen, miten näinkin yksinkertaisesta testistä voi saada epäselvän tuloksen kuten Susa, mutta hauskaa sekin!

  Nyt mulle tuli kyllä hirveät paineet, olisi pitänyt lisätä testin loppuun, että emme vastaa virheellisistä tuloksista tai siitä, ettei kirja miellytäkään hyvästä testituloksesta huolimatta. Saan muuten hirveät vihat niskaani :p

  VastaaPoista
 13. Loistotesti! Tai siis en tietysti vielä osaa rehellisesti sanoa miten osuva, kun en kirjaa ole lukenut, mutta vaikuttaisi siltä, että kyllä tässä yli 15 pisteen mennään :). Tämä kirja on ponnahtanut minulle esiin vasta joskus kuluneen vuoden aikana. Kerran etsin tätä jo kirjastostakin, mutta silloin ei tainnut olla hyllyssä. Nooh, joskus...

  VastaaPoista
 14. Hih, tämä oli hyvä. :D Ja osuva myös. Päädyin viidentoista pisteen tienoille, ja pidin tästä kyllä mutta ihan pähkinöinä en tosiaan ollut - mutta pystyn erittäin hyvin ymmärtämään miksi niin moni on ollut ja tulee vielä olemaan! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti