Vielä kerran kirjamessut

 


Ajatuksissani oli naputtaa jonkinlaista reportaasia kirjamessuviikonlopusta jo eilen, mutta en sitten lopulta jaksanut tai oikeammin osannutkaan. Aivojen kirjamessuhöttöisyys on tuttu tunnetila, mutta tässä välivuosina se oli päässyt unohtumaan. Pää on niin täynnä ajatuksia ja virikkeitä, että sitten kun niitä pitäisi purkaa ulos, ei oikein osaa.

Näenkin kirjalliset tapahtumat enemmän rahan keräämisenä henkiseen pankkiin, viikonlopun aikana kertynyttä vaurautta on hyvä annostellen ammentaa ulos tulevia kirjoja lukiessa, kirjaesittelyjä kirjoittaessa ja kirjoista keskuteltaessa.

Kuinka monta kiinnostavaa kirjavinkkiä painoinkaan mieleeni! Kuinka monta ajatuksia herättävää ajatusta korvani poimivat keskusteluista! Kuinka monta mehevää kirjallista juorua kuulinkaan!

Ja ennen kaikkea, kuinka monta ihanaa ihmistä sainkaan kohdata: osa vanhoja tuttuja jo, tämän kirjablogin kautta elämääni astuneita. Osa aivan uusia tuttavuuksia, mutta toivottavasti sellaisia, joita saan kohdata kirjallisissa merkeissä vielä monen monta kertaa. Tervetuloa elämääni!

Ohessa muutamia otoksia sieltä täältä kirjamessuviikonlopulta.


Yksi lauantain miellyttävimmistä hetkistä oli Into Kustannuksen järjestämä jutteluhetki kirjailijoiden ja kirjabloggaajien kesken. Kuvassa Denise Rudberg ja Antti Vihinen. 

 
Pääsin itse samaan kuvaan Anu Patrakan kanssa. Portugaliin sijoittuvat romaanit alkoivat heti kiinnostaa! Kuva Arja, Kulttuuri kukoistaa -blogi.   


Messuilin perjantaina ja lauantaina. Perjantai-iltapäivä vaikutti aika hiljaiselta menneisiin vuosiin verrattuna. Mutta lauantaina väkeä tuntui olevan lähes vanhaan malliin. Pisteet järjestelyille, ainakin oma fiilis oli se, että tilaa riitti, eikä omasta terveysturvallisuudesta tarvinnut olla huolissaan.  


BookBeat palkitsi vuoden esikoiskirjailijan ja vuoden dekkarikirjailijan. Christian Rönnbackan ja Tuomas Niskakankaan teokset eivät ole itselleni tuttuja. Mutta hei, data ei valehtele (?)!Sattuneesta syystä ulkomaisia vieraita oli kirjamessuilla vain vähän. Ehkä siksikin Paolo Giardano tuntui nousevan esiin vähän siellä sun täällä. Minulla on hänen kirjansa lukupinossa odottamassa, lähinnä sen paksuus on saanut epäröimään. Mutta kirjailijan esiintyminen sai kiinostumaan entistä enemmän.  

Myös J.S. Meresmaan Khimaira odottelee lukupinossa.

   


Anneli Kannon tarinointia Rottien pyhimyksestä ei väsy koskaan kuuntelemaan.
Matti Rönkä paljasti, että uutuusromaanissa Surutalo on paljon henkilökohtaisia sävyjä. Teos kiinnostaa!


Kuten huomaatte, mitään kovin jäsenneltyä reportaasia ei synny vieläkään, annettakoon siis kuvien puhua puolestaan. Ja niitä katsellessa voi siirtyä odottamaan kirjallisen loppuvuoden seuraavia etappeja. 

Kirjakanttia vietetään Kuopiossa 18. - 20.11.2021.

Ohjelmassa on muun muassa perinteisin menoin tämän vuoden Savonia-palkinnon ehdokkaiden julkistaminen, perhepäivää ja runopuulaakia. Kirjailijavieraista mainitsen tärppinä Finlandia-voittaja Anni Kytömäen, jota allekirjoittanut haastattelee. Nyt onkin hyvä hetki vaikuttaa haastattelun sisältöön: mitä haluaisit tietää, onko jotain mitä haluaisit, että Kytömäeltä kysyisin?

Mukavaa alkanutta marraskuuta kaikille!

T.Amma


 

Kiitos Helsingin kirjamessut sisäänpääsystyä tapahtumaan sekä Into Kustannukselle kutsusta tapaamiseen.Kommentit