Kirjakantti 2021!


 

Mikä ilo jälleen kokoontua yhteen toisten kirjanystävien kanssa perinteikkääseen kuopiolaiseen Kirjakanttiin!

Laskeskelin, että tämä taitaa olla jo kymmenes kerta, kun olen järjestelyissä tavalla tai toisella mukana.Vähän niin kuin juhlavuosi siis (menneiden vuosien muistoja löytyy täältä blogista asiasanalla Kirjakantti)

Tänä vuonna Kirjakantissa ollaan Toden ja tarun rajamailla. 

Kirjakantin etkoja on vietetty Kuopiossa ja Iisalmessa jo tänään, mutta virallisesti avajaiset alkavat huomenna perjantaina Kuopion kaupunginkirjastolla klo 16.30. Avajaisissa muun muassa paljastetaan tämän vuoden Martti Merenmaa -stipendin saaja, kuullaan viime vuoden Savonia-voittajan Petra Rautiaisen puhe sekä kerrotaan, ketkä ovat Savonia-ehdokkaita tänä vuonna.

Savonia-palkinnon suuruus on 12 000 euroa ja sen myöntää Kuopion kaupunki ja sitä edustava Savonia-raati. Palkinto on yksi huomattavimmista kirjallisuuspalkinnoista Suomessa ja se myönnetään savolaislähtöiselle kirjailijalle tai kirjalle, joka sijoittuu Savoon.

Martti Merenmaa -stipendi puolestaan myönnetään joka vuosia pohjoissavolaiselle, alle 35-vuotiaalle kirjailijalle.

Kirjakantin lauantai tarjoilee muhkean kattauksen kiinnostavia kirjallisuuskeskusteluja. Rohkenen nostaa tärpiksi oman osuuteni, kun haastattelen klo 12 Finlandia-voittaja Anni Kytömäkeä otsikolla Luonto puhuu!  Tämän lisäksi luvassa on niin paikallisten kirjailijoiden esiintymisiä, kaunokirjallisuutta kuin tietokirjallisuuttakin. 

Nämä ohjelmaosuudet järjestetään kirjaston kokoussalissa ja osa niistä myös striimataan, joten Kirjakantin Facebook-sivu kannattaa ottaa nyt seurantaan. Kirjaston lastenosastolla puolestaan vietetään perhepäivää. 

Tapahtuma päättyy ravintola Maljan viinibaariin, jossa järjestetään klo 18 Runopuulaaki Olavi Rytkösen ja Jouni Tossavaisen juontamana. 

Tapahtuman täydellinen ohjelma löytyy täältä!

Kommentit