Tammikuun luetutTammikuu on kirjabloggaajalle ristiriitaista aikaa. Niin moni viime vuoden uutuuskirja odottaa vielä lukemista ja bloggaamista, mutta samalla koko ajan kiihtyvällä tahdilla ilmestyvät tämän kevään uutuudet viekoittelevat tarttumaan niihin...

Tammikuussa pysyttelin kuitenkin vielä viime vuosikymmenellä.

Vuoden ensimmäinen kirja vei nostalgiamatkalle 1970-luvun alkuun. Marja-Leena Tiaisen Kanslian naiset tarjosi kiinnostavan hyppäyksen puolen vuosisadan päähän ja perspektiiviä nykypäivän työelämään ja naisten asemaan työelämässä. Sopii siis sekä nostalgiannälkään että tiedostavampaankin lukemiseen.

Kanslian naisille sopivana jatkumona toimi kuukauden viimeinen kirja, niin ikään viime syksynä ilmestynyt Suvi Vaarlan Westend. Romaanin tapahtumat alkavat 1980-luvulta, kultaisen kasarin jälkeen siirrytään 90-luvun synkkään lamaan ja siitä edelleen 2000-luvun puolelle. Näkökulma on lapsen ja pikku hiljaa aikuistuvan nuoren naisen.

Tarkemmin ajateltuna historia taisi ollakin tämän lukukuukauden teema. JP Koskisen mainio Tulisiipi on kerännyt paljon kiinnosta ja menestynyt myös kirjapalkintomittelöissä. Itse kuuntelin kirjan äänikirjana ja tämä 1920-luvun Amerikasta Neuvostoliittoon, 30-luvun vainoihin, toiseen maailmansotaan ja sen vankileireihin sekä lopulta avaruuden valloitukseen ulottuva teos oli kyllä nautittava kuuntelukokemus.

Vielä kauemmas historian hämärään minut vei Mikko Kamula teoksellaan Tuonela. Tätä kirjaa lukiessa minulla vierähtikin suurin osa kuukaudesta, mutta ihmekös tuo, harvoin sitä taivaltaa Tuonelan mailta Päivölään ja sieltä vielä ihmisten ilmoille. Mytologiaa ja historiaa yhdistelevä Metsän kansa -kirjasarja on kyllä mykistävä.

Ainoa historiallisesta teemasta poikkeava teos oli joululoman lopuksi lukemani Simona Ahrnstedtin Vain yksi yö. Aloin lukemaan kirjaa aika lailla kieli poskessa, mutta nopeasti olin aivan myyty. Seuraava osa on jo lainattu kirjastosta!

Kirjojen lisäksi ehdin käymään kertaalleen teatterissa. Kuopion kaupunginteatterin Cabaret-musikaalista kirjoitin täällä. Loppiaisen elokuvavinkit puolestaan pätevät edelleen, otahan vinkeistä vaari vaikkapa nyt viikonloppuna!

Kommentit

  1. Hyviä kirjoja. Minullekin tuttuja ovat Tiainen, Vaarla ja Koskinen. Mukavaa alkavaa helmikuuta!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti