Helmikuun kooste

o

Helmikuu oli epätavallinen kuukausi siinä mielessä, että illat tuntuivat täyttyvän erilaista kulttuurimenoista. Kun vielä työrintamallakin oli kiireistä, jäi lukeminen muun elämän jalkoihin. Sen sijaan pääsin nauttimaan peräti kolmesta teatterin ensi-illasta, joista olen kirjoittanut tänne bloginkin.

Kävimme koko perheen voimin katsomassa Kuopion kaupunginteatterin version Ronja Ryövärintyttärestä, Nilsiässä taas esitettiin virtuaalitekniikkaakin hyväksi käyttäjä Huojuva talo Koljonvirta Teatterin toimesta ja kuun päätti useamman teatterin yhteistyöproduktio Arvoituksellisia muunnelmia.

Vaikka Amman lukuhetken pääsisältö on aina ollut ja tulee jatkossakin olemaan kirjoissa, on alusta asti mukaan mahtunut muutakin sisältöä, kuten elokuvia. Kuten kirjat, myös teatteri, elokuvat ja tv-sarjat kertovat tarinoita, tutustuttavat toisenlaisiin todellisuuksiin ja auttavat meitä niin ymmärtämään maailmaa paremmin kuin jäsentämään omiakin ajatuksia uudella tavalla. Siksi se, että teatteri on yhä enemmän tullut bloggauksiin mukaan, tuntuu luontevalta ja hienolta asialta. Näin ainakin minusta, toivottavasti myös teistä!

Kiireistä huolimatta ehdin lukea myös muutaman kotimaisen kirjauutuuden. Viime vuoden tuotantoa edustivat Max Mannerin ihmissuhderomaani Mayra, Anne Salovaaran nuorten novellikokoelma Afroditen askelin sekä hersyvän humoristinen Antti Tuomisen Palm Beach Finland. Tämän vuoden puolella ilmestyneistä romaaneista ehdin lukea myös Anna-Liisa Ahokummun eheän esikoisteoksen Viktor Stanislauksen kolmetoista sinfoniaa.

Vuoden alku on kirjabloggaajalle aina vähän raastavaa aikaa. Lukupinoissa odottelee vielä monia kiinnostavia viime vuoden kirjoja (vanhemmista puhumattakaan), mutta toisaalta tämän vuoden ensimmäisiä uutuuksia alkaa tipahdella ovista ja ikkunoista. Oi, kunpa olisi enemmän aikaa lukemiseen! 

No, yksi oikein onnistunut, uunituore kotimainen odottaa jo vuoroaan päästäkseen esittelyyn. Lisäksi olen viime aikoina käynyt myös hämmentävän paljon elokuvissa, joten ajattelin listata muutaman kiinnostavan uutuus- tai ainakin lähes uutuuselokuvankin katseluvinkiksi. Ja mitä muuta maaliskuu tuokaan tullessaan? Jää nähtäväksi!

Kommentit