Siri Kolu: Me Rosvolat Karkkikumous!


Rosvolat ovat täällä jälleen! Kuudes rosvoromaani tarjoaa tuttuun tapaan vauhtia ja vaarallisia tilateita, hurttia huumoria ja herkkuhetkiä. Vaikka kirjassa on paljon tuttua, on jokin myös toisin.

Suomen (ja maailman!) lasten herkkuhetket ovat vaarassa. Kalle on tutustunut miljonääri-Juliukseen, joka puolestaan on karkkitehtailija-Jyrän poika. Julius on saanut selville, että Jyrä-makeisiin lisätään erästä salaista ainesosaa, jonka käyttäminen on vähintäänkin kyseenalaista. Lapsilla pitää olla vapaus valita! Helen perustama uusi rosvoryhmä Pikipiraatit ei epäröi ottaa haastetta vastaan ja laittaa luuta kurkkuun maailmanlaajuisen teollisuusimperiumin johtajalle. Suuren maailman tyyliin, sanoisi Kulta-Pete!

Karkkikumous kääntää katseen nuorisoon. Kilpailevia rosvoryhmittymiä pitää aisoissa Nuorten Neuvosto ja Hurja-Kaarlo yrittää totutella tavallisuuteen muistelmia kirjoittamalla. Helen ja Viljan aika menee Pikipiraattien kanssa ja tällä kertaa keikat ovat jotain ihan muuta kuin merkkarien varastamista puoliporvarien autoista. Tavallaan muutos on tervetullutta, uusiutuvaa ja virkistävää, mutta toisaalta minulle jäi vähän ikävä menneiden kesien ja kirjojen, meininkiä. Rosvoloiden hullunkurinen perhe jää tällä kertaa pimentoon lapsia ja Kaijaa lukuunottamatta. Erityisen paljon kaipasin Kulta-Peteä. Huudahdettiinkohan kirjassa kertaakaan: "Ja vehkeet!"?

Vaikka kaihosin menneeseen, pidin toisaalta näistä uusista kuvioista. Sillä haloo, kukapa samaa  tarinaa haluaisi moneen kertaan lukea? Mukana oli tällä kertaa entistä enemmän yhteiskunnallista sanomaa, mutta myös paljon tuttua rosvomeininkiä yltiöpäisine herkutteluineen. Ja sellaiseen cliffhangeriin Siri Kolu kirjan päättää, että mielenkiintoista jatkoa lienee lupa odottaa. Luulenpa, että seuraavassa osassa tarvitaan asioiden ratkaisemiseksi vanhempienkin Rosvoloiden työpanosta!

Kirjan on lukenut myös Krista.

Siri Kolu: Me Rosvolat ja Karkkikumous!
Otava 2016
140s.

Kommentit