Tatun ja Patun ihmeellinen joulu


Joulupukki muisti sekä perheemme lapsia että aikuisia kovilla paketeilla. Tässä niistä ensimmäinen. Enpä muistakaan milloin olisimme nauraneet yhtä paljon kuin lukiessanne Aino Havukaisen ja Sami Toivosen Tatun ja Patun ihmeellistä joulua!

Tatu ja Patu ovat meille tuttuja muistakin kirjoista, mutta hauskuudestaan huolimatta en ole niistä itse vielä kovin paljon innostunut. Tämä joulukirja kuitenkin iski minun huumorintajuuni täysillä ja samaa voi sanoa myös lapsista.

Tatu ja Patu ovat saaneet kutsun Veeran luo tutustumaan joulunviettoon. Mutta koska Tatulle ja Patulle on aina tapana tapahtua kaikenlaista, joutuvat he vahingossa väärään taloon. Ja edelleen tapansa mukaan he päättävät panna hösseliksi huomattuaan, ettei talossa ole vielä tehty mitään jouluvalmisteluja!  Niinpä kaupungilta etsitään oikein tuuheaa joulukuusta, joulukynttilää poltetaan molemmista päistä, kärsitään jouluströsselistä ja laitetaan kanelia kainaloon aidossa joulun hengessä!

Aivan erityisesti diggailin metatasoa, jossa "kertoja" kommentoi tarinaa perinteisen kerronnan ja dialogin lomassa. Totuttuun Tatu- ja Patu -tapaan kuvissa avautui vielä vitsi jos toinenkin tarinaa täydentämään.

Tatun ja Patun ihmeellinen joulu tuo taatusti joulumielen, mutta ironiassaan se sopii hyvin myös joulun jälkeiseen aikaan sekä niille, jotka eivät joulusta niin innostu.

PS. Emme lausu kirjakauppaketjun nimeä, mutta näkyy olevan nyt tarjouksessa tämä.

Aino Havukainen ja Sami Toivonen
Tatun ja Patun ihmeellinen joulu
Otava 2015
32s

Kommentit

 1. Esikoiseni sai v. 2001 2-vuotissyntymäpäivänään ystävättäreltäni Veera ja menopelit. Hän hullaantui kirjaan totaalisesti, osasi sen ulkoa, niinkuin lukuisat muut Tatut ja Patut. Myös kuopus rakasti näitä ja meillä on kasvettu Tatun ja Patun seurassa, aina hankittiin uusin kirja kun se ilmestyi tai sitä odotettiin joululahjaksi. Nyt suuri haikeus täytti mielen kun ei ollut edes ketään pienempää suvussa, jolle Tatun ja Patun ihmeellisen joulun olisi voinut hankkia :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kuinka tärkeitä Tatutjapatut teille ovat olleet! Näinhän se elämässä menee kausittain lastenkirjojen tarve, mutta toisaalta, voihan laadukkaan ja tunnearvoltaankin tärkeän lanukirjan ostaa myös itselle! :)

   Poista
 2. Tämä Tatu ja Patu on niin paras! Juuri tuo metataso-ominaisuus kiehtoi ja ihastutti minuakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin sitä, että onko tuota metatasoa käytetty muissa sarjan kirjoissa (äkkiseltään en muista), vai onko niin, että tässä se toimii ihan erikoisen hyvin? Niin tai näin, niin mahtavaa lukemista niin isoille kuin pienille!

   Poista

Lähetä kommentti