Helmikuun kooste


Hassua, miten näin lyhyt kuukausi tuntuu jotenkin hyvin pitkältä mielessäni! Oikein piti luntata, mitä alkukuusta tuli luettua ja kaukaiselta muutaman viikon takaiset asiat tuntuvat silti. Johtunee siitä, että tässä kuussa on tapahtunut niin paljon ja monenlaista, vähintäänkin kahden kuukauden edestä. Luettuakin on tullut, ei järin paljon, mutta ainakin monipuolisesti.

Kuukausi alkoi hilpeän humpallisissa tunnelmissa, kiitos Olavi Rytkösen ja  Mikko Sovijärven Iskelmän mustan kirjan.
Äänikirjaosastolla tutustuin ensimmäistä kertaa ehtaan Tove Janssonin kynänjälkeen kuuntelemalla Taikatalven.
Auli Ehon Kohtaamme Mattilassa sai minut paneutumaan ja keskittymään oikein kunnolla aihepiiriinsä.
Leon Leysonin nuortenkirja Poika joka pelastui kertoi koskettavasti Schindlerin listan nuorimman tarinan.
Nura Farahin Aavikon tyttäret taas kuljetti minut aivan uuteen maailmaan, itsenäistyvään Somaliaan.
Myös Timo K. Mukan Maa on syntinen laulu käsitteli nuoren tytön aikuistumista.

Nämä kuukausikoosteet ovat siinä mielessä jännittäviä myös bloggaajalle itselleen, että usein huomaan mielenkiintoisia yhteyksiä listatessani kaikkia kuukauden aikana lukemiani kirjoja. Niin kuin nytkin, sillä nuoruus ja aikuistuminen muodostui selkeästi ja täysin suunnittelematta tämän kuukauden lukuteemaksi. Näin on käynyt ennenkin. Liekö sattumaa vai jotenkin alitajuista, että joku aihepiiri alkaa kiehtoa ja lukupinosta tulee sitten valittua kirjoja, joiden uskoo tuovan jotakin lisää pikku hiljaa muodostuvaan kokonaiskuvaan?

Sama teema jatkuu muuten nyt maaliskuussakin, sillä myös kuukauden ensimmäinen kirja kertoo nuorista, jotka joutuvat ottamaan liian suuren vastuun aivan liian varhain. Mutta siitä enemmän ensi viikolla. Muita tärppejä en tästä kuusta osaakaan vielä oikein antaa. Yksi kiinnostava äänikirja on kesken ja toivon saavani sen tässä kuussa loppuun. Kotimaista klassikkoa lienee myös luvassa. Muuten kaikki on iloisen avointa, eli katsotaan, mitä käsi arpoo alati kasvavista kirjapinoista luvun alle!

Keväistä maaliskuuta ystävät! 

Kommentit

  1. Onpa kaunis kuva tässä postauksessa. Aurinkoista maaliskuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jonna! Olimme eilen leikkipuistossa auringonlaskun aikaan.

      Poista

Lähetä kommentti