Kohti elokuuta heinäkuuta muistellen...


Elokuu, lempikuukauteni on täällä! Voi vielä nautiskella täysin rinnoin kesästä, mutta toisaalta haaveilla lähestyvästä syksystä...

Kirjoitin kuun lopuksi varsin negatiivisen kirja-arvion ja kuvasin tunnettani sammakonkuduksi. Pelkäämäni efekti on tapahtunut, olen jättänyt tällä viikolla jo kaksi kirjaa kesken ja kärsin melkoisesta lukujumista! Onneksi näissä tilanteissa laadukas asiaproosa yleensä auttaa ja uskon pikku hiljaa taas pääseväni lukemisen syrjään kiinni.
Mutta parempaa huomista odotellessa koostetaan heinäkuun saldo yhteen!

Olin heinäkuussa erityisen reipas bloggaaja, kiitos Varhaisnuoruuteni parhaat -teemaviikkoni. Kokemus oli hauska ja olin todella iloisesti yllättynyt siitä, kuinka paljon innokkaita seuraajia nostalginen lukurupeamani sai. Teemaviikolla lukemani seitsemän kirjaa ja yhteenveto viikosta löytyy täältä.

Lanu -teemaan sopien esittelin myös iki-ihanaa Peppi Pitkätossua lasten kanssa suorittamani iltasatuprojektin näkökulmasta.

Lapsuus ja nostalgia osoittautuikin menneen kuukauden teemaksi, sillä Antti Heikkisen Pihkatappi vei minut aikamatkalle omaan lapsuuteen ja omille juurilleni. Lukukokemuksen kirvoittamana julkaisin ensimmäisen savonkielisen postaukseni!

Kotimainen kirjallisuus jyräsi, sillä myös toinen esikoiskirja, Kati Hiekkapellon Kolibri, oli kerrassaan positiivinen lukukokemus.

Ehkä Kolibrin hyvyydestäkin johtuen Gillian Flynnin Kiltti tyttö taas osoittautui kuukauden ja koko kesän pahimmaksi pettymykseksi. Arvioni oli varsin nuiva.

Sen sijaan Laurie Frankelin Ikuisesti yhdess@ sai minut pohtimaan elämän perimmäisiä kysymyksiä. Kun lukemisesta on kulunut lähes kuukausi, on entistäkin selvempää, ettei teoksen kirjalliset ansiot yllä huimiin sfääreihin. Ajatuksia se kuitenkin totta vie herätti.

Siinä tämän kuun saldo, kaikkiaan 12 kirjaa! Elokuussa ajattelin ottaa rennosti. Lähestyvä syksy on täynnä vaikka mitä. Tiedossa on paljon juhlaa, pieniä ja ehkä suurempiakin elämänmuutoksia ja pari isoa alkavaa projektia. Yksi niistä liittyy blogiinkin. Ehkä vielä tässä kuussa ette kuule mitään sen tiimoilta, mutta sitten syyskuussa varmasti sitäkin enemmän!

Kuten alussa tuli mainittua, asiaproosaa pukkaa seuraavaksi. Tosin juuri nyt olen jälleen kerran lähestulkoon lukukyvytön niska-hartiaongelmien takia, joten kuka tietää, ehkä tämän kesän kuunnelmaprojektini päätyykin sitä ennen esiteltäväksi?

Tunnelmallisia loppukesän päiviä ja öitä toivotellen,
Amma

Kommentit

 1. Sinulla on ollut mahtava lukukuukausi. Elokuu on minunkin lempikuukauteni, onhan se myos syntymakuukauteni ;)

  Toivottavasti lukujumi helpottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samikset, myös minulla on synttärit tässä kuussa :)
   Kyllä lukujumi tästä ohi menee. Tosin luen nyt jotakin todella hurjaa. En tiedä vielä, miten asiaan suhtaudun!

   Poista
 2. Olet tosiaan ehtinyt lukea hurjan paljon. Lukujumikin kuulostaa tutulta, minulla oli semmoinen melkein koko alkukesän, mutta nyt lukeminen maistuu taas entistäkin paremmalta. Toivottavasti sinun jumisi (sekä luku- että niskajumi) helpottaa vähän nopeammin. :)

  Ja elokuu on minunkin ehdoton suosikkikuukauteni (kahden yhtä ihanan, eli touko- ja syyskuun ohella). Oi että. <3

  Ja p.s. Ihana viljapeltokuva!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti