Viisi 2000-luvun kovinta kotimaista

En malttanut olla minäkään osallistumatta Helsingin Sanomien parhaiden kotimaisten tuutausarikirjojen äänestykseen. Monet bloggaajat ovat omat äänensä julkaisseet myös blogeissaan ja niin teen minäkin.
Olen huomannut bloggaamisen myötä tulleeni tällaisten top-listojen suhteen varsin vapaamieliseksi. Tämä on tämän hetken lista ja se syntyi varsin helposti. Kriteereinäni käytin kolmea asiaa:

* Kirja on tehnyt minuun syvän vaikutuksen
* Kirja on tehnyt moneen muuhun syvään vaikutuksen
* Kirja käsittelee jollakin tapaa suomalaista yhteiskuntaa tai suomalaisia 2000-luvulla puhuttaneita teemojaNäistä viidestä neljä olen lukenut blogiaikanani. On hyvinkin paljon mahdollista, että bloggaaminen vääristää listaa ja moni aikana ennen blogia luettu kirja on jäänyt unohduksiin. Armollista, sillä se helpotti listan laatimista olennaisesti. Huomionarvoista on, että jokainen näistä kirjailijasta on sellainen, jolta olisin voinut valita listalle muunkin kirjan.

Tässä siis nämä viisi, satunnaisessa järjestyksessä:

1. Antti Tuuri: Kylmien kyytimies
2. Tuomas Kyrö; Mielensäpahoittaja
3. Kari Hotakainen: Juoksuhaudantie
4. Sirpa Kähkönen: Rautayöt
5. Johanna Sinisalo: Linnunaivot

Kirsin kirjanurkasta löydät kattavan linkkilistan bloggaajien muihin suosikkeihin.

Kommentit

 1. Jee, Rautayöt!! Ehkä paras "äitikirja" ikinä :) Minunkin listalta löytyi Linnunaivot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äitikirja, nimenomaan! Luin sen vuosi sitten kesällä, kun yritimme lapsen kanssa päästä sopimukseen siitä, ettei yöllä syödä. Osui ja upposi.

   Poista
 2. Tuuri poikkeaa valtavirrasta, sillä hänen kirjojaan en ole listoilla huomannutkaan. Sinisalon Linnunaivot löytyy omasta kirjahyllystä ja se on keikkunut muillakin listoilla - olisikohan aika tarttua siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lue ihmeessä Linnunaivot, suosittelen!
   Tuuri on jännä, hän ei ole oikein kirjabloggareiden suosiossa, niin kuin ei moni muukaan paljon luettu kirjailija.

   Poista
 3. En ole ikinä lukenut Tuuria, tuurimaisesta maineesta johtuen. Mutta nyt odottelen syksyn historiallista Tuuria aika innokkaana. En olisi ikinä uskonut, että voin suustani jotain tällaista päästää, mutta näin nyt pääsi käymään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, Taika! Tuuri on ihana. Ihailen hänen taitoaan sanoa yhtä aikaa niin paljon ja samalla vähän ja alallaan hän on Suomessa mestari.
   Ensi syksyä odotellessa siis :)

   Poista
 4. Minullakin on (kuten Taikalla näköjään) ennakkoluuloja Tuuria kohtaan, mutta olen vakaasti päättänyt vielä joskus kokeilla hänen kirjojaan. En ole muuten lukenut listaltasi yhtään kirjaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huspois, kaikki ennakkoluulot! Suosittelen lämpimästi tutustumista, esimerkiksi tämä Kylmien kyytimies on sellainen kirja, jonka uskoisin kolahtavan niihinkin, jotka eivät Tuurin tyylille muuten lämpene.

   Poista
 5. Itse äänestin Sinisalon "Ennen päivänlaskua ei voi" -kirjaa, mutta äänestyksen jälkeen sain loppuun "Linnunaivot" ja olisin voinut äänestää sitäkin. Sinisalo on kyllä loistava kirjailija!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti